Vajdaság
Hajnal Jenő válasza Korhecz felvetéseire
Betűméret:             

Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke közleményben reagált Korhecz Tamás felvetéseire, amelyek a tegnapi zentai rendezvényen is elhangzottak. Ebben azt írja: a személycserékre vonatkozó döntéseit nem áll szándékában felülvizsgálni, és visszautasítja a bizottsági tagok szakmai hozzáértésének megkérdőjelezését.

Hajnal Jenő közleményében kifejti: a kulturális bizottság élére Siflis Zoltán helyére azért került Penovác Náray Éva, mert az egyetemi végzettséget és a kulturális intézményben eltöltött tartós munkatapasztalatot tartotta szem előtt, az oktatási bizottság élére pedig ezen elvek szerint került Joó-Horti Lívia pszichológus helyére a tanári-nevelői tapasztalattal rendelkező Perpauer Attila.

Zsoldos Ferenc szerződésének felbontása kapcsán azt írja, a civil életben fontosabbnak tartotta, hogy a szórványközpontokat vezető hat személynek adjon lehetőséget a munkára. Korhecz Tamásnak az ösztöndíjakra vonatkozó észrevételei kapcsán az MNT elnöke arra emlékeztet, maga Korhecz Tamás volt az, aki 2011 márciusában azt javasolta: egyetlen egy generáció kapjon csak ösztöndíjat, és csak a VMSZ Elnökségének erőteljes nyomására alakult ki a jelenlegi elv.

Hajnal Jenő úgy fogalmaz: a jelenlegi MNT és a Hivatal legnagyobb bravúrjának tartja, hogy a hivatalátadással elérhetetlenné vált szervergép, a köddé vált rendszergazda és a széteső informatikai háló ellenére egyáltalán ki tudták fizetni az ösztöndíjakat. A népesedési akcióterv vonatkozásában pedig szónoki kérdésnek nevez minden számonkérést, hiszen az akciótervben a meghozandó intézkedések határideje 2014 márciusa volt, így Hajnal Jenő szerint a felelős személy maga Korhecz Tamás.

A Magyar Nemzeti Tanács elnöke közleményében azt írja: fontosnak tartja az együttműködés megteremtését, a címkézést és a rombolást azonban távol kívánja tartani, a vitát pedig lezártnak tekinti. (Pannon RTV)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nagybecskereken a városháza előtti Szabadság téren gyűltek össze a környék motorosai, hogy hivatalosan is megnyissák számukra az idényt. A cél az, hogy felhívják magukra a közlekedésben szereplő autósok figyelmét, hogy a szép időnek köszönhetően megnő a motorosok száma az utakon, és a közlekedés résztvevői legyenek...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 15:13 ]
A közlekedési rendőrök szombaton este Bácskossuthfalván, a szokásos közlekedési ellenőrzés keretében megállítottak egy tehergépjárművet. A sofőrről hamarosan kiderült, hogy erősen ittas állapotban van. Ezt erősítette meg az alkoholszonda is, ami 2,18 ezrelékes véralkoholszintet mutatott ki. A teherautót azonnal...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 11:33 ]
A szabadkai rendőrség egy 17 éves fiút vett őrizetbe, miután marihuánát és amfetamint talált nála, de a házkutatás során egy hangtompítóval ellátott maroklőfegyver is előkerült. A rendőrök a fiú lakásának átkutatása során kb. 1 kilogram marihuánát, kisebb mennyiségű amfetamint és négy digitális, a...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 10:46 ]
Beolvasás folyamatban