Izbor iz sadržaja na srpskom
Mađarska: Opozicija može pobediti ako je jedinstvena, izjavio je Ferenc Đurčanj

Predsednik Demokratske koalicije je pozvao stranke opozicije na jedinstvo.

„Ili ćemo pobediti zajedno, ili nikako“ – izjavio je Ferenc Đurčanj sumirajući prošlu godinu. Političar je rekao: stranke opozicije su veoma raznolike, imaju različitu pozadinu, politički i drugi „ukus“, ali ne treba da vole jedni druge, nego domovinu.

Đurčanj je pozvao opozicione stranke da ne prećute pred svojim biračima da – ukoliko pobede na izborima 2022. –, mogu da formiraju vladu samo zajednički.

Za domovinu je mnogo bolja koaliciona vlada primorana na kompromise, nego „neslavna, egoistična, (...) jednopartijska, državna“ – formulisao je.

Fides: Đurčanj je jasno stavio na znanje da je on lider levičarsko-liberalne strane

Sumirajući političke događaje protekle godine, Ferenc Đurčanj je ponovo jasno stavio na znanje da je on istinski lider levičarsko-liberalne strane – saopštio je direktor za komunikacije stranke na vlasti Fides, reagujući na Đurčanjev govor.

Ištvan Holik je o Đurčanju rekao: jednom je već upropastio zemlju, ali se „usput lepo obogatio, i to ne malo“.

Dok su stotine hiljada ljudi osiromašili i izgubili posao, Đurčanj je zaradio milijarde na „rabojničkoj privatizaciji“ – rekao je. To se ne bi smelo zaboraviti, naglasio je političar Fidesa. (MTI)

Činjenice pokazuju da je poslednja decenija bila najuspešnija u proteklih sto godina mađarske istorije – izjavio je premijer Viktor Orban u nedelju u govoru o stanju nacije u Budimpešti. Premijer je rekao: Mađari su se odviknuli od toga da na sebe gledaju kao na uspešnu naciju. „Tako dugo smo bili dole, da i ne znamo kako je gore“...
16.02.2020
[ 16:42 ]
U svečanoj Sali gradske kuće u Kanjiži su se u subotu poslepodne u lepom broju okupili meštani i predstavnici opštine da bi se na forumu građana informisali i postavili svoja pitanja, odnosno podelili zabrinutost povodom migrantske krize koja traje već tri meseca. Zabrinutost građana obuhvata više oblasti. Jedna od meštana, Eva...
16.02.2020
[ 14:01 ]
Verodostojnost Evropske unije zavisi od toga da li će uspeti ubrzati proces proširenja – izjavio je predsednik Mađarske Janoš Ader, nakon što je u Rimu vodio zvanične razgovore sa italijanskim predsednikom Serđom Materelom u petak. Razmenili su mišljenja i o budžetu EU za sledećih sedam godina, kao i o migraciji. Ader je medijima...
14.02.2020
[ 22:51 ]
Beolvasás folyamatban