Szerbia
Vučić: Az év végéig emelkedik az egészségügyi dolgozók bére

Az egészségügy az ország négy alappillérének egyike, és ezért is különösen fontos, hogy egyre több fiatal legyen, aki változtatni szeretne Szerbia jövőjén és megerősíteni egészségügyi rendszerünket - mondta ma Aleksandar Vučić köztársasági elnök, majd bejelentette, az év végéig emelkedni fog az egészségügyi dolgozók bére.

A szerb elnök ma munkaszerződéseket nyújtott át az orvosi kar 100 legsikeresebb végzősének, és 250 egészségügyi nővérnek és technikusnak. Az ünnepségen kijelentette, hogy szép, amikor a fiatalok megköszönik Szerbiának, hogy az ország tesz értük valamit.

„Eddig ti voltatok a generációtok legjobbjai, a legmagasabb átlaggal, megmutattátok, hogy ti mások vagytok. Komolyak, szorgalmasak, elhivatottak a munkátok iránt. Folytassátok így, mert amit az állam tett értetek, az nem mindig könnyű” – mondta Vučić.

Kiemelte, hogy nyolcszor kevesebb egészségügyi dolgozó dönt ma úgy, hogy elhagyja az országot, mint hat évvel ezelőtt, és ez a különbség hatalmas még akkor is, ha ez részben a járvány és az ukrajnai háború következménye. Vannak olyan egészségügyi dolgozók is, akik visszatérnek Szerbiába.

Vučić kijelentette, hogy különösen örül annak, hogy bejelentheti az ápolók és a technikusok, valamint az orvosok fizetésének növekedését, mert így nem vándorolnak majd el az országból.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
yoga11
2022. JÚNIUS 20. [ 17:40 ]

🤨 óvatosabban a dicsérő szavakkal,... A többi is számít, lehetnek a pályán ugyanolyan jók, elhivatottak azok is, akik nincsenek a százas és kétszázötvenes csoportban!


Azok a polgárok, akik már megkapták az 5 ezer dináros üdülési utalványt, mától jelentkezhetnek a további 10 ezer dinár értékű, szerbiai nyaraláshoz felhasználható utalványokért, írja a Beta. A polgároknak legkésőbb 30 nappal az utazás kezdete előtt kell jelentkezniük a Szerbiai Posta tolóablakainál. Át kell adniuk...
2022. JÚNIUS 29.
[ 14:58 ]
Ma, a kisérettségi záróvizsga utolsó napján a nyolcadikos diákok kilenc órától a kombinált tesztet töltötték ki, amely öt tantárgyból – történelem, földrajz, biológia, kémia és fizika – tartalmaz kérdéseket. Az előző két napban anyanyelvből és matematikából vizsgáztak a leendő középiskolások. A...
2022. JÚNIUS 29.
[ 9:27 ]
Ivan Vejvoda, a bécsi Társadalomtudományi Intézet vezető munkatársa kijelentette, hogy Szerbia nem tudja fenntartani a semlegességét, és 2004-ig az ország közeledett a NATO-hoz. Vejvoda szerint Zoran Đinđić miniszterelnök idején kezdődtek meg a tárgyalások a szövetség teljes jogú tagságához való csatlakozásról,...
2022. JÚNIUS 29.
[ 9:15 ]
Beolvasás folyamatban