Vajdaság
Az óbecsei VMSZ-tagok kizárását kezdeményezi a pártelnökség
Betűméret:             
A Vajdasági Magyar Szövetség Elnöksége kezdeményezi a fegyelmi eljárás, illetve a pártból történő kizárás megindítását az óbecsei VMSZ azon tagjai ellen, akik az érvényes testületi döntéseket megkerülve, a VMSZ álláspontjától eltérő koalíciós megállapodást írtak alá, illetve az alapján önkormányzati tisztséget vállaltak - olvasható a pártelnökség által hétfőn kiadott közleményben.
A VMSZ Elnöksége által jegyzett közleményt az alábbiakban ismertetjük.
A Vajdasági Magyar Szövetség Elnöksége 2012. július 16-án megtartott ülésén az alábbi záradékokat fogalmazta meg:
A Vajdasági Magyar Szövetség Elnöksége 2012. július 16-án Óbecsén megtartott ülésén a következő álláspontra helyezkedett az óbecsei fejleményekkel kapcsolatban:
1. A VMSZ Elnöksége a legerélyesebben elhatárolódik a VMSZ óbecsei községi szervezetének elnöke által a Szerb Haladó Párttal, illetve a Fordulat Koalícióval megkötött óbecsei koalíciós megállapodástól.
2. A VMSZ Elnöksége a testületi határozatokkal ellentétes óbecsei koalíciós szerződést érvénytelennek és semmisnek tekinti.
3. A Vajdasági Magyar Szövetség Elnöksége az érvényes fegyelmi szabályzattal összhangban kezdeményezi a fegyelmi eljárás, illetve a pártból történő kizárás megindítását az óbecsei VMSZ azon tagjai ellen, akik az érvényes testületi döntéseket megkerülve, a VMSZ álláspontjától eltérő koalíciós megállapodást írtak alá, illetve az alapján önkormányzati tisztséget vállaltak.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A burnout (kiégési) szindróma felismerése, megelőzése és kezelése címmel tartott foglalkozást pedagógusok számára pénteken a magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ. Az előadókkal, illetve Jerasz Anikóval, a Központ megbízott igazgatójával beszélgettünk a programról. Jerasz Anikó elmondta,...
2023. MÁJUS 26.
[ 18:11 ]
Magyarkanizsán, a polgármesteri kabinetben péntek délelőtt ünnepélyesen aláírták a helyi szintű nemi egyenjogúsági európai alapokmányt (Európai charta a nők és férfiak közötti esélyegyenlőségről a helyi életben), amit a Magyarkanizsai Községi Képviselő-testület március 31-én fogadott el. Miután a polgármester...
2023. MÁJUS 26.
[ 15:55 ]
Jelenlegi összetételében a 22. ülését tartotta csütörtökön a topolyai községi képviselő-testület. A község területén fekvő mezőgazdasági földterületek 2023. évi védelmi, rendezési és használati programjának javaslata szerepelt napirenden. A közvilágítási rendszernek az energiatakarékossági intézkedések...
2023. MÁJUS 26.
[ 11:45 ]
Beolvasás folyamatban