Vajdaság
Ápolóképzést indít Zomborban a Pécsi Tudományegyetem

A PTE Egészségtudományi Kar a 2016/2017-es tanév szeptemberétől ápolás és betegellátás alapképzési szakot indít Zomborban ápoló szakirányon.

A PTE Egészségtudományi Kar 2016 szeptemberétől indítja el nappali munkarendben főiskolai szintű (BSc) ápoló képzését, amelyre a továbbtanulni vágyó, érettségivel rendelkezők jelentkezését várják.

Az elméleti képzésre Zomborban, a közelmúltban felújított Magyar Polgári Kaszinó épületében kerül majd sor, az oktatók a PTE Egészségtudományi Kar nemzetközileg is elismert szakemberei lesznek. Emellett a gyakorlati képzésekre döntően Magyarországon, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában, valamint az Egészségtudományi Kar oktatókórházaiban kerül sor. Az így megszerzett ápolói oklevél az Európai Közösségi Jog alapján az Európai Unióban automatikusan elfogadásra kerül.

A képzés nyolc szemeszteres lesz, nappali munkarenddel, az oklevél megszerzéséhez 240 kredit lesz szükséges. Az oktatás magyar nyelven folyik majd. A képzettség oklevélben szereplő megnevezése ápoló és betegellátó-ápoló lesz.

A képzés – sikeres felvételi esetén – (magyar) állam által biztosított állami ösztöndíjas képzés, amely térítésmentesen vehető igénybe, de a képzés önköltséges formában is meghirdetésre kerül. Felvételikor honosítás és különbözeti nélkül elfogadható a Szerbiában szerzett érettségi bizonyítvány, azonban amennyiben a jelentkező kizárólag szerb nyelvű bizonyítvánnyal rendelkezik, a jelentkezéshez az érettségi bizonyítvány hivatalos fordítását is csatolni kell!

Jelentkezésre várhatóan 2016. február 15-éig lesz lehetőség a felvi.hu elektronikus rendszeren keresztül.

„A PTE Egészségtudományi Kara elkötelezett a magas szinten kvalifikált, modern, naprakész tudással rendelkező egészségtudományi szakemberek képzésében. Intézményünk az első a magyarországi egészségtudományi képzést végző karok közül, amely egyetemi ranggal, 8 egyetemi szakkal valamint önálló doktori iskolával is rendelkezik. Karunk eddig négy városban, Pécsett, Kaposváron, Szombathelyen és Zalaegerszegen rendelkezett képzési központtal, jövő szeptembertől a szerbiai Zombor városában is megkezdődhet az oktatás" – ismertette a képzést indító intézmény.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ünnepélyes keretek között adták át pénteken Ludason azt a pihenőhelyet, ami a tervek szerint a kerékpárosok rendelkezésére áll majd, hogy a Ludasi tó partján kerekezve megpihenhessenek és felfrissüljenek. Egy kilátó teszi teljessé a komplexumot, ahonnan remek rálátás nyílik a Ludasi tóra. A pihenőhely az EcoVelo Tour...
2020. OKTÓBER 30.
[ 17:36 ]
Megtartotta negyedik rendes ülését az augusztusban megalakult új községi képviselő-testület. A jelenlevő 27 tag összesen 25 napirendi pontról döntött. Az ülés egy perces csenddel kezdődött Sóti Ferenc, a Zentai Gazdakör közelmúltban elhunyt elnökének tiszteletére és emlékére. A napirendi pontok közül az elsők...
2020. OKTÓBER 30.
[ 17:12 ]
A Vajdasági Klinikai Központban rohamosan nő az ambuláns vizsgálatok és a kórházi kezelést igénylő koronavírusos páciensek száma, tájékoztatott az intézmény. Mint közölték, nagyon gyors tempóban telnek meg a Vajdasági Klinikai Központ kapacitásai, amely megterheli eszközforrásait. Minden arra utal, hogy Szerbia...
2020. OKTÓBER 30.
[ 9:49 ]
Beolvasás folyamatban