Vajdaság
Folyatódik a közmunkaprogram Magyarkanizsán
új igazgatója lesz a horgosi Tiszamenti Vízműveknek

Magyarkanizsa község alapszabályának módosítása volt az egyik napirendi pont a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Az új szabályzat szerint lehetőség lesz az önkéntes járulék bevezetésére népszavazás után, valamint a helyi közösségi választások menete is módosult a mai nappal, ugyanis ezentúl a tanácselnököt az új tanács a soraiból választja majd ki.

Hevesebb vitát váltott ki a képviselők körében a 2019-es évi községi foglalkoztatási cselekvési terv ismertetése, ugyanis a község eddig köztársasági pénzeszközök által 25 közmunkást alkalmazott minden évben. Szarapka Ede, alelnök szerint a pénzforrások megszűnése után saját forrásból, mintegy 4,3 millió dinárból kívánja az önkormányzat folytatni a munkanélküli polgárok foglalkoztatását.

- Sajnos a köztársasági és a tartományi források megszűntek ehhez a nemes célhoz, viszont Magyarkanizsa önkormányzata, úgy határozott, hogy megtartaná ezt a programot, és saját forrásból 25 ezer dináros juttatással, négy hónapon keresztül 25 közmunkást fognak alkalmazni a község területén – nyilatkozta a Községi Képviselő-testület alelnöke.

A legnagyobb vitát az ülésen a horgosi Tiszamenti Vízművek Kft. igazgatójának váltása robbantotta ki, ugyanis az eddigi igazgatónő, Vesna Markotić beadta felmondását, és a helyére egy éves időszakra megbízott igazgatónak Glišić Dušan kerül majd Bajina Baštaról. Az ellenzéki képviselők megtagadták a hatalmi koalíció eme döntését, ugyanis nem érthető, miért nem községbeli látja el a továbbiakban ezt a feladatot. Miloš Kravić, a Községi Képviselő-testület elnöke az ügy kapcsán elmondta, hogy gyorsított eljárásban, rövid időn belül kellett megfelelő személyt találni.

- Az eddigi igazgató családi okok miatt döntött úgy, hogy beadja a felmondását, és mi ez a rövid idő alatt kerestünk erre megoldást, és találtunk is, mégpedig Grišić úr személyében, aki bizalmat kapott tőlünk a következő egy évre. A személye minden előírt feltételnek megfelel a munka teljes körű elvégzésére – mesélte az elnök.

Ezzel kapcsolatban az ülésen elhangzott, hogy jelenleg a Tiszamenti Vízműveknél nincs megfelelő képesítéssel és gyakorlattal rendelkező személy, aki betölthetné a kérdéses posztot, de az egy év lejárta után pályázatot írnak majd ki az igazgatói állás betöltésére vonatkozóan.

A képviselő-testület 11 napirendi pontról döntött ma délelőtt, és minden esetben elfogadásra kerültek a javaslatok.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Kenukkal, evezőkkel, tárolóval, mentőmellényekkel és konyhai felszereléssel is bővült a magyarkanizsai cserkészcsapat Vízitelepe. A Tisatour projektnek köszönhetően a gyerekek így már egy teljesen felszerelt helyen táborozhatnak, emellett biztonságos kenutúrákon is részt vehetnek. A projekt keretein belül tábort is...
2019. JÚNIUS 14.
[ 11:36 ]
A véradók világnapja alkalmából a magyarkanizsai Vöröskereszt elismerésben részesítette a község leghumánusabb polgárait a 30., az 50., a 75. és a 100. véradásukért. Az idei évben összesen 24 plakett, 8 köszönőoklevél és 4, a fiataloknak szóló jelképes ajándék került kiosztásra. Két horgosi polgár részesült...
2019. JÚNIUS 13.
[ 20:09 ]
A szabadkai Népszínházon munkálatokat végző, jelenlegi kivitelező számára 60 nappal meghosszabbították a munkálatok befejezésének határidejét. A szakemberek szerint a pincében lévő víz okoz problémát. A Morava In nevű kruševaci vállalat további 60 napon át dolgozik majd a szabadkai Népszínház építésén, hogy...
2019. JÚNIUS 13.
[ 13:30 ]
Beolvasás folyamatban