Vajdaság
Magyarkanizsa: Kiosztották a Turisztikai Tiszavirág-díjakat

A magyarkanizsai Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) a közelmúltban díjat alapított az idegenforgalmi fejlesztések serkentése érdekében. A Turisztikai Tiszavirág-díjnak elnevezett elismerés létrehozását a községi önkormányzat is támogatta, így annak elnyerése még nagyobb jelentőséget kapott. Az első díjkiosztóra ma került sor a Martonos melletti Tandari-tanya Szabadidő Köpontban.

A TDM által létrehozott szakmai bizottság első nekifutásra 13 jelöltet díjazott több évre visszamenő munkájáért a turizmus fejlesztése és népszerűsítése terén. A jövőben, egy erre kidolgozott kritériumrendszer és szabályzat alapján, a díjat minden kategóriában az előző évben kifejtett tevékenységért ítélik majd oda.

„A díj létrehozásakor az járt a fejünkben, hogy manapság inkább a negatívumokat vesszük észre, azokról beszélünk, pedig sok pozitívum is fellelhető körünkben. Úgy gondoltuk, mindenképpen ideje lenne megjutalmazni azokat a vállalkozókat, intézményeket vagy magánszemélyeket, akik a közösségért gondolkodnak és tesznek, esetünkben az idegenforgalom területén. Nem szabad elfelejteni, hogy például egy jól szervezett rendezvény mögött egy teljes csapat áll, legyen az gasztronómiai, népzenei vagy sportrendezvény. Magyarán: minden ilyen esetben sok ember tesz azért, hogy az idelátogatók a lehető legjobban érezzék magukat. Reményeink szerint a díj ösztönzőleg hat majd a turizmussal foglalkozókra és arra buzdítja őket, hogy tovább növeljék turisztikai kínálatuk színvonalát és versenyképességüket. Ez nekik és nekünk, a szolgáltatások igénybe vevőinek is jól jön. Nagyon sok olyan rendezvényünk, magánkezdeményezésünk és egyéb turisztikai sajátosságunk van, amire méltán büszkék lehetünk, amit kötelességünk a nyilvánosság elé tárni. Magyarkanizsa nevének említésekor a világon mindenütt a gyógyfürdő jut az emberek eszébe és nem is vitás, hogy a Gyógyfürdő Rehabilitációs Szakkórház a magyarkanizsai idegenforgalom zászlóvivője, de mellette olyan új tartalmak is felszínre kerültek, amelyekért érdemes hozzánk ellátogatni. Nagyon szép a költő elnevezése, hogy Magyarkanizsa a Csönd városa, de néha nem esik jól ezt hallani, mert azért van itt élet, van itt pezsgés, az idelátogatókat nem csupán a Tisza-part vagy a Népkert szinte gyógyító csendje, hanem gazdag kulturális élet, sport és más jellegű programok sokasága várja. A Turisztikai Tiszavirág-díjjal azoknak szeretnénk köszönetet mondani, akik mindezt évről évre megteremtik nekünk” - nyilatkozta Koza Róbert, a Turisztikai Desztináció Menedzsment elnöke.

Az oklevélből és egy tiszavirágot ábrázoló gravírozott üvegplakettből álló díjat Miloš Kravić, a községi képviselő testület elnöke és Szarapka Ede, a testület alelnöke adta át az arra érdemeseknek.

A Turisztikai Desztináció Menedzsment szakbizottságának javaslata alapján ezúttal a következők részesültek elismerésben: a Gyógyfürdő Rehabilitációs Szakkórház, az Aqua Pannon Hotel, az Art Garni Hotel, a Family Panzió, az OTP Bank-Kanizsa Kupa nemzetközi férfi kézilabdatorna, az adorjáni Hurka- és Kolbászfesztivál, Magyarkanizsa helyi közössége, Tóthfalu helyi közössége, a velebiti Braća Kravić pálinkafőzde és líkai etnoház, a Wemsical Szerbia ifjúsági és művelődési egyesület, a Tandari-tanya Szabadidő Központ, Sarnyai Csaba, a Tiszai tangó turisztikai hajó tulajdonosa és üzemeltetője valamint a Gastro Balkan Kft.

Hosszú lenne felsorolni a díjazottak érdemeit, de aki csak egy kicsit is ismeri a magyarkanizsai turisztikai kínálatot, legalább részben tisztában van vele, hogy a felsoroltak mit is tettek, mit is kínáltak annak, aki egy-egy jelentős eseményre, legyen az az úszó- és futómaraton, a nemzetközi kézilabdatorna, a tiszavirágzás, az Új kenyér ünnepe, az adorjáni kolbászfesztivál, a kispiaci Nemzetek főzőversenye, az oromi Malomfesztivál, a gazdag programmal felújított magyarkanizsai vásár, a horgosi Szüreti napok vagy éppen a község napja, a magyarkanizsai községbe látogatott.

Bödő Sándor

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az óbecsei Egészségház szakorvosainak csapata a közeljövőben nőgyógyásszal, pszichiáterrel és radiológussal bővül. Áprilistól fog működni a házi gyógykezeléssel foglalkozó szolgálat is. Ez utóbbit kibővítendő, a hat általános orvos mellé felvették a hetediket. "A helyi Egészségházban, ahogyan az országban...
2019. FEBRUÁR 22.
[ 18:32 ]
A Magyar Nemzeti Tanács pénteki ülésén megválasztották az új összetételű szakmai bizottságok elnökeit és tagjait. Az elkövetkező időszakban az oktatási bizottságot Baráth Gábor Gergely pedagógus irányítja majd. A kulturális bizottság élére Sárközi István közművelődési szakember került. A tájékoztatási...
2019. FEBRUÁR 22.
[ 18:30 ]
A mitrovicai, a zombori, a szabadkai, a nagykikindai és a verseci kórház után a Verbászi Közkórház is új CT-berendezést kapott. A verbászi kórházban tett látogatása alkalmával Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár kijelentette, miután az új CT-berendezést üzembe helyezik, a következő egy hónapban, teljesen...
2019. FEBRUÁR 22.
[ 16:58 ]
Beolvasás folyamatban