Vajdaság
Horgos: Egészségvédelem a szerbiai hadsereg segítségével

Tavaly Velebitre, az idei évben Horgosra látogatott el a szerbiai hadsereg néhány tagja Újvidékről. A Katonaorvos falun elnevezésű akció keretében a hadsereg egyik általános orvosa és technikusa a magyarkanizsai Egészségház munkatársaival karöltve ingyenes vércukorszint-, vérnyomás- és EKG-vizsgálatokat végzett a lakosság körében. Az akció célja az volt, hogy ezeken a vizsgálatokon minden olyan beteg részt vehetett, aki egyébként nem rendelkezik egészségügyi biztosítással.

Gyólay Karolina, az egészségház igazgatónője elmondta, hogy támogatásul ők is részt vállaltak az akcióban.

– Meg kell említeni, hogy egy katonaorvos és egy technikus jött segítségünkre, mi pedig adtunk egy doktornőt, illetve négy technikust, akik még 5 házilátogatást is el fognak végezni a mai napon, ami azt jelenti, hogy a fekvőbetegeknél is ugyanezeket a megelőző vizsgálatokat végzik majd. A vizsgálatokat betegségmegelőzés céljából végezzük, különös tekintettel azokra, akik nem rendelkeznek betegbiztosítással. Az egészségház is nagy örömmel vesz részt a katonaorvos a falun elnevezésű akcióban, hisz elsődleges célunk a segítségnyújtás, és külön öröm számunkra, hogy a katonaorvos gyógyszereket is hozott, így azonnal orvossághoz is juthat az, akinek szüksége van rá, és más módon nem tudja előteremteni azt – mesélte az igazgatónő.

Mandžić Aleksandar őrnagy a téma kapcsán kifejtette, hogy az akció célja, hogy az egészségügyi dolgozók tapasztalatot cseréljenek, megismerjék a területet, és ellenőrzéseket végezzenek azoknál a személyeknél, akik nem rendelkeznek egészségügyi biztosítással, vagy fekvőbetegek.

Az akcióban részt vett még a hadseregtől dr. Dušan Pajković, állatorvos és őrnagy, aki látogatást tett a horgosi Urbán család gazdaságában és hasznos tanácsokkal látta el a gazdát.

Huzsvár Ervin, a magyarkanizsai önkormányzat képviseletében vett részt az eseményen, és dicséretre méltónak találja a tevékenységet és törekvést a segítségnyújtásra, amelyet ekkora összefogással sikerült elérni.

A Vöröskereszt ruhaosztással járult hozzá az eseményhez, valamint a kiérkező katonák egy előadással is kedveskedtek a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola diákjainak, ahol bemutatták a hadsereg munkáját, valamint a katonai akadémiát.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megállapodás született a szerb és a magyar hatóságok között arról, hogy a Királyhalom–Ásotthalom, valamint Horgos 2–Röszke 2 közúti határátkelőhely 2019. július 22-29. között az eredeti 7-19 óra helyett 7-22 óra nyitva tartással üzemel, közölte a Police.hu, a magyar rendőrség hivatalos weboldala. Arról is...
2019. JÚLIUS 20.
[ 16:21 ]
Két jelentős gazdasági fejlesztést adtak át ma Adán, a Termometal és a T-1 Abraziv fémipari vállalatokban, amelyek közül az előbbi korszerű fémmegmunkáló gépeket, berendezések és szoftvert, az utóbbi pedig nagyteljesítményű fúró- és marógépet vásárolt a Prosperitati Alapítvány támogatásával. A fejlesztések...
2019. JÚLIUS 19.
[ 21:57 ]
Ada község önkormányzata idén jelentős összeggel, 15 millió dinárral támogatja a községbeli civil szervezetek székházának felújítását és berendezését. Az erre vonatkozó pályázaton tizennégy szervezet vett részt sikeresen, amelyeknek illetékeseivel Bilicki Zoltán, a község polgármestere ma írta alá a támogatási...
2019. JÚLIUS 19.
[ 21:56 ]
Beolvasás folyamatban