Vajdaság
Horgos: Egészségvédelem a szerbiai hadsereg segítségével

Tavaly Velebitre, az idei évben Horgosra látogatott el a szerbiai hadsereg néhány tagja Újvidékről. A Katonaorvos falun elnevezésű akció keretében a hadsereg egyik általános orvosa és technikusa a magyarkanizsai Egészségház munkatársaival karöltve ingyenes vércukorszint-, vérnyomás- és EKG-vizsgálatokat végzett a lakosság körében. Az akció célja az volt, hogy ezeken a vizsgálatokon minden olyan beteg részt vehetett, aki egyébként nem rendelkezik egészségügyi biztosítással.

Gyólay Karolina, az egészségház igazgatónője elmondta, hogy támogatásul ők is részt vállaltak az akcióban.

– Meg kell említeni, hogy egy katonaorvos és egy technikus jött segítségünkre, mi pedig adtunk egy doktornőt, illetve négy technikust, akik még 5 házilátogatást is el fognak végezni a mai napon, ami azt jelenti, hogy a fekvőbetegeknél is ugyanezeket a megelőző vizsgálatokat végzik majd. A vizsgálatokat betegségmegelőzés céljából végezzük, különös tekintettel azokra, akik nem rendelkeznek betegbiztosítással. Az egészségház is nagy örömmel vesz részt a katonaorvos a falun elnevezésű akcióban, hisz elsődleges célunk a segítségnyújtás, és külön öröm számunkra, hogy a katonaorvos gyógyszereket is hozott, így azonnal orvossághoz is juthat az, akinek szüksége van rá, és más módon nem tudja előteremteni azt – mesélte az igazgatónő.

Mandžić Aleksandar őrnagy a téma kapcsán kifejtette, hogy az akció célja, hogy az egészségügyi dolgozók tapasztalatot cseréljenek, megismerjék a területet, és ellenőrzéseket végezzenek azoknál a személyeknél, akik nem rendelkeznek egészségügyi biztosítással, vagy fekvőbetegek.

Az akcióban részt vett még a hadseregtől dr. Dušan Pajković, állatorvos és őrnagy, aki látogatást tett a horgosi Urbán család gazdaságában és hasznos tanácsokkal látta el a gazdát.

Huzsvár Ervin, a magyarkanizsai önkormányzat képviseletében vett részt az eseményen, és dicséretre méltónak találja a tevékenységet és törekvést a segítségnyújtásra, amelyet ekkora összefogással sikerült elérni.

A Vöröskereszt ruhaosztással járult hozzá az eseményhez, valamint a kiérkező katonák egy előadással is kedveskedtek a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola diákjainak, ahol bemutatták a hadsereg munkáját, valamint a katonai akadémiát.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A zentai Vladimir Nazor utcában egy melléképületben kora reggel bukkantak rá a 15 éves H. P. élettelen testére. A nyomozás első eredményei azt mutatják, a lány öngyilkosságot követett el, felakasztotta magát. A helyszínre érkező orvosok csak a halál beálltát tudták megállapítani. (Pink)
2019. MÁJUS 19.
[ 11:20 ]
Tiszteletet parancsoló megjelenésű, ugyanakkor egyben szebbnél szebb kutyák kerültek felvezetésre a kishegyesi labdarúgópályán, ahol idén már hetedszer szerveztek speciális kuvasz-fajtakiállítást. Kishegyesen tartották meg a Kuvasz CAC Fajtakiállítást, ami egyben a VII. Kuvasz Klubkiállítás volt. Idén összesen 40...
2019. MÁJUS 19.
[ 10:29 ]
Idén is hatalmas érdeklődés övezte a Vajdasági Vágtát. Nagyon sokan, mintegy tízezren látogattak ki a verseny helyszínére. A zobnaticai lóversenypályán végül szabadkai siker született. Az Adorján képviseletében lovagló zsoké lett a második, harmadik pedig Bácsfeketehegy lovasa. Szabadka színeiben lovagolva, Gulyás...
2019. MÁJUS 18.
[ 20:54 ]
Beolvasás folyamatban