Szerbia
Sajtóértesülések szerint Görögország megnyitja reptereit az EU és Szerbia előtt is
Betűméret:             

Görögország azt tervezi, hogy április 16-ától fokozatosan enyhít a járványügyi intézkedésein a külföldről érkezők esetében, és kilenc repterét nyitja meg az Európai Uniós tagországok és további öt ország, köztük Szerbia előtt is, írja a keeptalkinggreece.com honlap görög sajtóértesülésekre hivatkozva.

A hivatalos források egyelőre nem erősítették meg ezeket az információkat.

Görögország célja továbbra is ugyanaz, vagyis hogy május 14-étől teljesen megnyissa a turizmusát.

Az első szakaszban a tervek szerint engedélyezik a repülők érkezését az Európai Unió területéről, valamint Szerbiából, az Amerikai Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából, az Egyesült Arab Emírségekből és Izraelből.

Az izraeli turisták számára már március 25-étől nyitva áll az ország ajtaja, és rájuk a hétnapos karantén sem vonatkozik.

A nemzetközi repülőjáratokat először Athénban és Szalonikiben engedélyezik, valamint más turisztikai célpontokon, a többi nemzetközi reptér pedig a tervek szerint május 14-én nyílna meg.

A Görögországba történő belépés akkor jár hétnapos karanténkötelezettség nélkül a külföldiek számára, ha bizonyítani tudják, hogy felvették a védőoltást, vagy rendelkeznek 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Harmadik napja keresik a kétéves Danka Ilićet, miután a terepi kutatást tegnap felfüggesztették. A Bor melletti Banjsko Polje település átkutatása után a rendőrség bejelentette, hogy felfüggeszti a keresést, mert minden jel arra utal, hogy a lány nincs ezen a 10 négyzetkilométeres területen. A rendőrség közölte, hogy...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:19 ]
Ellentétben a Szerbiába érkező orosz fehér emigrációval, amely száz évvel ezelőtt történt és mély hatást gyakoroltaz országban, elsősorban az építészetben, a mai bevándorlók informatikával és kereskedelemmel foglalkozó emberek, közölte ma a NIN magazin. Egyes adatok szerint 2022 februárja óta több mint 220 ezer...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 10:52 ]
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa ma tartja meg ülését a NATO Jugoszlávia elleni agressziójának 25. évfordulója alkalmából, jelentette be Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ képviselőjének helyettese. „Ismételten kértük, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa tartsa meg ülését a NATO Jugoszlávia elleni agressziójáról....
2024. MÁRCIUS 28.
[ 10:18 ]
Beolvasás folyamatban