Szerbia
Vesić: Ösztönözni fogjuk a polgárokat az oltásra
Betűméret:             

Goran Vesić, Belgrád polgármesterének helyettese úgy véli, hogy társadalomként lehetővé kell tennünk a normális életvitelt azok számára, akik felvették a védőoltást.

„Belgrád a jövő héttől kezdve lehetővé teszi azon polgárok számára, akik felvették a védőoltás mindkét adagját, hogy a színházi jegyeket és a fesztiválokra szóló belépőket 30 százalékos kedvezménnyel vásárolhassák meg”, jelentette be Vesić.

Elmondta: rossz felfogás az, hogy ezzel megosztják a polgárokat.

Hozzátette továbbá, hogy a belgrádi hatalom júniusra tervezi két nagy koncert megtartását csak a beoltott polgárok számára.

Majd feltette a kérdést, hogy miért ne engedélyeznék, hogy 5 000 beoltott szurkoló legyen a Crvena Zvezda stadionjában.

Branislav Tiodorović epidemiológus elmondta, hogy a Crvena Zvezda stadionjába beengedhetnének 5 000 beoltott szurkolót, de rámutatott arra, hogy ez kockázatot is rejt magában, mert attól, hogy mindenki felvette a védőoltást, nem biztos, hogy elegendő antitesttel rendelkeznek.

Arra is emlékeztetett, hogy vannak olyan esetek, amikor a védőoltás első adagja után kapta el valaki a vírust, az viszont tény, hogy a beoltottak közül senkinél sem alakult ki a betegség súlyosabb formája.

„Elmondhatjuk, hogy alacsony szintű a megfertőződés az első adag felvétele után. Ha valakinek fel akarja venni a védőoltást, előtte figyelemmel kellene kísérnie, hogy a családjában, a munkahelyén vagy bárhol máshol, ahol kapcsolatba lép az emberekkel, vannak-e fertőzöttek, és utána várnia kellene, hogy meglássa, jelentkeznek-e nálak tünetek, és csak ezután vegye fel az oltást”, magyarázta az epidemiológus.

Vladimir Jakovljević, a kragujevaci Egészségügyi Kar dékánja szerint nem jelent diszkriminációt a beoltottak ösztönzése.

„Mi egy olyan ország vagyunk, ahol a legnagyobb a beoltás lehetősége, és ahol négy vakcina közül lehet választani. Ha ez a lehetőség adott, akkor a polgároknak meg kellene fogadniuk az egészségügyi dolgozók és a vezetők tanácsát, akik pedig így tesznek, azokat előnyben kell részesítenünk”, közölte Jakovljević.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nyolcan megsérültek Lazarevac község területén, amikor egy autóbusz leszaladt az útról, erősítette meg a közlekedési rendőrség az RTS-nek. A baleset reggel 7 óra 30 perc körül történt az Aranđelovac felé vezető úton, Mali Crljeni közelében. A sérülteket a lazarevaci mentők szállították be a sürgősségi...
2024. JÚNIUS 11.
[ 12:13 ]
Marko Đurić szerb külügyminiszter szerint az európai parlamenti választások megmutatták, hogy nagy különbségek vannak az EU-tagországok nemzeti politikái között, és ezekben az országokban a polgárok némileg eltérő politikát szeretnének az európai intézményekben. Đurić elmondta, hogy Szerbia alaposan elemzi az...
2024. JÚNIUS 11.
[ 10:08 ]
Szerbiában évente több mint százan halnak meg közlekedési balesetben a biztonsági öv becsatolásának elmulasztása miatt. Ez a szabályszegés az egyik legnagyobb probléma a közlekedésbiztonság terén – mondta hétfőn Ivica Dačić belügyminiszter. A közlekedésbiztonsági ügynökség kutatásának eredményei szerint a...
2024. JÚNIUS 10.
[ 19:50 ]
Beolvasás folyamatban