Szerbia
Vesić: Ösztönözni fogjuk a polgárokat az oltásra
Betűméret:             

Goran Vesić, Belgrád polgármesterének helyettese úgy véli, hogy társadalomként lehetővé kell tennünk a normális életvitelt azok számára, akik felvették a védőoltást.

„Belgrád a jövő héttől kezdve lehetővé teszi azon polgárok számára, akik felvették a védőoltás mindkét adagját, hogy a színházi jegyeket és a fesztiválokra szóló belépőket 30 százalékos kedvezménnyel vásárolhassák meg”, jelentette be Vesić.

Elmondta: rossz felfogás az, hogy ezzel megosztják a polgárokat.

Hozzátette továbbá, hogy a belgrádi hatalom júniusra tervezi két nagy koncert megtartását csak a beoltott polgárok számára.

Majd feltette a kérdést, hogy miért ne engedélyeznék, hogy 5 000 beoltott szurkoló legyen a Crvena Zvezda stadionjában.

Branislav Tiodorović epidemiológus elmondta, hogy a Crvena Zvezda stadionjába beengedhetnének 5 000 beoltott szurkolót, de rámutatott arra, hogy ez kockázatot is rejt magában, mert attól, hogy mindenki felvette a védőoltást, nem biztos, hogy elegendő antitesttel rendelkeznek.

Arra is emlékeztetett, hogy vannak olyan esetek, amikor a védőoltás első adagja után kapta el valaki a vírust, az viszont tény, hogy a beoltottak közül senkinél sem alakult ki a betegség súlyosabb formája.

„Elmondhatjuk, hogy alacsony szintű a megfertőződés az első adag felvétele után. Ha valakinek fel akarja venni a védőoltást, előtte figyelemmel kellene kísérnie, hogy a családjában, a munkahelyén vagy bárhol máshol, ahol kapcsolatba lép az emberekkel, vannak-e fertőzöttek, és utána várnia kellene, hogy meglássa, jelentkeznek-e nálak tünetek, és csak ezután vegye fel az oltást”, magyarázta az epidemiológus.

Vladimir Jakovljević, a kragujevaci Egészségügyi Kar dékánja szerint nem jelent diszkriminációt a beoltottak ösztönzése.

„Mi egy olyan ország vagyunk, ahol a legnagyobb a beoltás lehetősége, és ahol négy vakcina közül lehet választani. Ha ez a lehetőség adott, akkor a polgároknak meg kellene fogadniuk az egészségügyi dolgozók és a vezetők tanácsát, akik pedig így tesznek, azokat előnyben kell részesítenünk”, közölte Jakovljević.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban