Vajdaság
Magyarországon is gyilkosság gyanúja miatt körözik a csantavéri Dér Csabát

Tavaly szeptember 20-án történt Budapesten egy gyilkosság, ami után a csantavéri Dér Csaba ellen adott ki körözést a magyar rendőrség, közölte a tv2 hírműsora.

2018. szeptember 20-án a XV. kerületi Pólus Center mögötti parkolóban holtan találták V. László vállalkozót. A gyilkos és az áldozat is késő este, autóval érkezett a Szilas-patak partjához. Amint kiszálltak, az elkövető térdre kényszerítette V. Lászlót, majd közvetlen közelről fejbe lőtte. A testet a patakmederbe lökte, majd visszaült autójába, és elhajtott. Sajtóinformációk szerint az áldozat autójában drogot és készpénzt is talált a rendőrség, valamiért azonban ezeket nem vitte el a gyilkos, írja a Blikk.

A police.hu körözési nyilvántartása szerint Dér Csaba ellen már tavaly szeptember 27-én, vagyis hét nappal a gyilkosságot követően, elfogatóparancsot adott ki a rendőrség.

A Fővárosi Törvényszék a sajtó kérésére közölte: a Budai Központi Kerületi Bíróság 2018. november 15-én európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki D. Cs. gyanúsítottal szemben, egy 2018 szeptemberében a XV. kerületben elkövetett emberölés miatt.

Dér Csaba nem egész négy hónap után ismét gyilkolt. A múlt szombaton Belgrádban a nyílt utcán lőtte fejbe Nebojša Markovićot. A feltételezések szerint a szerb fővárosban is bérgyilkosság történt.

Abban az esetben, ha megtalálják a szökésben lévő férfit, Magyarországon és Szerbiában is bíróság elé áll majd, írja a Blikk napilap. Mind a két esetben előre kitervelten elkövetett emberölésért kell felelnie. Ilyen súlyú bűncselekménynél a valós életfogytiglani börtönbüntetés sem kizárt.

N. E.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A tavalyi évhez képest csökkent a munkanélküliség Vajdaságban. A legnagyobb mértékben a közép-bánáti körzetben.Snežana Sedlar, a tartományi foglalkoztatási szolgálat igazgatója a Beta hírügynökség jelentése szerint elmondta: 2018 harmadik negyedévében 13,2 százalékos volt a munkanélküliség mértéke Vajdaságban,...
2019. JANUÁR 16.
[ 9:54 ]
Telitalálat született a szerbiai lottón, a nyertes szelvényt Szabadkán fizették be.Egy évet kellett várni arra, hogy valaki eltalálja mind a hét számot. A nyeremény 6,05 millió euró, ami megdöntötte az eddigi, 2010-es rekordot: akkor egy nagykikindai szelvénnyel vittek el 4,8 milliót.2017 augusztusában a joker nyertese került...
2019. JANUÁR 15.
[ 23:37 ]
Vasárnaptól a zentaiak távfűtését már az újonnan épült hőerőtelepről látják el.A szerb kormány támogatásának köszönhetően, a több mint 200 millió dináros beruházásból egy külön épületben új, modern, nagy teljesítményű gázkazánokat helyeztek működésbe a hőerőtelepen. Ezzel a beruházással lekapcsolták a...
2019. JANUÁR 15.
[ 23:07 ]
Beolvasás folyamatban