Vajdaság
Csantavér: Szerdától falunapi ünnepségek

Bár a csantavéri falunap központi rendezvényei a hétvégén lesznek, már szerdán megkezdődnek az alkalmi ünnepségek, illetve több rendezvényt is a falunap jegyében tartanak meg. Így szerdán 18 órakor a helybeli Hunyadi János Általános Iskola tanévzárója is már a falunap jegyében zajlik.

Csütörtökön 9 órától fiákeres felvonulást tartanak, majd 10 órától ünnepi szentmisére kerül sor, amit ft. Brasnyó Ferenc kishegyesi plébános celebrál. A mise közben a Musica Viva kamarakórus énekel.

Pénteken 19 órától a Gyöngyvirág kézimunkacsoport mutatja be legszebb munkáit ünnepi műsorral egybekötve a Bartók Béla Művelődési Egyesület helyiségeiben.

Szombaton 8 órakor falunapi gyalogtúra indul. Gyülekező fél 8-kor a helyi közösség udvarában. Délben kezdődnek a sportrendezvények. Lesz kispályás labdarúgás, női és férfi röplabda, valamint teniszmérkőzés. Nem maradhat el a bográcsos-főző verseny sem. Ezt 15.30-tól a színház udvarában szervezik. 17 órától ügyességi játékok lesznek soron, majd 18.30-tól rendezik meg a falunapi ünnepi műsort az iskola táncosainak és versmondóinak, a Mendicus MK tánccsoportjának és tamburazenekarainak, illetve a My Dance tánccsoport tagjainak a közreműködésével. A műsor keretében hirdetik ki a bográcsfőző verseny eredményét, illetve tartják meg a sportesemények díjkiosztóit. A szombati program 21 órától a Tornyosi zsiványok együttes koncertjével folytatódik.

Vasárnap délelőtt 10 órakor szentmisét tartanak. A csantavéri Lovas Klub versenyét 14 és 18 óra között tekinthetik meg az érdeklődők. 19 órától népünnepély kezdődik a színház udvarában, 20 órától a Sidera keresztény rock együttes ad koncertet, majd 21 órától az est vendége Oszvald Marika, a Budapesti Operettszínház művésznője és Miller Zoltán színész-énekes. 22.30-tól az adai Bohém fiúk két tagja szolgáltatja a talpalávalót, s ezzel zárul a többnapos csantavéri falunapok rendezvénysorozata.

N. E.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Befejeződtek a karbantartási munkálatok kedden valamivel 14 óra előtt, és ismét zavartalanul működik a röszkei közúti határátkelőhely - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. Szabó Szilvia közölte, az átkelőnél kedden 9 órától áramkimaradás miatt szünetelt a...
2019. JÚNIUS 25.
[ 15:28 ]
A szabadkai városi képviselő-testület elnöke cáfolja, hogy politikai haszonszerzés céljából fogadták volna el a javaslatot, hogy Danilo Kišnek posztumusz adományozzanak díszpolgári címet. Bunford Tivadar közleményt tett közzé az önkormányzat hivatalos oldalán, amelyben emlékeztet arra, hogy Szabadka Város...
2019. JÚNIUS 25.
[ 15:24 ]
A Határtalanul! program keretében először utazhattak vajdasági gyerekek tanulmányi kirándulásra Magyarország történelmi helyszíneire. Zenta községből két iskola diákjai vettek részt a látnivalókban gazdag utazáson. A magyar Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott Határtalanul! programban 2010 óta már több...
2019. JÚNIUS 25.
[ 7:23 ]
Beolvasás folyamatban