Izbor iz sadržaja na srpskom
UO Mađar so: Slede pravni koraci zbog otimanja intelektualnog proizvoda

Upravni odbor (TJGYT) Mađar soa je saopštio da će "preduzeti pravne korake zbog otuđenja intelektualnog proizvoda" Mađar soa, za koji se naglašava da je "u javnoj svojini".

U saopštenju se navodi da je Mađar so Online bio žrtva napada 23.10. ove godine, da su uklnjeni sadržaji ranije stvoreni od strane doo Mađar so i da su je na sajtu magyarszo.com koji je ranije u SAD registrovao Tibor Purger, preusmeravanjem postavljen sadržaj sa szabadmagyarszo.com.

U registraciji Mađar soa je jednoznačno napisano da je onlajn pojavljivanje svojina doo Mađar so - napominje se u ssaopštenju UO Mađar so.

Dodaje se da je sajt koji potpisuju Tibor Purger, Peter Kokai i Zoltan Vigi niskim hakerskim napadom otela intelektualni proizvod Mađar soa, koji je deo javne imovine, i to ime domena i imejlove koji se završavaju sa @magyarszo.com. Mađar so će zbog toga učiniti pravne korake - dodaje se u saopštenju, gde se naglašava da je cilj "napada" bio dovođenje u zabludu čitalaca onlajn platforme Mađar soa i korišćenje intelektualnog proizvoda i imena Mađar soa i 70-godišnje aktivnosti radi propagiranja političkih i ideoloških uverenja navedenih lica i njihovih saradnika.

UO Mađar so smatra da je "dovođenje čitalaca u zabludu preusmeravanjem sajta besprimerno podlo i nedostojno novinara, intelektualaca i ljudi duha", koji "nema veze sa nezavisnošću i javnim karakterom. UO Mađar so poručuje drugoj strani da je radi nezavisnosti i javnog interesa "trebala da izgradi svoju veb stranicu, a ne da hakuje Mađar so Online".

Počeli su radovi na obnavljanju Male sinagoge u Senti. Projekat vredan 220 miliona forinti se ostvaruje sredstvima iz Mađarske, radovi će prema planu trajati do kraja godine. Obnoviće se pročelje zgrade, a unutrašnji prostori će dobiti novu namenu: urediće se galerija, čije sale će služiti i kao manje koncertne dvorane. Da bi se...
16.04.2021
[ 19:59 ]
Jedna od velikih investicija na Paliću je izgradnja Akva parka, koja je počela još u prethodnom administrativnom periodu. Posle prošlogodišnjih izbora, u skladu sa koalicionim ugovorom, upravljanje Javnim preduzećem „Park Palić“ preuzeo je Savez vojvođanskih Mađara. Tada je odlučeno da naprave presek i ove investicije. Izgradnju...
15.04.2021
[ 18:25 ]
Dobrovoljna vatrogasna društva spašavaju živote i imovinu, a na selu se možda bolje vidi koliko je važno što postoje. Vatrogasci u Staroj Moravici su uvek planirali dugoročno i bavili se podmlatkom. Ovih dana su organizovali radionicu za decu od 4-10 godina, da bi u njima pobudili interesovanje za svoje aktivnosti. Dobrovoljno...
14.04.2021
[ 18:33 ]
Beolvasás folyamatban