Szerbia
Holnaptól lehet igényelni a 60 eurós segélyt: Ki kapja azt automatikusan, és kinek szükséges jelentkezni?
Betűméret:             

A tavalyi 100 eurós segély mintájára az állam idén is támogatja a lakosságot a koronavírus sújtotta gazdasági helyzet fellendítésének szándékával.

A mostani 60 eurós, vagyis a két alkalommal 30-30 eurót nyújtó segélyre minden olyan nagykorú szerbiai állampolgár jogosult, akinek állandó lakcíme van Szerbia területén, illetve április 23-án rendelkezett érvényes személyi igazolvánnyal.

Azok, akik május és november között töltik be 18. életévüket, nem jogosultak a segélyre, közölte a Pénzügyminisztérium.

Az összeget automatikusan, jelentkezés nélkül kapják majd a nyugdíjasok, a börtönbüntetésüket töltők, és a koszovó és metóhiai szociális segélyezettek.

A jelentkezés módjai

Elektronikusan holnaptól május 15-ig lehet jelentkezni a www.idp.trezor.gov.rs címen, ahol a kérvény benyújtása ( „podnošenje prijave” ) opciót választva a személyi számot (JMBG), személyi igazolvány számot, és a bankunk nevét kell majd megadni. Az oldal azok számára is lehetőséget kínál, akiknek nincs bankszámlája, hiszen ilyen esetben az állam egy direkt erre a célra létrehozott egyszeri számlát nyit és oda küldi majd a pénzt.

A kérvény elfogadásához be kell jelölnünk majd egy kis négyzetben, hogy hozzájárulunk a megadott adatok felhasználásához.

A telefonos jelentkezés május 5-től lesz elérhető, a hívandó telefonszámot aznap teszik közzé.

Mikor számíthatunk a kifizetésre?

Minden szerbiai nyugdíjas május 6-án kapja meg az első 30 eurót. A felnőtt lakosok, akik valamely módon jelentkeztek az összegre, május 12-e és 20-a között számíthatnak az utalásra.

A szociális segélyben részesülők és a börtönbüntetésüket töltők május 7-én kapják a 30 eurót.

Május harmadik hetében kapják az ígért 100 eurót a Koszovó és Metóhia területén élő felnőttek és gyerekek, míg az ottani munkanélküliek 200 euróval lesznek támogatva.

A szerbiai nyugdíjasok szeptemberben további 50 euróra számíthatnak az államtól, a második 30 eurót pedig mindenki novemberben fogja megkapni. (Alo.rs)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Nédin József
2021. ÁPRILIS 27. [ 11:48 ]

A Vucic, látni valóan, hogy Nagy Szerbiát akar létre hozni !


A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban