Vajdaság
Újvidék: Az elkövetkező napokban fokozottan ellenőrzik a taxisokat

Az Exit fesztivál ideje alatt, július 12-e és 15-e között fokozottan ellenőrzik a taxisokat annak érdekében, hogy a szolgáltatás megfizettetése az egységes árjegyzék alapján történjen.

Az illetékes felügyelőség és a közlekedési rendőrség ellenőrzi a taxiszolgáltatás megfizettetését az érvényes árjegyzékkel és díjszabással összhangban, de ellenőrzik a viteldíjjelzőket, az engedélyeket és személyi igazolványokat, főként pedig azokat az utasszállítókat, akik nincsenek bejegyezve.

A taxisok a fesztivál ideje alatt is kötelesek az érvényes árjegyzék szerint megfizettetni a szolgáltatást. Az első tarifában, amely reggel 6 és este 22 óra között érvényes, 52 dinárba kerül egy megtett kilométer, a második tarifában, amely este 22 és reggel 6 óra között érvényes, 66 dinárba kerül, míg a településen kívüli szállítás összege 98 dinár kilométerenként. Az indulás 85 dinárba kerül, a várakozás óránként 520 dinárba, a 30 kilogrammnál nehezebb poggyász szállítása pedig 50 dinárba.

„Tapasztalatunk szerint a nagyobb rendezvények ideje alatt a legtöbb panasz arra érkezik, hogy a taxisok szolgáltatásukért magas árat fizettetnek meg”, nyilatkozta a Dnevniknek Siniša Vujinović, a városi felügyelőség vezetője.

A polgároknak azt tanácsolják, hogy az elvégzett szolgáltatásért kérjenek nyugtát, amelyet minden taxis köteles kiadni, ellenkező esetben az utas nem köteles fizetni. Amennyiben az utas a számla kiadása után nem elégedett az árral, az illetékes városi felügyelőség szabálysértési eljárást indíthat, írja a Dnevnik.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Épül a Kúla–Kishegyes-csatorna - illusztráció
2019. MÁRCIUS 19.
[ 17:29 ]
Négy férfit és egy nőt terhelnek azzal, hogy a hétvégén összesen 15 sírkövet rongáltak meg a zombori nagy katolikus temetőben. Az öt illetőt a videokamerák felvételeinek segítségével leplezték le, azokon ugyanis világosan kivezető az arcuk, és az is látható, hogy mit követtek el. A bűncselekmény elkövetéséért egy...
2019. MÁRCIUS 19.
[ 12:24 ]
A köztársasági pénzügyi bizottság megvitatta a Vajdaság pénzeléséről szóló törvényjavaslatot, amelyet Nenad Čanak, Olena Papuga és Nada Lazić képviselők nyújtottak be. Aleksandra Tomić, a pénzügyi bizottság elnöke közölte: a szerb kormány megvitatta a törvényjavaslatot, és továbbította véleményét a...
2019. MÁRCIUS 19.
[ 11:13 ]
Csak a parancsnoksági épület és a hálószobáknak helyet adó három épület marad meg az egykori szabadkai Kosta Nađ kaszárnya komplexumából – írja a subotica.com portál. A város meghirdette a közbeszerzési pályázatot, vállalkozót keresnek a felesleges objektumok lebontásra. Az egykori katonai egészségügyi rendelőt, a...
2019. MÁRCIUS 19.
[ 10:54 ]
Beolvasás folyamatban