Szerbia
Holnaptól lehet jelentkezni az oltásért járó 3000 dinárra
Betűméret:             

Minden szerbiai polgárnak, aki legalább az első adag oltást felvette, jár a 3000 dináros állami támogatás, amire holnaptól, vagyis június 1-jétől június 15-ig lehet jelentkezni. A kifizetés június 12-e és 20-a között esedékes.

A 3000 dinár csak akkor jár, ha az illető máig, vagyis május 31-ig megkapta legalább az első adag vakcinát. Tehát, ha valaki holnap veszi fel az első oltást, nem jogosult a támogatásra.

A jelentkezés most is úgy zajlik, ahogy idén a 60 euró és tavaly a 100 euró esetében, vagyis online, az Államkincstár honlapján, vagy telefonon keresztül. A telefonszámot június 1-jén teszik közzé.

A jelentkezéshez a személyi számot, a személyi igazolvány számát és a számlavezető bank nevét kell megadni. Ha valakinek nincs számlája egyik pénzintézetnél sem, csak ki kell választania, hogy melyik banknál nyissanak neki erre a célra a számlát.

A szociális segélyben részesülőknek és a nyugdíjasoknak ezúttal sem kell jelentkezniük, automatikusan megkapják a pénzt, amennyiben beoltatták magukat. A 3000 dinárra minden, 16 évnél idősebb beoltott polgár jogosult.

Szerbiában eddig 2 520 220 polgár vette fel a koronavírus elleni védőoltás első adagját, vagyis ők mind igényelhetik a 3000 dinárt. (Blic)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban