Szerbia
Szerbiában mától minden településen előzetes bejelentkezés nélkül lehet felvenni a védőoltást
Betűméret:             

Szerbiában mától minden városban és községben előzetes bejelentkezés nélkül is fel lehet venni a koronavírus elleni védőoltást, a polgárok a Sinopharm és az AstraZeneca vakcinák közül választhatnak, erősítette meg Mihajlo Jovanović, az eUprava iroda igazgatója.

Az RTS-nek elmondta, hogy a vakcinációt minden helyi önkormányzatban megszervezik az egészségházakban, az olyan nagyobb oltópontokon pedig, mint a belgrádi vásár, továbbra is időpontra mennek a polgárok, hogy elkerüljék a nagyobb tömegek kialakulását.

Jovanović elmondta, hogy Szerbiában eddig 2 650 000 védőoltást adtak be, ebből a második adagot több mint 1 129 000 polgár vette fel.

Értékelése szerint mintegy 810 000 polgárnál alakult ki az immunitás, esetükben már elmúlt a második adag védőoltás felvétele utáni három hét.

Szerbiában eddig mintegy 39 000 külföldi polgárt is beoltottak, a legtöbbjük Észak-Macedóniából, Bosznia-Hercegovinából és Montenegróból érkezett. (Fonet)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban