Szerbia
Mától Szerbiában a vendéglátóhelyek belső helyiségei is újraindulhatnak

Mától a kávézók, éttermek és egyéb vendéglátóhelyek belső, zárt terei is fogadhatnak vendégeket a hatályos rendelkezések betartása mellett.

A létesítmények befogadóképességének csupán 50 százaléka használható ki, minden vendég között másfél-két méter távolságot kell biztosítani, valamint nem szólhat zene. A vendéglátók 22 óráig tarthatnak nyitva.

“A vírus itt van a környezetünkben, és tudomásul kell vennünk, hogy még ennek nincs vége, és hogy még hosszú, nehéz harc áll előttünk”- emelte ki dr. Branislav Tiodorović, aki hozzátette, hogy a május elsejei és húsvéti ünnepek során az emberek nem vigyáztak megfelelő mértékben, ám az egészségügy fel van készülve egy emiatti esetleges újabb kilengésre a fertőzésszámot illetően.

Az epidemiológus kitért azok helyzetére, akik egészségügyi okoknál fogva nem vehetik fel a védőoltást. Az ilyen polgárok számára lehetővé tennék, hogy negatív PCR teszttel, vagy antigén teszttel ugyanazokat az előnyöket élvezhessék, mint a beoltott polgárok.

A külföldön élő szerbiai állampolgárok, akik külföldön lettek beoltva, bármilyen korlátozás nélkül beléphetnek Szerbiába.

Az újságírók azon kérdésére, hogy a további fertőzésszám-csökkenés esetén, illetve az immunizáció magasabb szintjének elérésével az éjszakai szórakozóhelyek kinyithatnak-e, Tiodorović így válaszolt:

“Abban a pillanatban, amikor már biztosak vagyunk abban, hogy naponta kevesebb, mint 100 új fertőzött van, akkor meggondolhatjuk, hogy minden normálisan működhessen ismét”- hangzott a szakember válasza és hozzátette, hogy amikor elérjük a kollektív immunitás szintjét, vagyis a 60-70 százalékos védettségi szintet, akkor visszatérhetünk a normális élethez, remek példa erre Izrael.

Tiodorović bejelentette, hogy a jövő héten is ülésezni fog a válságtörzs. (FoNet)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Horváth Szilveszter
2021. MÁJUS 7. [ 14:16 ]

A cím így lenne helyes: "Mától hivatalosan is..."


A szerb állam holnap, június 14-én fizeti ki a munkanélküliek részére a 60 eurós segélyt. A segélyre minden olyan munkanélküli jogosult, aki április 15-ével bezárólag szerepelt a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartásában. A támogatás a polgárokat és a vállalkozásokat segítő harmadik pénzügyi...
2021. JÚNIUS 13.
[ 12:17 ]
Ismeretlen támadók egy 26 éves szerb állampolgárságú nőt, illetve egy 25 éves szintén szerb állampolgárságú férfit támadtak meg a spliti strandon szombatra virradó éjjel. Mint a Slobodna Dalmacija megtudta, a helyi rendőrségtől hajnali fél egykor érkezett egy jelentés arról, hogy több személy fizikailag bántalmazott...
2021. JÚNIUS 12.
[ 15:42 ]
Albin Kurti koszovói kormányfő a koszovói Poklek településen ma ismételten kijelentette, hogy Koszovónak pert kell indítania Szerbia ellen a 22 évvel ezelőtt elkövetett népirtás miatt. Kurti elmondta, hogy Koszovóbanaz emberek “túlélték a gyilkos szerb állami kampányt, ezért a világ előtt kell...
2021. JÚNIUS 12.
[ 15:37 ]
Beolvasás folyamatban