Vajdaság
Újvidék: Az elkövetkező napokban fokozottan ellenőrzik a taxisokat

Az Exit fesztivál ideje alatt, július 12-e és 15-e között fokozottan ellenőrzik a taxisokat annak érdekében, hogy a szolgáltatás megfizettetése az egységes árjegyzék alapján történjen.

Az illetékes felügyelőség és a közlekedési rendőrség ellenőrzi a taxiszolgáltatás megfizettetését az érvényes árjegyzékkel és díjszabással összhangban, de ellenőrzik a viteldíjjelzőket, az engedélyeket és személyi igazolványokat, főként pedig azokat az utasszállítókat, akik nincsenek bejegyezve.

A taxisok a fesztivál ideje alatt is kötelesek az érvényes árjegyzék szerint megfizettetni a szolgáltatást. Az első tarifában, amely reggel 6 és este 22 óra között érvényes, 52 dinárba kerül egy megtett kilométer, a második tarifában, amely este 22 és reggel 6 óra között érvényes, 66 dinárba kerül, míg a településen kívüli szállítás összege 98 dinár kilométerenként. Az indulás 85 dinárba kerül, a várakozás óránként 520 dinárba, a 30 kilogrammnál nehezebb poggyász szállítása pedig 50 dinárba.

„Tapasztalatunk szerint a nagyobb rendezvények ideje alatt a legtöbb panasz arra érkezik, hogy a taxisok szolgáltatásukért magas árat fizettetnek meg”, nyilatkozta a Dnevniknek Siniša Vujinović, a városi felügyelőség vezetője.

A polgároknak azt tanácsolják, hogy az elvégzett szolgáltatásért kérjenek nyugtát, amelyet minden taxis köteles kiadni, ellenkező esetben az utas nem köteles fizetni. Amennyiben az utas a számla kiadása után nem elégedett az árral, az illetékes városi felügyelőség szabálysértési eljárást indíthat, írja a Dnevnik.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Újabb háromhetes intenzív kurzus indult hétfőn Zentán a központi idegrendszeri károsodásokkal küzdő gyermekek és felnőttek számára a Magyar Nemzeti Tanács és a Semmelweis Egyetem Pető András Kara szervezésében. A mostani kurzuson, amely immár a nyolcadik ilyen foglalkozássorozat térségünkben, négy csoportban folyik a...
2018. SZEPTEMBER 25.
[ 14:38 ]
Heves indulatokat váltott ki a vajdasági magyar nemzeti tanácsi választás kampánya, a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) azzal vádolja a legnagyobb délvidéki magyar pártot, a Vajdasági Magyar Szövetséget (VMSZ), hogy ellehetetleníti az aláírásgyűjtést. November 4-én választják meg a vajdasági Magyar...
2018. SZEPTEMBER 25.
[ 13:20 ]
A nagybecskereki székesegyházban Szent Gellért napján, a nagybecskereki egyházmegye védőszentjének ünnepén egyben tanévnyitót is tartottak a leány- és a fiúkollégium növendékei, valamint a városi iskolák hittanosai részére.Az ünnepi szentmisét dr. Német László megyéspüspök celebrálta paptestvéreivel együtt....
2018. SZEPTEMBER 24.
[ 23:45 ]
Beolvasás folyamatban