Vajdaság
Megerősítették a vádiratot Kasza József ügyében
Betűméret:             

A belgrádi különleges bíróság megerősítette a harmadik vádiratot az Agrobankban történt visszaélések ügyében, amelyben érintett Kasza József is, aki korábban a bank szabadkai kirendeltségének igazgatója volt.

A vádirat még 13 embert említ, akiket azzal terhelnek, hogy visszaélések során 6,7 milliárd dinárral károsították meg az Agrobank szabadkai kirendeltségét.

Kasza Józsefen kívül Zoran Malešević, a szabadkai kirendeltség igazgatóhelyettese, valamint Dušan Antonić, Slavoljub Korićanac, Bojan Zarić, Boban Labović, Vehbo Papić, Velibor Lukić, Bojan Simonović és Branislav Pešić felelős személyek is a vádlottak között szerepelnek.

Vádat emeltek még magáncégek tulajdonosai és felelős személyei ellen is. Őket azzal terhelik, hogy 2005-től 2011 végéig folyamatos bűncselekményt, hivatali pozícióval való visszaélést követtek el, s így 6.733.882.327,08 dináros kárt okoztak az Agrobanknak, ugyanakkor ezek a magáncégek is törvényellenes haszonra tettek szert.

A bíróság közleménye szerint a peren kívüli ügyekben eljáró bírói tanács tegnapi ülésén megerősítette a vádiratot. A vádirat megerősítéséről szóló határozat ellen a vádlottak és védőik a végzés átvétele utáni három napon belül nyújthatják be fellebbezésüket a belgrádi Fellebbviteli Bíróságon.

A jelen eljárás 2012. augusztus 22-én indult, mint az Agrobankban történt visszaélések vizsgálatának kiterjesztése.

Kasza József, Zoran Malešević és Peđa Mališanović 2012. november 20-ától idén február 12-éig voltak vizsgálati fogságban, azóta szabadlábon védekeznek.

Mint ismeretes, Kasza József korábban Szabadka polgármestere és a Vajdasági Magyar Szövetség vezetője is volt.

Egyébként az ügyben elfogadott első vádirat szerint Dušan Antonić bírósági ügye decemberben folytatódik a belgrádi különleges bíróságon. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

VMDK: Mi folytatjuk! - illusztráció
2022. DECEMBER 7.
[ 15:11 ]
Egy 64 éves nő meghalt, míg vele egyidős férje megsérült abban a tűzben, amely éjfél körül ütött ki óbecsei otthonukban, tudta meg a 021.rs. A tűz a Sever Đurkić utcában ütött ki, ahol a lakás egy része leégett. A 021.rs nem hivatalos információi szerint telefonon jelentették, hogy füstöt és tüzet észleltek a...
2022. DECEMBER 7.
[ 10:08 ]
Jótékonysági rendezvényt szervez jószándékú kishegyesiek egy csoportja. December 10-én, szombaton a helyi nyugdíjas otthon épületében Retro Party elnevezéssel szervezik meg az este, melynek keretében karaoke versenyt is szerveznek. Elsősorban az egykori jugoszláv térség népszerű zeneszámainak kedvelői adhatják elő...
2022. DECEMBER 6.
[ 21:41 ]
Hétfő este a szabadkai kis korzón megnyílt a sorrendben tizenegyedik Winterfest karácsonyi vásár, amit az idén is a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat szervezett az önkormányzat támogatásával. A vásár több mint egy hónapon át látogatható, azaz egészen január 8-áig. A kínálat ezúttal is színes és gazdag....
2022. DECEMBER 6.
[ 16:36 ]
Beolvasás folyamatban