Szerbia
Szerbia-szerte előzetes bejelentkezés nélkül is oltanak
Betűméret:             

Szerbiában a járvány kezdete óta 683 799 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, s 6286 személy halt bele a betegségbe. Több mint ötezer fertőzöttet kezelnek kórházban, 171 páciens szorul lélegeztetőgépre. A köztársasági válságstáb várhatóan ma ül össze.

A tegnap közzétett napi adatok 2145 új fertőzöttről és 29 halottról szóltak.

Országszerte folytatódik az immunizálás. Eddig több mint 3 millió 325 ezer oltást adtak be. Az első adagot 1 millió 971 ezer ember vette fel, a másodikat pedig 1 millió 354 ezren.

Minden oltóponton és az egészségházakban előzetes bejelentkezés nélkül is fel lehet venni a Pfizer, a Szputnyik V és a Sinopharm oltóanyagát.

Aleksandar Vučić államfő tegnap vette fel a kínai vakcina második adagját. Kiemelte, rendkívüli fontos a polgárok immunizálása, ezért megkért mindenkit, hogy oltassa be magát, mert van elég vakcina.

„Oltassák be magukat, nem csak a saját, hanem mások életének megóvása érdekében is” – üzente az államfő.

A Gamaleja Intézet legfrissebb kutatása szerint a Szputnyik V-vakcina második dózisa akár kilencven nappal az első adag beadása után is felvehető, tájékoztatott Nenad Popović innovációs miniszter, miután tárgyalt az orosz egészségügyi miniszter helyettesével. (RTS)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban