Szerbia
Hétfőn nyithatnak a bevásárlóközpontok, 19-én folytatódik a jelenléti oktatás
Betűméret:             

A válságtörzs mai döntése alapján április 19-én a diákok visszaülhetnek az iskolapadba, a bevásárlóközpontok pedig már hétfőtől kinyithatnak.

Dr. Branislav Tiodorović, a válságtörzs tagja kijelentette, hogy a helyzet továbbra is rendkívüli, viszont enyhe visszaesés tapasztalható az új fertőzöttek számát illetően, valamint orvosi vizsgálatra is némileg kevesebben jelentkeznek, mint néhány nappal korábban.

A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy a kórházak ennek ellenére továbbra is tele vannak.

Amennyiben az új fertőzöttek csökkenő tendenciája folytatódik, további korlátozások feloldása várható.

“A bevásárlóközpontok hétfőtől kinyithatnak, s amennyiben ez a csökkenő tendencia folytatódik, úgy véljük, a diákok április 19-én visszatérhetnek az iskolákba”- mondta Dr. Tiodorović.

“Minden rendelkezés, ami a koronavírus elleni védekezést jelenti, ideértve a távolságtartást, maszkhordást és fertőtlenítést továbbra is betartandóak, és azt kell mondjam, a védőoltás a megmentőnk”- tette hozzá a szakember, aki szerint másfél-két hónap múlva a védőoltásokkal és a betegségen már túlesettek számával elérhető a kollektív immunitás megfelelő szintje.

A b92.net kérdésére, miszerint lehetséges volna-e, hogy a beoltottak már nagyobb számban gyülekezhessenek, a válságtörzs azt válaszolta, hogy idővel ezt is megvitatják.

“Látják mi történik Izraelben, mi is azon az úton leszünk és amikor már sokan megkapják a második dózist, muszáj és kell is majd arról gondolkodnunk. Ez emberi jogi, és etikai kérdés is egyben” - válaszolta Tiodorović az újságírók kérdésére.

Arra a kérdésre, hogy a koronavírus elleni védőoltás kötelező lesz-e, az orvos azt felelte, hogy az egészségügyben dolgozók számára tennék csak kötelezővé a vakcina felvételét, de csak ha nincs valami egészségügyi akadálya annak az adott személynél. A védőoltás teljes lakosságra való kötelezővé tételének kérdését illetően a válságtörzs megvárja a többi ország álláspontjának kialakulását, különösen az európai országokéira lesz kíváncsi a szerbiai válságtörzs, írja a B92.net.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban