Szerbia
Lađević: Csak azokat kell kiengedni otthonaikból, akik fel akarják venni a védőoltást
Betűméret:             

Nebojša Lađević, a Szerbiai Klinikai Központ aneszteziológiai központjának igazgatója, aki egyben a covid-kórházak egyik koordinátora is, ma elmondta: ez az a pillanat, amely huszárvágást követel, csak azokat szabadna kiengedni, akik fel akarják venni a védőoltást.

„Ez egyértelműen az a pillanat, amikor huszárvágással tudjuk megállítani a folyamatot. Az lenne a legjobb, ha szüneteltetni tudnánk a fertőzés terjedését, és eközben minél több személyt oltanánk be”, közölte Lađević a Prva televízióval.

Lađević elmondta, hogy a kórházi kapacitások és az orvosok is túlterheltek, mivel ugyanazok az emberek már egy éve végzik szakadatlanul ezt a munkát, és fogy az energiájuk. Ha ez így folytatódik, a nem covid-kórházakat ismét be kell kapcsolni a covid-rendszerbe.

Azokat, akik bulikat szerveznek, be kellene hívni a covid-kórházakba fizikai munkára és a betegek szállítására.

Szerinte az új fertőzöttek száma ma is magas lesz, és kiemelte, hogy meg kell szakítani az emberek közötti kapcsolatteremtést.

Arra a kérdésre, hogy ő is támogatja-e a teljes bezárást, mint ahogy Predrag Kon és Branislav Tiodorović epidemiológusok, Lađević közölte: egyezik velük, így vagy úgy, de elengedhetetlen az emberek közötti kapcsolatteremtés megszakítása. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban