Vajdaság
Szabadka: Felsőoktatási kiállítás az MTTK-n

Nyolc felsőoktatási intézmény mutatkozott be ma a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar (MTTK) és a Karrierépítő Központ által rendezett Edu-Expo elnevezésű felsőoktatási kiállításon.

- A program során a középiskolások megismerkedhetnek azokkal az egyetemi karokkal és intézményekkel, amelyek magyar nyelvű oktatást kínálnak - fejtette ki Sós Nóra az MTTK munkatársa, a Karrierépítő Központ tagja.

Danyi Zsuzsanna az Európa Kollégium képviseletében elmondta, jelenleg 377 hallgató kap szállást az intézményben.

- Március 19-én indulunk egy körútra, amely során a Magyar Nemzeti Tanáccsal karöltve népszerűsítjük a kollégiumot Vajdaság-szerte – mondta Danyi Zsuzsanna.

Ahogy tőle megtudjuk, a hallgatók többek között műhelymunkákon, közéleti esteken és sporttevékenységeken vehetnek részt az intézményben.

Petkovics Márta, a Magyar Nemzeti Tanács (MNT) Végrehajtó Bizottságának tagja, az ösztöndíjprogramról és egyéb lehetőségekről beszélt a fiataloknak.

- Mindenkit a továbbtanulásra buzdítok. A tudás az, amit senki nem vehet el tőletek – fogalmazott Petkovics Márta. Mint mondta, az idei tanévben minden elsős hallgató elnyerte az MNT ösztöndíját.

A Magyar Nemzeti Tanács többek között szerb nyelvi felzárkóztató képzést és tanulmányi kirándulást szervez a középiskolásoknak.

Kosányi Tamás, a Vajdasági Magyar Képző–Kutató és Kulturális Központ referense elmondta, jelenleg két képzés folyik az intézményben.

- Intézményünkben Pedagógusképző és Mechatronikai mérnöki szakon tanulhatnak a hallgatók, melyek 4 félévesek és 120 kreditpontot érnek. A képzésen való részvétel alapfeltétele, hogy a hallgató rendelkezzen alapfokú egyetemi diplomával – részletezte Kosányi Tamás.

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar és a Karrierépítő Központ a jövőben is szeretné megrendezni a felsőoktatási kiállítást.

Engi Ksenia

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Temerinben két helyszínen emlékeztek meg a trianoni békeszerződés száz éves évfordulójára. A száz másodpercig tartó harangzúgást a Szent Rozália plébániatemplom udvarában hallgatták meg a helyiek, felcsendült a Himnusz, majd közös imádságon vettek részt. A Tájház udvarában az esti órákban megkoszorúzták az...
2020. JÚNIUS 4.
[ 22:18 ]
„Összetartozunk” – mondta Ft. Fuderer László atya a június 4-én megtartott ünnepi szentmisén az 1830-ban épült óbecsei Nagyboldogasszony templomban a nemzeti összetartás ünnepén. A víz szalad, a kő marad, idézte Wass Albert Üzenet haza című versében közzétett gondolatait. Imára szólította fel a híveket a...
2020. JÚNIUS 4.
[ 20:40 ]
Míg az első világháború többi vesztesét csak megbüntetni akarták az európai hatalmak, a történelmi Magyarországot meg akarták ölni, és ez a nemzet szétdarabolásában látszik leginkább - hangsúlyozta Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke csütörtökön Királyhalmon a nemzeti összetartozás napján,...
2020. JÚNIUS 4.
[ 18:04 ]
Beolvasás folyamatban