Vajdaság
Szabadka: Felsőoktatási kiállítás az MTTK-n

Nyolc felsőoktatási intézmény mutatkozott be ma a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar (MTTK) és a Karrierépítő Központ által rendezett Edu-Expo elnevezésű felsőoktatási kiállításon.

- A program során a középiskolások megismerkedhetnek azokkal az egyetemi karokkal és intézményekkel, amelyek magyar nyelvű oktatást kínálnak - fejtette ki Sós Nóra az MTTK munkatársa, a Karrierépítő Központ tagja.

Danyi Zsuzsanna az Európa Kollégium képviseletében elmondta, jelenleg 377 hallgató kap szállást az intézményben.

- Március 19-én indulunk egy körútra, amely során a Magyar Nemzeti Tanáccsal karöltve népszerűsítjük a kollégiumot Vajdaság-szerte – mondta Danyi Zsuzsanna.

Ahogy tőle megtudjuk, a hallgatók többek között műhelymunkákon, közéleti esteken és sporttevékenységeken vehetnek részt az intézményben.

Petkovics Márta, a Magyar Nemzeti Tanács (MNT) Végrehajtó Bizottságának tagja, az ösztöndíjprogramról és egyéb lehetőségekről beszélt a fiataloknak.

- Mindenkit a továbbtanulásra buzdítok. A tudás az, amit senki nem vehet el tőletek – fogalmazott Petkovics Márta. Mint mondta, az idei tanévben minden elsős hallgató elnyerte az MNT ösztöndíját.

A Magyar Nemzeti Tanács többek között szerb nyelvi felzárkóztató képzést és tanulmányi kirándulást szervez a középiskolásoknak.

Kosányi Tamás, a Vajdasági Magyar Képző–Kutató és Kulturális Központ referense elmondta, jelenleg két képzés folyik az intézményben.

- Intézményünkben Pedagógusképző és Mechatronikai mérnöki szakon tanulhatnak a hallgatók, melyek 4 félévesek és 120 kreditpontot érnek. A képzésen való részvétel alapfeltétele, hogy a hallgató rendelkezzen alapfokú egyetemi diplomával – részletezte Kosányi Tamás.

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar és a Karrierépítő Központ a jövőben is szeretné megrendezni a felsőoktatási kiállítást.

Engi Ksenia

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Óbecse: A halpusztulás nem szűnt meg - illusztráció
2019. NOVEMBER 16.
[ 20:37 ]
Felsőoktatási kiállítás - a vajdasági magyar felsőoktatási intézményekről, ösztöndíj lehetőségekről, kollégiumi kínálatról, és mindenről, amit a hazai továbbtanulás előnyeiről tudni kell – röviden így fogalmazták meg a szervezők, hogy mi is az EDU-EXPO. A szabadkai Karrierépítő Központ harmadik alkalommal...
2019. NOVEMBER 15.
[ 19:21 ]
Ennek kapcsán ma ülésezett a magyarkanizsai rendkívüli helyzetek törzskara, ugyanis a civil szervezetek, az illetékes szerek és az önkormányzat közösen megpróbálja szanálni a problémát. Magyarkanizsán Lackó Róbert, a helyi közösség elnöke és a 2015 óta a migránshelyzettel megbízott felelős személy foglalkozik...
2019. NOVEMBER 15.
[ 13:42 ]
Az elmúlt napokban megszaporodott a migránsok száma Magyarkanizsán és a város környékén, Martonoson és Horgoson. Eddig is volt belőlük, viszont mostanában egyre többet látni a települések központjaiban, főként az esti órákban. Ennek kapcsán ülésezett ma a magyarkanizsai rendkívüli helyzetek törzskara, ugyanis a...
2019. NOVEMBER 15.
[ 13:41 ]
Beolvasás folyamatban