Szerbia
Emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma, több mint 4.000-en vannak kórházban
Betűméret:             

A legutóbbi adatok szerint Szerbiában további 4.157 polgárnál azonosították a koronavírust, 16.743 tesztelésből. A kór okozta szövődményekben további 16 személy vesztette életét, és 168 páciens van lélegeztetőgépen.

Jelenleg 4.031 pácienst kezelnek kórházban, közülük 168-an vannak lélegeztetőgépen, tudta meg az RTS.

A legtöbb új fertőzött Belgrádban van (1.214), de Újvidéken (374) és Nišben (229) is nőtt a fertőzöttek száma.

Kragujevacon 165 új esetet regisztráltak, míg Kraljevóban 128-at, Vranjéban 86-ot, Pancsován 70-et, Kruševacon 66-ot, Aleksinacon pedig 60-at.

Branislav Tiodorović epidemiológus kijelentette, hogy a becslések szerint Szerbiában az új fertőzöttek mintegy 30 százalékánál van jelen a brit vírustörzs.

Tiodorović szerint a legfontosabb azoknak az intézkedéseknek a végrehajtása, amelyek szavatolják, hogy teljesen ellenőrzés alá lehessen vonni a járványügyi helyzetet, és amelyek megakadályozzák az emberek egymással történő érintkezését a vírus terjedésének megállítása érdekében.

„Ez az a pillanat,a mikor minden intézkedést meg kell hozni, hogy csökkentsük az emberk egymással történő érintkezését, és hogy megakadályozzuk a fertőzés további terjedését”, fogalmazott Tiodorović.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban