Szerbia
Sajtóértesülések szerint Görögország megnyitja reptereit az EU és Szerbia előtt is
Betűméret:             

Görögország azt tervezi, hogy április 16-ától fokozatosan enyhít a járványügyi intézkedésein a külföldről érkezők esetében, és kilenc repterét nyitja meg az Európai Uniós tagországok és további öt ország, köztük Szerbia előtt is, írja a keeptalkinggreece.com honlap görög sajtóértesülésekre hivatkozva.

A hivatalos források egyelőre nem erősítették meg ezeket az információkat.

Görögország célja továbbra is ugyanaz, vagyis hogy május 14-étől teljesen megnyissa a turizmusát.

Az első szakaszban a tervek szerint engedélyezik a repülők érkezését az Európai Unió területéről, valamint Szerbiából, az Amerikai Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából, az Egyesült Arab Emírségekből és Izraelből.

Az izraeli turisták számára már március 25-étől nyitva áll az ország ajtaja, és rájuk a hétnapos karantén sem vonatkozik.

A nemzetközi repülőjáratokat először Athénban és Szalonikiben engedélyezik, valamint más turisztikai célpontokon, a többi nemzetközi reptér pedig a tervek szerint május 14-én nyílna meg.

A Görögországba történő belépés akkor jár hétnapos karanténkötelezettség nélkül a külföldiek számára, ha bizonyítani tudják, hogy felvették a védőoltást, vagy rendelkeznek 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban