Vajdaság
Magyarországon is gyilkosság gyanúja miatt körözik a csantavéri Dér Csabát

Tavaly szeptember 20-án történt Budapesten egy gyilkosság, ami után a csantavéri Dér Csaba ellen adott ki körözést a magyar rendőrség, közölte a tv2 hírműsora.

2018. szeptember 20-án a XV. kerületi Pólus Center mögötti parkolóban holtan találták V. László vállalkozót. A gyilkos és az áldozat is késő este, autóval érkezett a Szilas-patak partjához. Amint kiszálltak, az elkövető térdre kényszerítette V. Lászlót, majd közvetlen közelről fejbe lőtte. A testet a patakmederbe lökte, majd visszaült autójába, és elhajtott. Sajtóinformációk szerint az áldozat autójában drogot és készpénzt is talált a rendőrség, valamiért azonban ezeket nem vitte el a gyilkos, írja a Blikk.

A police.hu körözési nyilvántartása szerint Dér Csaba ellen már tavaly szeptember 27-én, vagyis hét nappal a gyilkosságot követően, elfogatóparancsot adott ki a rendőrség.

A Fővárosi Törvényszék a sajtó kérésére közölte: a Budai Központi Kerületi Bíróság 2018. november 15-én európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki D. Cs. gyanúsítottal szemben, egy 2018 szeptemberében a XV. kerületben elkövetett emberölés miatt.

Dér Csaba nem egész négy hónap után ismét gyilkolt. A múlt szombaton Belgrádban a nyílt utcán lőtte fejbe Nebojša Markovićot. A feltételezések szerint a szerb fővárosban is bérgyilkosság történt.

Abban az esetben, ha megtalálják a szökésben lévő férfit, Magyarországon és Szerbiában is bíróság elé áll majd, írja a Blikk napilap. Mind a két esetben előre kitervelten elkövetett emberölésért kell felelnie. Ilyen súlyú bűncselekménynél a valós életfogytiglani börtönbüntetés sem kizárt.

N. E.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Épül a Kúla–Kishegyes-csatorna - illusztráció
2019. MÁRCIUS 19.
[ 17:29 ]
Négy férfit és egy nőt terhelnek azzal, hogy a hétvégén összesen 15 sírkövet rongáltak meg a zombori nagy katolikus temetőben. Az öt illetőt a videokamerák felvételeinek segítségével leplezték le, azokon ugyanis világosan kivezető az arcuk, és az is látható, hogy mit követtek el. A bűncselekmény elkövetéséért egy...
2019. MÁRCIUS 19.
[ 12:24 ]
A köztársasági pénzügyi bizottság megvitatta a Vajdaság pénzeléséről szóló törvényjavaslatot, amelyet Nenad Čanak, Olena Papuga és Nada Lazić képviselők nyújtottak be. Aleksandra Tomić, a pénzügyi bizottság elnöke közölte: a szerb kormány megvitatta a törvényjavaslatot, és továbbította véleményét a...
2019. MÁRCIUS 19.
[ 11:13 ]
Csak a parancsnoksági épület és a hálószobáknak helyet adó három épület marad meg az egykori szabadkai Kosta Nađ kaszárnya komplexumából – írja a subotica.com portál. A város meghirdette a közbeszerzési pályázatot, vállalkozót keresnek a felesleges objektumok lebontásra. Az egykori katonai egészségügyi rendelőt, a...
2019. MÁRCIUS 19.
[ 10:54 ]
Beolvasás folyamatban