Szerbia
Szerbiában már több mint kétmillióan felvették a védőoltás első adagját
Betűméret:             

Szerbiában eddig 2.112.074 személyt vehette fel a koronavírus elleni védőoltás első adagját, közülük 826.851-en már a második adagot is megkapták, áll a kormány legfrissebb tájékoztatásában, jelenti a FoNet.

A beoltottak arányát egymillió lakosra számítva Szerbia továbbra is a második Európában Nagy Britannia után, a régióban pedig első, közölte az RTS.

A második dózis beadásának ugyancsak egymillió főre számított arányát tekintve Szerbia továbbra is első a kontinensen, világviszonylatban hetedik, a régióban pedig első. (Danas)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
sistvan
2021. MÁRCIUS 19. [ 14:48 ]

Mínden amit mondunk saját magunkra üt vissza.


Vajdasági Magyar
2021. MÁRCIUS 19. [ 14:04 ]

Köszönöm, akkor az eddig közzétett hirek voltak félrevezetőek: Március 4: https://www.vajma.info/cikk/szerbia/29594/Brnabic-Tobb-mint-egymillio-szemelyt-oltottak-be.html - Furcsa hogy 15 nap alatt beoltottak volna újabb egymillió embert az első adaggal. Március 17: https://www.vajma.info/cikk/szerbia/29653/Kozel-800-ezer-ujraoltott-szemellyel-Szerbia-tovabbra-is-elso-Europaban.html - korábban mindenhol az összesen beadott oltás emlegették, és abból a második dózis számát emelték ki.

Moderátor kommentje a fenti hozzászóláshoz:
2021. MÁRCIUS 19. [ 15:24 ]
Közlésünk teljes mértékben helyénvaló. Akkor is, most is. Híven idéztük a hivatalos forrást. Nekünk ezeken kívül nincsenek adataink, tehát nem vonhatjuk kétségbe a kormányfő kijelentését, sem a kormány közlését. Ön az adatokat találhatja furcsának, de ne ott keresse a hibát, ahol nincsen. Mellesleg egymillió ember beoltása két hét alatt semmiképpen sem számít "furcsaságnak" - főleg ha van mivel oltani.

Vajdasagi magyar
2021. MÁRCIUS 19. [ 12:32 ]

A cikk hibás adatot tartalmaz, a 2.112.074 oltás az összes beadott oltást jelenti, nem pedig azok számát, akik az elsö adagot megkapták.

Moderátor kommentje a fenti hozzászóláshoz:
2021. MÁRCIUS 19. [ 13:23 ]
A FoNet híre pontos. A hírügynökség a szerb kormány legfrissebb adataira hivatkozik. Idézzük az eredeti FoNet-szöveget: "U Srbiji su do sada date 2.112.074 prve doza vakcina protiv korona virusa, od toga je i drugu dozu je primio 826.851 građanin, najnoviji su podaci Vlade Srbije."

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban