Vajdaság
Magyarkanizsa: Az egészégáz adósságának törlesztéséről döntött a képviselő-testület

A jövő évi költségvetés javaslatáról, a Magyarkanizsai Egészségház adósságának törlesztéséről, valamint a község területén lévő egyes utcanevek meghatározásáról is döntöttek csütörtökön a magyarkanizsai képviselő-testület tagjai.

Az egyik legfontosabb napirendi pontj a Magyarkanizsai Egészségház beszállítókkal szembeni eddigi adósságának csökkentésére elkülönített pénzeszközök elfogadása volt. Szarapka Ede alelnök elmondása szerint az önkormányzat előzőleg már több ízben támogatta ilyen módon az egészségházat, és ezt a jövőben is megteszik.

- A magyarkanizsai önkormányzat már az elmúlt két évben is törlesztette az egészségház felhalmozott adósságát. Az adósságnak mintegy felét visszafizettük, és a 2019-es évben is 14,5 millió dinárral fogja a magyarkanizsai önkormányzat támogatni az egészségházat – nyilatkozta az alelnök.

Az ökormányzat eddig már több mint 32 millió dinárt költött az egészségház adósságának rendezésére. Ezek az adósságok zömében úgy keletkeztek, hogy a gyógyszertár a fennálló rossz működési feltételek közepette nem volt képes pozitívan gazdálkodni.

A képviselők az ülésen többek között elfogadták a jövő évi költségvetést is, amelyet 1 milliárd 112 millió dinárban határozott meg az önkormányzat, amely 260 millióval kevesebb, mint az előző évben tervezett költségvetés. Miloš Kravić, a községi képviselő-testület elnöke pozitívnak látja a tervezetet.

- A községi képviselők ma elfogadták a 2019. évi költségvetést, amely ugyan költséghatékony, de egyben fejlődést is fog majd hozni a községben. Természetesen volt vita is a költségvetés körül, de végül többségében elfogadták a tervezetet képviselők. Én remélem, hogy a jövő évi költségvetés az egész községnek és minden polgárnak meg fog majd felelni – mondta a sajtótájékoztatón Miloš Kravić.

A képviselő-testületi ülésen emellett szó esett még a község területén lévő egyes utcanevek meghatározásáról is, amelyet a szerb állam írt elő a lakcímnyilvántartás frissítése céljából. Azok a személyek, akiknél emiatt lakcímváltozás történik majd, és emiatt a dokumentumaikat le kell cserélni, vagy át kell íratni, ezt ingyenesen megtehetik majd az illetékes irodákban.

Bartok Zsófia

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Karlóca: Három gyerek sérült meg kutyatámadás következtében - illusztráció
2019. ÁPRILIS 19.
[ 16:48 ]
A köztársasági parlament – a kulisszák mögött címmel tartott nagysikerű ismeretterjesztő előadást csütörtökön este a zentai BeeHome Közösségi Házban a községbeli középiskolák diákjai számára Kovács Elvira köztársasági parlamenti képviselő, aki a BeeHome Közéleti fórum című rendezvénysorozatának...
2019. ÁPRILIS 19.
[ 9:25 ]
A csokoládéból és magas minőségű kakaóból készülő termékeket gyártó Barry Callebaut csoport megállapodást írt alá a szerb kormánnyal és Újvidék várossal, amelynek értelmében Délkelet-Európában az első gyárat a tartományi székvárosban építik fel. Aleksandar Vučić szerb elnök azt mondta, a Barry Callebaut...
2019. ÁPRILIS 19.
[ 8:27 ]
A húsvéti ünnepek miatt nagypénteken és húsvéthétfőn Szabadkán több intézményben is csak ügyeletet tartanak. A városháza alatti gyógyszertár megszakítás nélküli ügyeletet tart. Pénteken és szombaton a Harcosok sorakozója lakótelepen lévő, a csantavéri és bajmoki patika 8-tól 13 óráig dolgozik. A Szegedi úton...
2019. ÁPRILIS 18.
[ 21:59 ]
Beolvasás folyamatban