Szerbia
Lončar: A tudományos közvélemény álláspontja szerint a terhes és szoptató nők is felvehetik a védőoltást
Betűméret:             

“Visszaesőben van a megbetegedettek száma, de ez nem jelenti azt, hogy hátradőlhetünk. Hogy a fertőzöttek száma tovább csökkenjen, folytatni kell az oltást, és a rendelkezéseket be kell tartani”- mondta Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter az RTS-nek.

A miniszter szerint a védőoltások felvétele az egyetlen út a járvány legyőzésére, továbbá kiemelte, hogy az egészségügyi szakemberek világszerte arra az álláspontra jutottak, hogy a várandós és szoptató anyák is felvehetik a koronavírus elleni védőoltást.

“Szerbiában már 3.129.491 adag védőoltást adtak be, illetve 1.260.000 személy megkapta a második védőoltást is. Nyolckor kezdődik az oltások beadása, hétkor már sorokban állnak azok, akik nem jelentkeztek időpontra. Mindenhol, ahol megvannak a feltételek, lesz Pfizer és Szputnyik V. Igyekszünk növelni a kapacitást a hétvége folyamán egyes területeken, hogy az emberek felvehessék az oltást. Mindent megteszünk azért, hogy minél rövidebb idő alatt minél több embert beolthassunk, hiszen ez az egyetlen módja annak, hogy kilábaljunk ebből a krízisből”- magyarázta Lončar.

Az állapotos és szoptató nők oltásával kapcsolatban Szerbia egészségügyi minisztere megjegyezte, hogy a gyermekek és az anyák számára is egyaránt biztonságosabb, ha az anya már a terhesség során felveszi valamelyik védőoltást.

“A vírus mutáns változata kihathat az utódra is, ezért biztonságosabb, ha a várandós nők beoltatják magukat. Mi meghallgatjuk a tudományos szakvéleményt, és aszerint folytatjuk a munkánkat”- mondta Zlatibor Lončar az RTS-nek.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban