Vajdaság
Horgos: Egészségvédelem a szerbiai hadsereg segítségével

Tavaly Velebitre, az idei évben Horgosra látogatott el a szerbiai hadsereg néhány tagja Újvidékről. A Katonaorvos falun elnevezésű akció keretében a hadsereg egyik általános orvosa és technikusa a magyarkanizsai Egészségház munkatársaival karöltve ingyenes vércukorszint-, vérnyomás- és EKG-vizsgálatokat végzett a lakosság körében. Az akció célja az volt, hogy ezeken a vizsgálatokon minden olyan beteg részt vehetett, aki egyébként nem rendelkezik egészségügyi biztosítással.

Gyólay Karolina, az egészségház igazgatónője elmondta, hogy támogatásul ők is részt vállaltak az akcióban.

– Meg kell említeni, hogy egy katonaorvos és egy technikus jött segítségünkre, mi pedig adtunk egy doktornőt, illetve négy technikust, akik még 5 házilátogatást is el fognak végezni a mai napon, ami azt jelenti, hogy a fekvőbetegeknél is ugyanezeket a megelőző vizsgálatokat végzik majd. A vizsgálatokat betegségmegelőzés céljából végezzük, különös tekintettel azokra, akik nem rendelkeznek betegbiztosítással. Az egészségház is nagy örömmel vesz részt a katonaorvos a falun elnevezésű akcióban, hisz elsődleges célunk a segítségnyújtás, és külön öröm számunkra, hogy a katonaorvos gyógyszereket is hozott, így azonnal orvossághoz is juthat az, akinek szüksége van rá, és más módon nem tudja előteremteni azt – mesélte az igazgatónő.

Mandžić Aleksandar őrnagy a téma kapcsán kifejtette, hogy az akció célja, hogy az egészségügyi dolgozók tapasztalatot cseréljenek, megismerjék a területet, és ellenőrzéseket végezzenek azoknál a személyeknél, akik nem rendelkeznek egészségügyi biztosítással, vagy fekvőbetegek.

Az akcióban részt vett még a hadseregtől dr. Dušan Pajković, állatorvos és őrnagy, aki látogatást tett a horgosi Urbán család gazdaságában és hasznos tanácsokkal látta el a gazdát.

Huzsvár Ervin, a magyarkanizsai önkormányzat képviseletében vett részt az eseményen, és dicséretre méltónak találja a tevékenységet és törekvést a segítségnyújtásra, amelyet ekkora összefogással sikerült elérni.

A Vöröskereszt ruhaosztással járult hozzá az eseményhez, valamint a kiérkező katonák egy előadással is kedveskedtek a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola diákjainak, ahol bemutatták a hadsereg munkáját, valamint a katonai akadémiát.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nem zárják be a muzslyai iskolát - illusztráció
2019. NOVEMBER 12.
[ 18:20 ]
Négy migráns eltűnt a Dunában Apatinnál, amikor illegálisan akarták átlépni a horvát határt, tudta meg nem hivatalosan az RTV. A polgároktól kapott meg nem erősített információk szerint az eset a Vagoni üdülőhelytől nem messze történt, ahol tíz migráns elvett egy csónakot, s a délutáni órákban azzal próbáltak meg...
2019. NOVEMBER 11.
[ 9:56 ]
Mementó 2019 címmel emlékeztek meg szombaton este az 1944 őszén elkövetett magyarellenes kegyetlenkedések halálos áldozatairól. A szomorú megemlékezés alkalmával a megjelentek először gyászmisén vettek részt a Szent István-templomban, majd mécsesekkel a kezükben sétáltak át a Tisza-hídnál felállított kopjafához. A...
2019. NOVEMBER 10.
[ 8:53 ]
Bor és hagyományai címmel tartottak találkozót a hétvégén a Kinizsi Szövetség tagjai a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület székházában. A Kinizsi Szövetség 2015-ben alakult Nagyvázsonyban, azokat a településeket összefogva, amelyeket Kinizsi Pál életútja érintett. A szövetségnek három vajdasági...
2019. NOVEMBER 10.
[ 8:12 ]
Beolvasás folyamatban