Vajdaság
Folyatódik a közmunkaprogram Magyarkanizsán
új igazgatója lesz a horgosi Tiszamenti Vízműveknek

Magyarkanizsa község alapszabályának módosítása volt az egyik napirendi pont a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Az új szabályzat szerint lehetőség lesz az önkéntes járulék bevezetésére népszavazás után, valamint a helyi közösségi választások menete is módosult a mai nappal, ugyanis ezentúl a tanácselnököt az új tanács a soraiból választja majd ki.

Hevesebb vitát váltott ki a képviselők körében a 2019-es évi községi foglalkoztatási cselekvési terv ismertetése, ugyanis a község eddig köztársasági pénzeszközök által 25 közmunkást alkalmazott minden évben. Szarapka Ede, alelnök szerint a pénzforrások megszűnése után saját forrásból, mintegy 4,3 millió dinárból kívánja az önkormányzat folytatni a munkanélküli polgárok foglalkoztatását.

- Sajnos a köztársasági és a tartományi források megszűntek ehhez a nemes célhoz, viszont Magyarkanizsa önkormányzata, úgy határozott, hogy megtartaná ezt a programot, és saját forrásból 25 ezer dináros juttatással, négy hónapon keresztül 25 közmunkást fognak alkalmazni a község területén – nyilatkozta a Községi Képviselő-testület alelnöke.

A legnagyobb vitát az ülésen a horgosi Tiszamenti Vízművek Kft. igazgatójának váltása robbantotta ki, ugyanis az eddigi igazgatónő, Vesna Markotić beadta felmondását, és a helyére egy éves időszakra megbízott igazgatónak Glišić Dušan kerül majd Bajina Baštaról. Az ellenzéki képviselők megtagadták a hatalmi koalíció eme döntését, ugyanis nem érthető, miért nem községbeli látja el a továbbiakban ezt a feladatot. Miloš Kravić, a Községi Képviselő-testület elnöke az ügy kapcsán elmondta, hogy gyorsított eljárásban, rövid időn belül kellett megfelelő személyt találni.

- Az eddigi igazgató családi okok miatt döntött úgy, hogy beadja a felmondását, és mi ez a rövid idő alatt kerestünk erre megoldást, és találtunk is, mégpedig Grišić úr személyében, aki bizalmat kapott tőlünk a következő egy évre. A személye minden előírt feltételnek megfelel a munka teljes körű elvégzésére – mesélte az elnök.

Ezzel kapcsolatban az ülésen elhangzott, hogy jelenleg a Tiszamenti Vízműveknél nincs megfelelő képesítéssel és gyakorlattal rendelkező személy, aki betölthetné a kérdéses posztot, de az egy év lejárta után pályázatot írnak majd ki az igazgatói állás betöltésére vonatkozóan.

A képviselő-testület 11 napirendi pontról döntött ma délelőtt, és minden esetben elfogadásra kerültek a javaslatok.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Karlóca: Három gyerek sérült meg kutyatámadás következtében - illusztráció
2019. ÁPRILIS 19.
[ 16:48 ]
A köztársasági parlament – a kulisszák mögött címmel tartott nagysikerű ismeretterjesztő előadást csütörtökön este a zentai BeeHome Közösségi Házban a községbeli középiskolák diákjai számára Kovács Elvira köztársasági parlamenti képviselő, aki a BeeHome Közéleti fórum című rendezvénysorozatának...
2019. ÁPRILIS 19.
[ 9:25 ]
A csokoládéból és magas minőségű kakaóból készülő termékeket gyártó Barry Callebaut csoport megállapodást írt alá a szerb kormánnyal és Újvidék várossal, amelynek értelmében Délkelet-Európában az első gyárat a tartományi székvárosban építik fel. Aleksandar Vučić szerb elnök azt mondta, a Barry Callebaut...
2019. ÁPRILIS 19.
[ 8:27 ]
A húsvéti ünnepek miatt nagypénteken és húsvéthétfőn Szabadkán több intézményben is csak ügyeletet tartanak. A városháza alatti gyógyszertár megszakítás nélküli ügyeletet tart. Pénteken és szombaton a Harcosok sorakozója lakótelepen lévő, a csantavéri és bajmoki patika 8-tól 13 óráig dolgozik. A Szegedi úton...
2019. ÁPRILIS 18.
[ 21:59 ]
Beolvasás folyamatban