Szerbia
Több mint 360 esetben volt mellékhatása a vakcináknak, főként a Pfizernek
Betűméret:             

Pavle Zelić, a szerbiai egészségügyi felszerelések és gyógyszerek ügynökségéből elmondta az RTS-nek, hogy eddig 362 esetben jegyeztek mellékhatásokat a koronavírus elleni védőoltás beadása után.

A legtöbb mellékhatása a Pfizer vakcinának volt (145), majd a Sinofarmnak (130), és a Szputnyik V vakcinának (86), illetve egy esetben volt mellékhatása az egyik védőoltásnak, de nem tudják, hogy pontosan melyiknek.

A mellékhatások leginkább a 45 és a 64 év közötti személyeknél jelentkeztek, és inkább a nőknél, közölte Zelić. Hozzátette: az idősebbeknél ritkán jelentkeznek mellékhatások, ez pedig megegyezik a világszerte szerzett tapasztalatokkal.

„Nem kell, hogy ez gondba ejtsen bennünket, hiszen számítottunk a mellékhatásokra, amelyek gyorsan elmúlnak, legfeljebb három napig tartanak, és főként hőemelkedésről van szó, valamint izom- és izületi fájdalomról, fejfájásról és émelygésről”, tette hozzá Zelić.

Eddig, mint mondta, nem jelentkeztek súlyosabb mellékhatások, és csupán három esetben szorultak kórházi ellátásra a védőoltást felvett polgárok. (RTS)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban