Szerbia
Szerbia megelőzte az USA-t: Ötödik az ország a beadott védőoltások számát tekintve
Betűméret:             

Szerbia megelőzte az Amerikai Egyesült Államokat, így az ötödik helyen áll a világban az egymillió lakosra jutó oltások számát tekintve. Az egymillió lakosra jutó újraoltások alapján Szerbia az első Európában és negyedik a világon.

Szerbiában, a beoltottak abszolút számát tekintve, több az újraoltott polgár, mint Magyarországon, Szlovéniában, Horvátországban és Bulgáriában együttvéve.

A kormány legfrissebb adatai szerint Szerbiában a védőoltás első adagját 1.343.718 személy vette fel, 487.359 személy a másodikat is.

Az egymillió lakosra jutó beoltottak száma alapján Szerbia a második Európában, Nagy-Britannia után, az egymillió lakosra jutó újraoltottak számát tekintve pedig első Európában, majd Málta és Románia követi a sorban.

A világon Szerbia az ötödik helyen áll az egymillió lakosra jutó beoltottak száma alapján, Izrael, a Seychelle-szigetek, az Egyesült Arab Emírségek és Nagy-Britannia után. Az USA a hatodik helyen áll.

Az egymillió lakosra jutó újraoltottak számát tekintve Szerbia a negyedik a világon, Izrael, az Egyesült Arab Emírségek és a Seychelle-szigetek után.

Szerbia fölényesen vezet a régióban az egymillió lakosra jutó beoltottak számát tekintve, majd Románia, Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Bulgária és Albánia következik.

Szerbia az első a régióban az egymillió lakosra jutó újraoltottak számát tekintve is.

A beoltottak és újraoltottak összesített számát tekintve Szerbia a második a régióban, Románia után. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban