Vajdaság
Új játszótéri elemek a magyarkanizsai Tisza-parton

Faházzal, kisvonattal és fából készült játszótéri elemekkel bővült a Tisza-part, amelyeket a magyarkanizsai Geneza kereskedelmi vállalat ajándékozott a gyerekeknek. Az új, fából készült játszótéri elemeket a magyarkanizsai óvodás kisgyerekek már birtokba is vették hétfő délelőtt.

Szecsei Karolina, a Geneza társtulajdonosa szerint a vállalat fennállásának 25 éves évfordulója alkalmából szerettek volna kedveskedni a magyarkanizsai gyerekeknek, az idei évben pedig az óvodásokat vették előtérbe.

- A játszótér volt az elsődleges ötlet, és próbáltunk olyanban gondolkodni, olyan fajátékokban, ami érdekes a kicsiknek, de hosszú távon azért jól karbantarthatóak. Ezáltal úgy döntöttünk, hogy egy kisvonatot hozunk ide, és egy kisházat. Mivel az önkormányzat azért elég sokat foglalkozott mostanában a stranddal, sok pénz került ide, ezért bízom abban, hogy egy picit azért mi is hozzá tudtunk tenni a fejlődéshez – mesélte Karolina.

A Tisza-parti játszótéren több hinta, mászóka, és homokozó is helyet kapott már. Ezek mellé került a kisvonat és a faházikó is. Lackó Róbert, a magyarkanizsai helyi közösség tanácselnöke elmondta, hogy példamutatónak tartja a tenni akarást a helyi vállalat részéről.

- Mindenféleképpen példaértékű, és én nagyon remélem, hogy a következőkben a többi magyarkanizsai cég is esetleg kedvet kap, és szeretne hasonlóan tenni a közösségünkért, hiszen nincs szebb annál, amikor a gyerekeknek adunk valamit. Ez nem csak a gyerekekről szól természetesen, hiszen a szülőkről, a közösségről, a magyarkanizsai emberekről, mert hát a Tisza-part nekünk egy - főleg nyáron - mindig egyszerűen a szívünk csücske marad – nyilatkozta Lackó Róbert.

A tanácselnök hozzátette, hogy a helyi közösség a játszóteret és környékét rendszeresen karbantartja. Minden évben megjavítják, újrafestik a játszótéri elemeket, emellett feltöltik a homokozót is a nyári szezon kezdete előtt, hogy a kisgyerekek is tartalmasan tudják eltölteni az időt a Tisza-parton.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Dobó Éva
2019. MÁJUS 22. [ 3:23 ]

Legalább a gyerekeket szereti ez a vállalat, mert a munkásokkal ugyancsak gonoszul viselkednek.


Nagyszabású ünnepség keretében emlékeztek meg pénteken este Adán, a helyi Park szállodában az adai Körkép fennállásának huszadik évfordulójáról. A rendezvénnyel párhuzamosan megtartották a II. Kistérségi Médiumok Találkozóját, valamint átadták a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete és az Integrál Pedagógus...
2019. JÚNIUS 15.
[ 10:56 ]
A pancsovai Rastko Nemanjić kaszárnyában elkezdődött a Szláv testvériség 2019 elnevezésű hadgyakorlat, tájékoztatott a szerbiai védelmi minisztérium. A terrorizmus ellenes hadműveletek témájára szervezett gyakorlaton a Szerb Hadsereg, az Orosz Fegyveres Erők és a Fehérorosz Fegyveres Erők több mint 750 katonája vesz...
2019. JÚNIUS 15.
[ 10:03 ]
Egy 36 éves futaki férfi vesztette életét abban a súlyos közelekdési balesetben, amely pénteken az esti órákban történt Újvidéken a Pirosi úton, Sajlovónál. Egy Golf típusú személygépkocsi ütközött az újvidéki városi tömegközlekedési vállalat egyik autóbuszával. A sofőr a helyszínen életét vesztette,...
2019. JÚNIUS 15.
[ 7:39 ]
Beolvasás folyamatban