Szerbia
Gojković: A válságstáb pénteken dönt, a helyzet veszélyes
Betűméret:             

Szerbia megtalálta az ideális egyensúlyt a koronavírus elleni harc és az ország viszonylag normális működése között, értékelte az este Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár, a válságstáb tagja.

Gojković a Vest TV műsorában bejelentette, hogy a válságstáb következő ülése pénteken délután 15 órakor lesz.

Elmondta azt is, hogy ugyan vannak nézeteltérések a válságstáb egészségügyi és gazdasági része között, de ezt inkább a média „fújta fel‟.

„A polgároknak nem kell aggódniuk, a legátfogóbb döntést fogjuk meghozni mindannyiunk számára, de közben nem veszélyeztetjük a gyermekeink jövőjét‟, mondta Gojković.

„Hogy mi a gond? Az, hogy van az embereknek egy csoportja, amely megpróbál mindent elrontani, amit mi meg szeretnénk tenni. Ha betartanák az intézkedéseket, nem emelkedne gyors ütemben az új fertőzöttek napi száma, és az egészségügyi rendszer minden beteget el tudna látni, így azokat is, akik nem koronavírus-fertőzöttek‟, mondta a tartományi egészségügyi titkár, és hozzátette: veszélyes a helyzet, ha sokan fertőződnek meg.

Hangsúlyozta azt is, hogy a teljes lezárás kapcsán mindenki a gazdaságot említi, de figyelembe kell venni annak szociális vonatkozását, valamint az emberek mentális egészségét.

Elmondta továbbá, hogy számos olyan ember van, aki átesett a fertőzésen, de továbbra is viselik annak katasztrofális következményeit, és kiemelte az immunizáció fontosságát.

„A vakcina nem gátolja meg a megfertőződést, de garantálja, hogy a betegség ne járjon súlyos kórképpel. A beoltottak esetében az elhalálozási arány nulla‟, hangsúlyozta Gojković. (Nova)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban