Szerbia
Egyre több kisgyerek kerül kórházba, a legsúlyosabb állapotban lévő páciens 15 éves
Betűméret:             

Olivera Ostojić, a Dragiša Mišović kórházi-klinikai központ gyermekrészlegének vezetője kijelentette, hogy ebben az intézményben jelenleg 25 gyereket kezelnek koronavírus-fertőzés miatt, vagyis 40 százalékkal többet, mint márciusban.

Ostojić a Pink televíziónak elmondta: azért emelkedett meg a koronavírussal fertőzött gyerekek száma, mert megjelentek az újabb vírustörzsek.

„Egyértelmű, hogy az új vírustörzsek fertőzőbbek a gyerekekre nézve. A legkritikusabb állapotban lévő páciens, akinek kétoldali tüdőgyulladása van, 15 éves”, közölte.

Arra a kérdésre, hogy a gyermekeknek is fel kellene-e venniük a védőoltást, Ostojić elmondta, hogy ezzel meg kell várni az Egészségügyi Világszervezet (WHO) javaslatát.

„Tekintettel arra, hogy a gyerekeknél nincs súlyosabb kórkép, meg kellene várni a WHO javaslatát, mert folyamatban vannak a gyermekekkel és a terhes nőkkel kapcsolatos kutatások”, tette hozzá. (Beta)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban