Izbor iz sadržaja na srpskom
Mađarska: Opozicija može pobediti ako je jedinstvena, izjavio je Ferenc Đurčanj

Predsednik Demokratske koalicije je pozvao stranke opozicije na jedinstvo.

„Ili ćemo pobediti zajedno, ili nikako“ – izjavio je Ferenc Đurčanj sumirajući prošlu godinu. Političar je rekao: stranke opozicije su veoma raznolike, imaju različitu pozadinu, politički i drugi „ukus“, ali ne treba da vole jedni druge, nego domovinu.

Đurčanj je pozvao opozicione stranke da ne prećute pred svojim biračima da – ukoliko pobede na izborima 2022. –, mogu da formiraju vladu samo zajednički.

Za domovinu je mnogo bolja koaliciona vlada primorana na kompromise, nego „neslavna, egoistična, (...) jednopartijska, državna“ – formulisao je.

Fides: Đurčanj je jasno stavio na znanje da je on lider levičarsko-liberalne strane

Sumirajući političke događaje protekle godine, Ferenc Đurčanj je ponovo jasno stavio na znanje da je on istinski lider levičarsko-liberalne strane – saopštio je direktor za komunikacije stranke na vlasti Fides, reagujući na Đurčanjev govor.

Ištvan Holik je o Đurčanju rekao: jednom je već upropastio zemlju, ali se „usput lepo obogatio, i to ne malo“.

Dok su stotine hiljada ljudi osiromašili i izgubili posao, Đurčanj je zaradio milijarde na „rabojničkoj privatizaciji“ – rekao je. To se ne bi smelo zaboraviti, naglasio je političar Fidesa. (MTI)

Mađarska vlada je između ostalog odlučila da se lokali zatvore u 23 sata, a da test na korona virus ne može koštati više od 19.500 forinti – izjavio je premijer Viktor Orban u videu koji je u sredu objavljen na njegovoj Fejsbuk-stranici. Premijer je saopštio: kabinet je odlučio i da produži ograničenja putovanja, a da nošenje...
16.09.2020
[ 18:23 ]
Za mađarsku zajednicu u Vojvodini je izuzetno važno da održavanje odnosa sa Mađarskom bude što brže i bez problema – saopštio je vojvođanski poslanik EP iz redova Fidesa Andor Deli. Odbor za saobraćaj i turizam Evropskog parlamenta (TRAN) priprema izveštaj o preispitivanju transevropskih saobraćajnih mreža (TEN-T) koje će biti...
16.09.2020
[ 12:01 ]
Mađarska će podržati bliskoistočnu politiku Sjedinjenih Američkih Država u Evropskoj uniji – objavio je ministar spoljne trgovine i spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto na društvenoj mreži nakon što se u utorak u Vašingtonu sreo sa Džaredom Kušnerom, zetom i glavnim savetnikom američkog predsednika Donalda Trampa, koji je igrao...
16.09.2020
[ 10:10 ]
Beolvasás folyamatban