Szerbia
Szerbia az első Európában az újraoltás tekintetében, a világon a harmadik
Betűméret:             

A kormány legfrissebb adatai szerint Szerbiában eddig 1 230 836 embert oltottak be a koronavírus ellen, 428 202 személy pedig már a vakcina második adagját is megkapta, jelenti a Tanjug.

Az egymillió lakosra jutó oltások száma tekintetében Szerbia a második Európában (Nagy-Britannia az első), az egymillió főre jutó újraoltások száma szempontjából pedig az első a kontinensen. Szerbiát Málta és Dánia követi.

A világon Szerbia a hatodik helyet foglalja el az egymillió lakosra jutó beoltottak száma tekintetében. Izrael, a Seychelle-szigetek, az Egyesült Arab Emírségek, Nagy-Britannia és az Egyesült Államok előzi meg.

Az egymillió főre jutó újraoltottak száma alapján Szerbia Európában az első, Málta, Dánia és Izland követi. A világon ebben a tekintetben a harmadik helyen áll Izrael és a Seychelle-szigetek után, valamint az Egyesült Államok és Málta előtt.

Az egymillió főre jutó beoltottak száma alapján Szerbia határozottan első a régióban, megelőzve Romániát, Szlovéniát, Magyarországot, Horvátországot, Bulgáriát és Albániát. Az újraoltások számát tekintve szintén ez a helyzet.

Az oltások és újraoltások teljes számát tekintve Szerbia a második a régióban, Románia előzi meg.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban