Vajdaság
Az óbecsei VMSZ-tagok kizárását kezdeményezi a pártelnökség
A Vajdasági Magyar Szövetség Elnöksége kezdeményezi a fegyelmi eljárás, illetve a pártból történő kizárás megindítását az óbecsei VMSZ azon tagjai ellen, akik az érvényes testületi döntéseket megkerülve, a VMSZ álláspontjától eltérő koalíciós megállapodást írtak alá, illetve az alapján önkormányzati tisztséget vállaltak - olvasható a pártelnökség által hétfőn kiadott közleményben.
A VMSZ Elnöksége által jegyzett közleményt az alábbiakban ismertetjük.
A Vajdasági Magyar Szövetség Elnöksége 2012. július 16-án megtartott ülésén az alábbi záradékokat fogalmazta meg:
A Vajdasági Magyar Szövetség Elnöksége 2012. július 16-án Óbecsén megtartott ülésén a következő álláspontra helyezkedett az óbecsei fejleményekkel kapcsolatban:
1. A VMSZ Elnöksége a legerélyesebben elhatárolódik a VMSZ óbecsei községi szervezetének elnöke által a Szerb Haladó Párttal, illetve a Fordulat Koalícióval megkötött óbecsei koalíciós megállapodástól.
2. A VMSZ Elnöksége a testületi határozatokkal ellentétes óbecsei koalíciós szerződést érvénytelennek és semmisnek tekinti.
3. A Vajdasági Magyar Szövetség Elnöksége az érvényes fegyelmi szabályzattal összhangban kezdeményezi a fegyelmi eljárás, illetve a pártból történő kizárás megindítását az óbecsei VMSZ azon tagjai ellen, akik az érvényes testületi döntéseket megkerülve, a VMSZ álláspontjától eltérő koalíciós megállapodást írtak alá, illetve az alapján önkormányzati tisztséget vállaltak.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Főként magyar és világpolitikával, gazdasággal és vállalkozásindítással kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik a XIX. Vajdasági Szabadegyetem az idén, amely július 6-án nyílik meg az észak-bácskai Kishegyesen. A négynapos rendezvény első napján a cégvezetésről és a vállalatvezetéssel kapcsolatos gyakorlati...
2022. JÚLIUS 1.
[ 20:32 ]
A Képviselőház Külügyi Bizottságának pénteki ülésén elfogadásra kerültek a szerbiai és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításai. Ezen változtatások nélkül megnehezedne a vasúti teherforgalom, a magyarországi szakaszon történő gyorsvasúti...
2022. JÚLIUS 1.
[ 13:44 ]
Szabadkán a Zorka helyi közösségben levő Proletár brigádok utcában dolgoznak a munkagépek. Az útburkolatot javítják, de egyúttal ki is szélesítik azt. Stevan Bakić, Szabadka polgármestere, akis Ognjen Golubovićtyal, az Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatójával megtekintette a...
2022. JÚLIUS 1.
[ 9:29 ]
Beolvasás folyamatban