Szerbia
Szerbia ismét biztonságos országnak számít, polgárai beutazhatnak az EU-ba
Betűméret:             

Az Európai Unió tagországai úgy döntöttek, hogy visszahelyezik Szerbiát a járványügyi szempontból biztonságos országok listájára, amely országok polgárai beutazhatnak az Európai Unióba.

A tagországok nagykövetei ma reggel Brüsszelben támogatták az álláspontot, hogy Szerbiában „kielégítő a járványhelyzet”, így lehetővé válik az ország polgárai számára, hogy megszorítások nélkül utazzanak be a tagországokba.

A biztonságos országok listájára Szerbia mellett rákerült még Észak-Macedónia, Albánia, az USA, Libanon és Tajvan.

Ezt a kibővített listát a tervek szerint június 18-ától, péntektől kezdik el hivatalosan alkalmazni a gyakorlatban, közölték a Tanjuggal Brüsszelben.

A hírügynökség arra emlékeztet, hogy tavaly július 1-jétől az EU a koronavírus-járvány miatt bevezette az ún. biztonságos harmadik országok listáját, amelyek számára továbbra is nyitva állnak az EU határai.

Ezen a listán eddig nyolc ország szerepelt: Ausztrália, Izrael, Japán, Új-Zéland, Ruanda, Szingapúr, Dél-Korea és Thaiföld.

A lista alapját egy sor járványügyi kritérium képezi, köztük az oltottsági szint. A legutóbbi frissítés után 15 ország szerepel a listán. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban