Szerbia
Szerbiában mától minden településen előzetes bejelentkezés nélkül lehet felvenni a védőoltást

Szerbiában mától minden városban és községben előzetes bejelentkezés nélkül is fel lehet venni a koronavírus elleni védőoltást, a polgárok a Sinopharm és az AstraZeneca vakcinák közül választhatnak, erősítette meg Mihajlo Jovanović, az eUprava iroda igazgatója.

Az RTS-nek elmondta, hogy a vakcinációt minden helyi önkormányzatban megszervezik az egészségházakban, az olyan nagyobb oltópontokon pedig, mint a belgrádi vásár, továbbra is időpontra mennek a polgárok, hogy elkerüljék a nagyobb tömegek kialakulását.

Jovanović elmondta, hogy Szerbiában eddig 2 650 000 védőoltást adtak be, ebből a második adagot több mint 1 129 000 polgár vette fel.

Értékelése szerint mintegy 810 000 polgárnál alakult ki az immunitás, esetükben már elmúlt a második adag védőoltás felvétele utáni három hét.

Szerbiában eddig mintegy 39 000 külföldi polgárt is beoltottak, a legtöbbjük Észak-Macedóniából, Bosznia-Hercegovinából és Montenegróból érkezett. (Fonet)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Jagodinai Legfőbb Ügyészség a mai napon eljárást kezdeményez a Marinika Tepić sajtótájékoztatóján elhangzott állítások alapján, miszerint Dragan Marković Palma kiskorúakat futtatott a jagodinai szállodákban. “Az ügyészség a médiából szerzett értesülések alapján, valamint Palma kezdeményezésére, aki a...
2021. ÁPRILIS 20.
[ 12:57 ]
Ma hajnali 3 óra körül Novi Pazar közelében a Richter-skála szerinti 2,6-os erősségű földmozgást észleltek. A néhány másodpercig tartó rengés epicentruma a várostól 26 kilométerre észak-keletre volt, 4 kilométeres mélységben, tájékoztatott az Európai-Mediterrán Szeizmológiai Központ. A Köztársasági...
2021. ÁPRILIS 20.
[ 10:47 ]
Szerbiában az elmúlt 24 órában 12.482 tesztet végeztek és 2.604 új fertőzöttet azonosítottak. Ez enyhe növekedést jelent az elmúlt napi adatokhoz viszonyítva. Kórházi kezelésre 6.701 koronavírusos beteg szorul, közülük 217-en vannak lélegeztetőgépen. A vasárnapi jelentés óta hivatalosan 35 személy hunyt el a...
2021. ÁPRILIS 19.
[ 15:12 ]
Beolvasás folyamatban