Szerbia
Lépésről lépésre: Hogyan kell igényelni a 30 eurót

A polgárok április 28-ától igényelhetik az állam által biztosított pénzbeli támogatást, ettől a dátumtól kezdve lehet majd elektronikus és telefonos úton is bejelentkezni a támogatásra.

A polgárok 30-30 eurót kapnak májusban és novemberben, aki pedig jelentkezik az első 30 euróra, az automatikusan megkapja a másodikat is.

A bejelentkezés ugyanúgy fog kinézni, mint tavaly, amikor az állam 100 eurós támogatást nyújtott. A bejelentkezésnek két módja volt, ez ezúttal is így lesz.

Az első az elektronikus úton történő bejelentkezés a kincstári igazgatóság honlapján keresztül, ahol a polgároknak meg kell adniuk az adataikat. Miután megnyitják a honlapot, rá kell kattintaniuk a kérelem beadása mezőre, és itt megadni a személyi számukat, a személyi igazolványuk számát, és annak a banknak a nevét, amelynél folyószámlájuk van.

Amennyiben valakinek nincs egyik banknál sem számlája, a legördülő menüben rá kell kattintaniuk arra a bankra, amelynél fel szeretnék venni a pénzt, és ezzel automatikusan bejelentkeznek a támogatásra. Ezzel egy külön, erre a rendeltetésre szánt számlát nyitnak a számukra, amelyért nem kell semmit sem fizetniük. A pénz felvétele után a számlát megszüntetik.

Be kell jelölniük azt a négyzetet is, amellyel megerősítik, hogy hozzájárulnak a személyes adataik feldolgozásához.

A bejelentkezés után ellenőrizhetik a kérelmük státuszát is.

Ha bármilyen problémájuk adódik, azt a probléma bejelentése mezőre kattintva tudják jelenteni.

A bejelentkezés másik módja telefonon keresztül történik. Az adott telefonszámot időben meg fogják jelentetni hivatalosan is. Április végén telefonos központot indítanak, ahol a polgároknak szintén meg kell majd adniuk a személyes adataikat.

A nyugdíjasoknak nem kell bejelentkezniük

Szerbia 1,7 millió nyugdíjasa az elkövetkező kilenc hónapban összesen 110 eurót kap, vagyis mintegy 12.800 dinárt. A kifizetés három részletben történik, májusban 30 eurót, szeptemberben 50 eurót, novemberben pedig ismét 30 eurót kapnak. A 30-30 eurót ugyanakkor kapják meg, mint a többi állampolgár. Szeptemberben pedig 50 eurós támogatást kapnak, amelyre csak a nyugdíjasok jogosultak.

A nyugdíjasoknak nem kell bejelentkezniük, mivel a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alapnál (PIO) már létezik egy jól bevált rendszer a legidősebb polgárok támogatására.

Annak a mintegy 150 ezer személynek, aki szociális támogatást kap, szintén nem kell külön kérvényeznie az állami juttatást. (Blic, 021.rs)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
jagic erika
2021. ÁPRILIS 8. [ 17:47 ]

hogyan kell igènyelni a 60 euròt?

Moderátor kommentje a fenti hozzászóláshoz:
2021. ÁPRILIS 9. [ 5:53 ]
Kérjük, olvassa el figyelmesen a cikket, megtalálja benne a választ.

Timea Vinkovic
2021. MÁRCIUS 5. [ 16:12 ]

Milyen számon lehet jelentkezni a támogatási összegért?

Moderátor kommentje a fenti hozzászóláshoz:
2021. MÁRCIUS 5. [ 17:13 ]
Kérnénk, olvassa el figyelmesen, a cikkből kiderül. De ide is másolhatjuk: "A bejelentkezés másik módja telefonon keresztül történik. Az adott telefonszámot időben meg fogják jelentetni hivatalosan is. Április végén telefonos központot indítanak, ahol a polgároknak szintén meg kell majd adniuk a személyes adataikat."

A Jagodinai Legfőbb Ügyészség a mai napon eljárást kezdeményez a Marinika Tepić sajtótájékoztatóján elhangzott állítások alapján, miszerint Dragan Marković Palma kiskorúakat futtatott a jagodinai szállodákban. “Az ügyészség a médiából szerzett értesülések alapján, valamint Palma kezdeményezésére, aki a...
2021. ÁPRILIS 20.
[ 12:57 ]
Ma hajnali 3 óra körül Novi Pazar közelében a Richter-skála szerinti 2,6-os erősségű földmozgást észleltek. A néhány másodpercig tartó rengés epicentruma a várostól 26 kilométerre észak-keletre volt, 4 kilométeres mélységben, tájékoztatott az Európai-Mediterrán Szeizmológiai Központ. A Köztársasági...
2021. ÁPRILIS 20.
[ 10:47 ]
Szerbiában az elmúlt 24 órában 12.482 tesztet végeztek és 2.604 új fertőzöttet azonosítottak. Ez enyhe növekedést jelent az elmúlt napi adatokhoz viszonyítva. Kórházi kezelésre 6.701 koronavírusos beteg szorul, közülük 217-en vannak lélegeztetőgépen. A vasárnapi jelentés óta hivatalosan 35 személy hunyt el a...
2021. ÁPRILIS 19.
[ 15:12 ]
Beolvasás folyamatban