Szerbia
Ivanuša: Szerbia ötödik Európában a 100 ezer lakosra jutó új fertőzöttek száma alapján
Betűméret:             

Marijan Ivanuša, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerbiai irodájának vezetője ma közölte, hogy Szerbia ötödik Európában a 100 ezer lakosra jutó új fertőzöttek száma alapján, és hogy komoly a járványhelyzet.

Ivanuša a Szerbiai Rádió és Televíziónak (RTS) elmondta, hogy intenzíven terjed a brit vírustörzs, amelyet könnyebben lehet elkapni, és amely súlyosabb betegséget eredményez. Értékelése szerint az embereknek változtatniuk kell a viselkedésükön és minél előbb be kellene oltatniuk magukat.

„Tudjuk, hogyan terjed a vírus, az emberek közötti szoros kapcsolattal‟, mondta Ivanuša és hozzátette, hogy ezt kellene megakadályozni a távolságtartással, a védőmaszkok használatával, a kezek gyakori fertőtlenítésével és a betegek elszigetelésével.

Szerinte hasznos minden intézkedés, amely megakadályozza, hogy az emberek kapcsolatba kerüljenek egymással, és az intézkedések akkor lehetnek eredményesek, ha betartják őket. Arra is figyelmeztetett, hogy egész Európában romlik a helyzet, ezért az intézkedéseknek addig kellene érvényben lenniük, „amíg nem hoznak eredményt‟.

„Minél inkább tartjuk magunkat az intézkedésekhez, annál előbb lesz látható az eredményük. Ha nem tartjuk be az óvintézkedéseket, akkor ez a helyzet nem csak, hogy el fog tartani, hanem romlani is fog‟,

figyelmeztetett Ivanuša.

Arra is emlékeztetett, hogy sok országban bevezették a teljes lezárást és a kijárási tilalmat.

„Felszólítom az embereket, hogy tartsák be az alapvető intézkedéseket, mert ez mindennek az alapja. Ha nem így tesznek, akkor még szigorúbb intézkedésekre számíthatnak, mert romlani fog a helyzet‟, mondta.

Kiemelte továbbá: abban reménykedtek, hogy március végéig megérkeznek Szerbiába a Covax-program első vakcinái, de most úgy tűnik, hogy erre csak április elején kerülhet sor. (Beta)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban