Izbor iz sadržaja na srpskom
UO Mađar so: Slede pravni koraci zbog otimanja intelektualnog proizvoda
Betűméret:             

Upravni odbor (TJGYT) Mađar soa je saopštio da će "preduzeti pravne korake zbog otuđenja intelektualnog proizvoda" Mađar soa, za koji se naglašava da je "u javnoj svojini".

U saopštenju se navodi da je Mađar so Online bio žrtva napada 23.10. ove godine, da su uklnjeni sadržaji ranije stvoreni od strane doo Mađar so i da su je na sajtu magyarszo.com koji je ranije u SAD registrovao Tibor Purger, preusmeravanjem postavljen sadržaj sa szabadmagyarszo.com.

U registraciji Mađar soa je jednoznačno napisano da je onlajn pojavljivanje svojina doo Mađar so - napominje se u ssaopštenju UO Mađar so.

Dodaje se da je sajt koji potpisuju Tibor Purger, Peter Kokai i Zoltan Vigi niskim hakerskim napadom otela intelektualni proizvod Mađar soa, koji je deo javne imovine, i to ime domena i imejlove koji se završavaju sa @magyarszo.com. Mađar so će zbog toga učiniti pravne korake - dodaje se u saopštenju, gde se naglašava da je cilj "napada" bio dovođenje u zabludu čitalaca onlajn platforme Mađar soa i korišćenje intelektualnog proizvoda i imena Mađar soa i 70-godišnje aktivnosti radi propagiranja političkih i ideoloških uverenja navedenih lica i njihovih saradnika.

UO Mađar so smatra da je "dovođenje čitalaca u zabludu preusmeravanjem sajta besprimerno podlo i nedostojno novinara, intelektualaca i ljudi duha", koji "nema veze sa nezavisnošću i javnim karakterom. UO Mađar so poručuje drugoj strani da je radi nezavisnosti i javnog interesa "trebala da izgradi svoju veb stranicu, a ne da hakuje Mađar so Online".

Otac Laslo Nemet je sinoć po prvi put održao božićnu ponoćnu misu kao nadbiskup u katedrali Uznesenja blažene device Marije u Beogradu. Nadbiskup je osim značaja Božića istakao i važnost mira. Nemet je poručio da Božić slavimo u miru, ali da nažalost, mnogi narodi provode praznik u nesigurnosti i ratu. Novi beogradski nadbiskup je...
25.12.2022
[ 14:55 ]
Hrišćani se na Božić sećaju rođenja Isusa Hrista, a oni koji nisu hrišćani, slave praznik ljubavi. Božić, na latinskom Nativitatis Domini, Natalis Domini (rođenje Gospoda), zapadne hrišćanske crkve slave 25. decembra, a istočna crkva, koja koristi julijanski kalendar, 7. januara. Posle Uskrsa, to je drugi najveći, istovremeno i...
24.12.2022
[ 11:06 ]
Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor čestitao je predstojeći Božić svim vernicima koji ovaj hrišćanski praznik proslavljaju po Gregorijanskom kalendaru. „Neka vam ovaj veliki praznik donese radost, dobro zdravlje, spokoj i jaku veru u bolju i prosperitetniju budućnost! U vreme božićnih praznika podsetimo se da treba da...
23.12.2022
[ 19:29 ]
Beolvasás folyamatban