Vajdaság
Újvidék: Az elkövetkező napokban fokozottan ellenőrzik a taxisokat

Az Exit fesztivál ideje alatt, július 12-e és 15-e között fokozottan ellenőrzik a taxisokat annak érdekében, hogy a szolgáltatás megfizettetése az egységes árjegyzék alapján történjen.

Az illetékes felügyelőség és a közlekedési rendőrség ellenőrzi a taxiszolgáltatás megfizettetését az érvényes árjegyzékkel és díjszabással összhangban, de ellenőrzik a viteldíjjelzőket, az engedélyeket és személyi igazolványokat, főként pedig azokat az utasszállítókat, akik nincsenek bejegyezve.

A taxisok a fesztivál ideje alatt is kötelesek az érvényes árjegyzék szerint megfizettetni a szolgáltatást. Az első tarifában, amely reggel 6 és este 22 óra között érvényes, 52 dinárba kerül egy megtett kilométer, a második tarifában, amely este 22 és reggel 6 óra között érvényes, 66 dinárba kerül, míg a településen kívüli szállítás összege 98 dinár kilométerenként. Az indulás 85 dinárba kerül, a várakozás óránként 520 dinárba, a 30 kilogrammnál nehezebb poggyász szállítása pedig 50 dinárba.

„Tapasztalatunk szerint a nagyobb rendezvények ideje alatt a legtöbb panasz arra érkezik, hogy a taxisok szolgáltatásukért magas árat fizettetnek meg”, nyilatkozta a Dnevniknek Siniša Vujinović, a városi felügyelőség vezetője.

A polgároknak azt tanácsolják, hogy az elvégzett szolgáltatásért kérjenek nyugtát, amelyet minden taxis köteles kiadni, ellenkező esetben az utas nem köteles fizetni. Amennyiben az utas a számla kiadása után nem elégedett az árral, az illetékes városi felügyelőség szabálysértési eljárást indíthat, írja a Dnevnik.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nagybecskereken a napokban három helyszínen a legaktívabban az útkarbantartók. A vasárnap mivel kevésbé forgalmas, így ezt a napot kihasználták, és új aszfaltburkolattal látták el a város és Elemér közötti útszakaszt, ahol szüneteltették a forgalmat a munkálatok idején. Egy kilométernyi útrész kapott új burkolatot,...
2018. JÚLIUS 16.
[ 18:58 ]
Befejeződött Újvidéken a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezésében megtartott XVIII. Apáczai Nyári Akadémia (ANYA) tanári továbbképzés első hete.Orosz Attila esperes áhítata, egy rövid kulturális műsor és Nagy Margit elnök asszony megnyitó szavai után a Történelem és magyarság című továbbképzés egy...
2018. JÚLIUS 16.
[ 8:22 ]
Ma ért véget a Selo, to smo mi – A falu mi vagyunk – Wir sind das Dorf elnevezésű falunapi rendezvénysorozat Pacséron, amelyet XIII. alkalommal tartottak meg. A falunapra mindig a pravoszláv Péter-Pál napi búcsúhoz legközelebb eső hétvégén kerül sor, amikor változatos programmal várják a helybelieket és a...
2018. JÚLIUS 15.
[ 20:38 ]
Beolvasás folyamatban