Szerbia
Mától elérhető a digitális zöld tanúsítvány Szerbiában
Betűméret:             

Szerbia polgárai mától átvehetik a digitális zöld tanúsítványukat, vagyis a koronavírus elleni védőoltás felvételét és a különféle covid-19 tesztek eredményeit tartalmazó igazolást.

„A digitális zöld tanúsítvány egy egységesített igazolás, amely bizonyítja, hogy felvették-e a koronavírus elleni védőoltást, és hogy van-e teszteredményük a covid-19 vírusra. Ez egy elektronikusan minősített tanúsítvány, ezért nem lehet hamisítani, sem visszaélni vele.

A digitális zöld tanúsítvány a személyes adatok, mint amilyen a vezeték- és keresztnév, a személyi szám, a nem és az útlevélszám mellett, tartalmazza azt is, hogy az illető személy felvette-e a védőoltást, hány adagot vett fel, illetve az első és a második adag felvételének dátumát is. Ez a tanúsítvány tartalmazza továbbá a PCR-, az antigén- és a szerológiai tesztelés eredményét is”, közölte Dr. Mihailo Jovanović, az e-Uprava és az IT-iroda igazgatója.

Ahhoz, hogy valaki megkapja ezt a tanúsítványt, regisztrálnia kell az e-Uprava portálon, közölte a kormányhivatal.

A bejelentkezés és a digitális zöld tanúsítvány szolgáltatásának kiválasztása után elérhetővé válik a szolgáltatás elindításának lehetősége. Ezután a polgároknak le kell ellenőrizniük az adatokat, meg kell erősíteniük az e-mail címüket, és néhány perc múlva megérkezik a megadott e-mail címre a digitális zöld tanúsítvány.

A regisztrációhoz szükséges utasítások megtalálhatóak az e-Uprava portálon.

A digitális zöld tanúsítvány QR-kódjának beolvasásakor a következő státuszok lehetségesek: a vakcináció esetében zöld színű, ha az adott polgár felvette a védőoltás első vagy második adagját, illetve az AstraZeneca esetében az első adagot. A PCR- és antigén-teszt esetében zöld színű, amennyiben ezeket a teszteket az elmúlt 72 órában végezték el, és negatívak lettek. A szerológiai teszt esetében akkor lesz zöld színű, ha azt az elmúlt 6 hónapban végezték el az oltással nem rendelkezőknél, illetve az elmúlt két hónapban a beoltottottaknál, és ha az IgG paraméter pozitív. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Mattheus
2021. MÁJUS 17. [ 19:55 ]

Nekem sikerült. Igaz, mindjárt a hír vétele után hozzáfogtam. Könnyen ment. Leterhelték a rendszert?


Bata Laszló
2021. MÁJUS 17. [ 19:43 ]

Elérhető? Kinek, profi informatikusoknak? Lehetetlen regisztrálni! Sajnos sokunknak nem sikerül a képet feltölteni, az igazolvány kép helyett azt a hosszú sort írja be ami a kép alatt van. Más országokban tudnak adni igazolványt, nekünk ,meg szenvednünk kell a regisztrációval. Akinek sikerül annak is csak egy papírja lesz ha kinyomtatja, amit nem fogadnak el, mint a vacináról szóló bizonylatot.


Bata Terez
2021. MÁJUS 13. [ 6:14 ]

Nagyon sokan nen tudunk bejelentkezni.


A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban