Szerbia
Hétfőn nyithatnak a bevásárlóközpontok, 19-én folytatódik a jelenléti oktatás

A válságtörzs mai döntése alapján április 19-én a diákok visszaülhetnek az iskolapadba, a bevásárlóközpontok pedig már hétfőtől kinyithatnak.

Dr. Branislav Tiodorović, a válságtörzs tagja kijelentette, hogy a helyzet továbbra is rendkívüli, viszont enyhe visszaesés tapasztalható az új fertőzöttek számát illetően, valamint orvosi vizsgálatra is némileg kevesebben jelentkeznek, mint néhány nappal korábban.

A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy a kórházak ennek ellenére továbbra is tele vannak.

Amennyiben az új fertőzöttek csökkenő tendenciája folytatódik, további korlátozások feloldása várható.

“A bevásárlóközpontok hétfőtől kinyithatnak, s amennyiben ez a csökkenő tendencia folytatódik, úgy véljük, a diákok április 19-én visszatérhetnek az iskolákba”- mondta Dr. Tiodorović.

“Minden rendelkezés, ami a koronavírus elleni védekezést jelenti, ideértve a távolságtartást, maszkhordást és fertőtlenítést továbbra is betartandóak, és azt kell mondjam, a védőoltás a megmentőnk”- tette hozzá a szakember, aki szerint másfél-két hónap múlva a védőoltásokkal és a betegségen már túlesettek számával elérhető a kollektív immunitás megfelelő szintje.

A b92.net kérdésére, miszerint lehetséges volna-e, hogy a beoltottak már nagyobb számban gyülekezhessenek, a válságtörzs azt válaszolta, hogy idővel ezt is megvitatják.

“Látják mi történik Izraelben, mi is azon az úton leszünk és amikor már sokan megkapják a második dózist, muszáj és kell is majd arról gondolkodnunk. Ez emberi jogi, és etikai kérdés is egyben” - válaszolta Tiodorović az újságírók kérdésére.

Arra a kérdésre, hogy a koronavírus elleni védőoltás kötelező lesz-e, az orvos azt felelte, hogy az egészségügyben dolgozók számára tennék csak kötelezővé a vakcina felvételét, de csak ha nincs valami egészségügyi akadálya annak az adott személynél. A védőoltás teljes lakosságra való kötelezővé tételének kérdését illetően a válságtörzs megvárja a többi ország álláspontjának kialakulását, különösen az európai országokéira lesz kíváncsi a szerbiai válságtörzs, írja a B92.net.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić szerb elnök Európa napja alkalmából elmondta, hogy Robert Schuman ötlete valódi győzelmet eredményezett a második világháborút követően, az ötlet bizalmat, hitet, békét és szolidaritást hozott és ez a hit megvan Szerbiában is, ahogyan a remény, hogy Szerbia olyan országgá válik, amelyet szívesen látnak...
2021. MÁJUS 9.
[ 10:46 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök koszorút helyezett el Donja Gradinában a jasenovaci koncentrációs táborban történt népirtás áldozatainak emlékére, tudósít a Tanjug. Donja Gradina volt a legtömegesebb kivégzések helyszíne. Az elnök bejelentette, hogy a boszniai Szerb Köztársaság négy szerb önkormányzatnak fog összesen...
2021. MÁJUS 8.
[ 18:19 ]
Szerbiában az utóbbi 24 óra során 1056 koronavírus fertőzöttet regisztráltak, 11.920 elvégzett tesztet követően, közölték hivatalosan. Az utóbbi napon 20 személy vesztette életét a vírus következtében. Az egészségügyi minisztérium adatai alapján Szerbiában jelenleg 135 koronavírusos beteg van lélegeztetőgépen,...
2021. MÁJUS 8.
[ 16:24 ]
Beolvasás folyamatban