Vajdaság
Újvidék: Az elkövetkező napokban fokozottan ellenőrzik a taxisokat

Az Exit fesztivál ideje alatt, július 12-e és 15-e között fokozottan ellenőrzik a taxisokat annak érdekében, hogy a szolgáltatás megfizettetése az egységes árjegyzék alapján történjen.

Az illetékes felügyelőség és a közlekedési rendőrség ellenőrzi a taxiszolgáltatás megfizettetését az érvényes árjegyzékkel és díjszabással összhangban, de ellenőrzik a viteldíjjelzőket, az engedélyeket és személyi igazolványokat, főként pedig azokat az utasszállítókat, akik nincsenek bejegyezve.

A taxisok a fesztivál ideje alatt is kötelesek az érvényes árjegyzék szerint megfizettetni a szolgáltatást. Az első tarifában, amely reggel 6 és este 22 óra között érvényes, 52 dinárba kerül egy megtett kilométer, a második tarifában, amely este 22 és reggel 6 óra között érvényes, 66 dinárba kerül, míg a településen kívüli szállítás összege 98 dinár kilométerenként. Az indulás 85 dinárba kerül, a várakozás óránként 520 dinárba, a 30 kilogrammnál nehezebb poggyász szállítása pedig 50 dinárba.

„Tapasztalatunk szerint a nagyobb rendezvények ideje alatt a legtöbb panasz arra érkezik, hogy a taxisok szolgáltatásukért magas árat fizettetnek meg”, nyilatkozta a Dnevniknek Siniša Vujinović, a városi felügyelőség vezetője.

A polgároknak azt tanácsolják, hogy az elvégzett szolgáltatásért kérjenek nyugtát, amelyet minden taxis köteles kiadni, ellenkező esetben az utas nem köteles fizetni. Amennyiben az utas a számla kiadása után nem elégedett az árral, az illetékes városi felügyelőség szabálysértési eljárást indíthat, írja a Dnevnik.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Összesen 55 három- és négygyermekes család kapott támogatást a tartománytól a lakásügyi problémája megoldására, illetve a lakhatási körülmények javítására.Az összesen 63 millió dinár értékű szerződések a tartomány új, születést serkentő intézkedéseinek a része, amelyet azután vezetett be, hogy életbe lépett...
2018. DECEMBER 14.
[ 8:28 ]
A Szabadkai Magyar Főkonzulátus 2011 óta rendezi meg az adventi időszakban a jótékonysági műsorát. Idén a „Ritmusvándorok” című táncprodukciót tekinthette meg a közönség a palicsi Vigadóban a 4 for Dance együttes, azaz Gál Sándor, Bárány Kristóf, Cserés Máté és Enyedi Péter előadásában. Vendégművészként...
2018. DECEMBER 13.
[ 21:54 ]
Zentán véget ért a Magyar Nemzeti Tanács által életre hívott kilencedik intenzív kurzus, amelynek keretében ezúttal is Semmelweis Egyetem Pető András Karának konduktorai foglalkoztak a központi idegrendszeri sérülésekkel küzdő személyekkel. Perpauer Attila, a Magyar Nemzeti Tanács tagja a kurzus zárása alkalmából tartott...
2018. DECEMBER 13.
[ 20:42 ]
Beolvasás folyamatban