Szerbia
Vulin: Belivuk hazudik, és egyedül az motiválja, hogy megzsarolja Vučićot

Veljko Belivuk bűnbanda vezető csupán lépésnyi távolságra van az életfogytig tartó szabadságvesztéstől, és hazudik, mivel nincs mit veszítenie - jelentette ki Aleksandar Vulin belügyminiszter a Pink televíziónak és hozzátette, hogy Belivuk próbálja zsarolni Vučićot, és mindenki mást is, akik a maffia elleni harcban részt vesznek.

“Vučić családjára hajtanak, és arra, hogy rossz emberként, rossz apaként, rossz testvérként és rossz államférfiként tüntessék fel őt. A családját támadják, vagyis azt, ami minden ember számára a legérzékenyebb pont” - mondta Vulin.

A belügyminiszter kitért az őt ért kritikákra, amiért Belivuk bűncselekményeit ábrázoló fényképeket közölt a nyilvánossággal.

“Képzeljék el, hogy nem mutatjuk meg a Belivuk által elkövetett szörnyűségeket, és azt, ahogy az áldozatokkal, és a holtestekkel fényképezkedik. Ha Szerbia nem látta volna ezt a saját szemével, ilyen média és ellenzék mellett Belivuk szent lenne” - jegyezte meg Vulin és hozzátette, hogy Belivuk fontos szerepet játszik az igazság kimondásában, annak ellenére, hogy tudva levő, hogy embereket mészárolt le.

“Embereket kínoztak, és ezt élvezték. Egyeseknek megkegyelmeztek és gyorsan meggyilkolták őket, másokat pedig órákon át kínoztak, és egy ilyen ember koronatanúi státusszal rendelkezik” - mondta Vulin és rámutatott, hogy Belivuk és bandája Vučićot olyan emberekkel hozták összefüggésbe, amelyekkel ő semmilyen módon sem köthető össze.

“Lehallgatták a beszélgetéseit, 1882 beszélgetést ellenőriztek, és egy alkalommal sem találtak bűntettre utaló jelet” - mondta Vulin.

“Egyáltalán nem védem Vučićot, mitől kellene megvédenem? Belivuk egy lépésnyire van az életfogytiglanitól, mit veszíthet, miért ne hazudna, miért ne próbálkozna” - tette fel a kérdést Vulin.

A miniszter szerint várható volt, hogy Belivuk hazudik, azonban arra nem számított, hogy a bűnözést és korrupciót kutató hálózat (KRIK) által közzétett “undorító dolgokat” teljes igazságként elfogadják.

Vulin rámutatott, hogy Belivuk bandájának felbomlása után Szerbia biztonságosabb és jobb hely lesz, és hangsúlyozta, hogy az ezért járó elismerés Vučić elnököt illeti meg. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A tavalyi év demográfiai adatai elkeserítőek Szerbia számára. A statisztikai adatok vezetése óta először történt meg, hogy egy év alatt 62 ezernél kevesebb újszülött jött a világra, ugyanakkor 115 ezren haltak meg - nyilatkozta ma Slavica Đukić Dejanović, népesedéspolitikával megbízott tárca nélküli miniszter. Ez azt...
2021. SZEPTEMBER 24.
[ 11:37 ]
Szerbiában a statisztikai adatok szerint évente több mint 2500 ember hal meg mértéktelen és felelőtlen alkoholfogyasztás miatt. Az életkort tekintve a halálozások legnagyobb hányada a fiatalokra vonatkozik. Erre mutatott rá a Szerbiai Sörfőzők Szövetsége, a Légy józan és óvatos kampányt népszerűsítve. Az egyesület,...
2021. SZEPTEMBER 24.
[ 9:33 ]
A Szerbiai Ügyvédi Kamara (AKS) igazgatóbizottsága úgy döntött, hogy egynapos munkabeszüntetést tart szeptember 24-én, tüntetésképpen a Legfelsőbb Semmítőszék jogi álláspontja miatt, a hitelfeldolgozási költségek és a lakáshitelek biztosításával foglalkozó nemzeti korporációnál, vagyis az NKOSK-nál történő...
2021. SZEPTEMBER 23.
[ 19:41 ]
Beolvasás folyamatban