Vajdaság
Magyarországon is gyilkosság gyanúja miatt körözik a csantavéri Dér Csabát

Tavaly szeptember 20-án történt Budapesten egy gyilkosság, ami után a csantavéri Dér Csaba ellen adott ki körözést a magyar rendőrség, közölte a tv2 hírműsora.

2018. szeptember 20-án a XV. kerületi Pólus Center mögötti parkolóban holtan találták V. László vállalkozót. A gyilkos és az áldozat is késő este, autóval érkezett a Szilas-patak partjához. Amint kiszálltak, az elkövető térdre kényszerítette V. Lászlót, majd közvetlen közelről fejbe lőtte. A testet a patakmederbe lökte, majd visszaült autójába, és elhajtott. Sajtóinformációk szerint az áldozat autójában drogot és készpénzt is talált a rendőrség, valamiért azonban ezeket nem vitte el a gyilkos, írja a Blikk.

A police.hu körözési nyilvántartása szerint Dér Csaba ellen már tavaly szeptember 27-én, vagyis hét nappal a gyilkosságot követően, elfogatóparancsot adott ki a rendőrség.

A Fővárosi Törvényszék a sajtó kérésére közölte: a Budai Központi Kerületi Bíróság 2018. november 15-én európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki D. Cs. gyanúsítottal szemben, egy 2018 szeptemberében a XV. kerületben elkövetett emberölés miatt.

Dér Csaba nem egész négy hónap után ismét gyilkolt. A múlt szombaton Belgrádban a nyílt utcán lőtte fejbe Nebojša Markovićot. A feltételezések szerint a szerb fővárosban is bérgyilkosság történt.

Abban az esetben, ha megtalálják a szökésben lévő férfit, Magyarországon és Szerbiában is bíróság elé áll majd, írja a Blikk napilap. Mind a két esetben előre kitervelten elkövetett emberölésért kell felelnie. Ilyen súlyú bűncselekménynél a valós életfogytiglani börtönbüntetés sem kizárt.

N. E.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Kenukkal, evezőkkel, tárolóval, mentőmellényekkel és konyhai felszereléssel is bővült a magyarkanizsai cserkészcsapat Vízitelepe. A Tisatour projektnek köszönhetően a gyerekek így már egy teljesen felszerelt helyen táborozhatnak, emellett biztonságos kenutúrákon is részt vehetnek. A projekt keretein belül tábort is...
2019. JÚNIUS 14.
[ 11:36 ]
A véradók világnapja alkalmából a magyarkanizsai Vöröskereszt elismerésben részesítette a község leghumánusabb polgárait a 30., az 50., a 75. és a 100. véradásukért. Az idei évben összesen 24 plakett, 8 köszönőoklevél és 4, a fiataloknak szóló jelképes ajándék került kiosztásra. Két horgosi polgár részesült...
2019. JÚNIUS 13.
[ 20:09 ]
A szabadkai Népszínházon munkálatokat végző, jelenlegi kivitelező számára 60 nappal meghosszabbították a munkálatok befejezésének határidejét. A szakemberek szerint a pincében lévő víz okoz problémát. A Morava In nevű kruševaci vállalat további 60 napon át dolgozik majd a szabadkai Népszínház építésén, hogy...
2019. JÚNIUS 13.
[ 13:30 ]
Beolvasás folyamatban