Szerbia
Szerbiában minden tizedik használt autónak visszaállítják a kilométeróráját
Betűméret:             

Azon szerbiai polgárok esetében, akik használt behozatali autót vásárolnak, nagyobb a valószínűsége annak, hogy a kimutatottnál több kilométert futott járművet vesznek, mint azok a polgárok, akik a szerbiai piacról választanak maguknak autót, derült ki abból a felmérésből, amelyet 14 európai országban végeztek el.

Szerbiában minden tizedik használt autónál (10,3 százalék) visszaállították a kilométerórát, ami azt jelenti, hogy a jármű kevesebbet ér az eladási árnál, és sokkal nagyobb az esélye annak, hogy visszaállított kilométerórával találja magát szemben a vásárló, ha külföldről behozott autót vásárol, közölte a carVertical platform, amely a járművek történelmének ellenőrzésével foglalkozik.

A határon átnyúló jármű-kereskedelem nehezen követhető nyomon, ezért a csalók kihasználják ezt a helyzetet, és nem buknak le.

A felmérés szerint a helyben értékesített autók 8,5 százalékánál állították vissza a kilométerórát.

A carVertical azt is közölte, hogy Szerbiában nem olyan rossz a helyzet, mint néhány kelet-európai országban, mint amilyen Lettország, ahol az ilyen járművek aránya meghaladja a 20 százalékot, de továbbra is magas a csalás kockázata.

Szerbiában az összes járműnek csupán 8,8 százaléka van új korától az országban, míg a 91,2 százalékát használtként hozták be külföldről, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Vasárnap Belgrádban érkezett Giorgia Meloni olasz kormányfő, akinek megválasztása óta ez az első szerbiai látogatása. A belgrádi Nikola Tesla repülőtéren Aleksandar Vučić szerb elnök fogadta. Ezt követően a felek tárgyalása során szó esett a két ország közötti együttműködés javításáról, valamint Szerbia európai...
2023. DECEMBER 3.
[ 16:30 ]
A vagyon-visszaszármaztatásról szóló törvény meghozatala óta eddig összesen 7846, korábban államosított épület került vissza egykori tulajdonosaihoz vagy azok örököseikhez, tájékoztatott a Vagyon-visszaszármaztatási Ügynökség a FoNet híre szerint. A részletes adatok szerint a restitúció 5242 üzlethelyiséget,...
2023. DECEMBER 3.
[ 8:45 ]
Ma Belgrádban tartotta választási nagygyűlését az Aleksandar Vučić – Szerbia nem állhat meg lista. Miloš Vučević listavezető, a Szerb Haladó Párt (SNS) elnöke elmondta, ez a lista Szerbia haladásának legerősebb motorja, Szerbia hanyatlásának legerősebb gátja, hogy az ország ne térjen vissza a 2012 előtti időszakba,...
2023. DECEMBER 2.
[ 22:27 ]
Beolvasás folyamatban