Vajdaság
Táborozási elemekkel bővült a Kanizsa Cserkészcsapat Vízitelepe
Betűméret:             

Kenukkal, evezőkkel, tárolóval, mentőmellényekkel és konyhai felszereléssel is bővült a magyarkanizsai cserkészcsapat Vízitelepe. A Tisatour projektnek köszönhetően a gyerekek így már egy teljesen felszerelt helyen táborozhatnak, emellett biztonságos kenutúrákon is részt vehetnek. A projekt keretein belül tábort is szerveztek már a 10 és 16 év közötti gyerekek részére, amelynek célja a fenntartható fejlődésre, a környezettel való együttélésre és a természetvédelemre való oktatás volt.

- Ez a projekt Magyarkanizsa és Algyő között jött létre, mintegy 125 ezer euróból, amelynek a feléből gazdálkodhattunk. Az elsődleges célunk az volt, hogy felhívjuk a fiatalok figyelmét a környezetvédelemre, valamint a fejleszthető és a fenntartható turizmus fontosságára, tapasztalatszerzés útján. A projekt által beszerzett eszközök a Kanizsa Cserkészcsapat Vízitelepét gazdagítják, így biztosítva a további hatékony munkát – nyilatkozta Molnár Makai Krisztina, a Tisatour projekt koordinátora.

A projekt kiváló lehetőséget adott arra, hogy a kenuzás és a táborozás a gyerekek körében kellőképen beépüljön a község turizmusába, hiszen az elmúlt évek alatt számos beruházás valósult meg a Vízitelepen.

- Itt főként fiataloknak szerveznek táborokat, így évekre visszamenőleg szereztünk már be új sátrakat nekik, felújítottuk a vizesgócokat, tusolókat, mosdókat, mellékhelyiségeket, most pedig ez a projekt kapcsán a vízhez kapcsolódóan szereztünk be kenukat, evezőket, mentőmellényeket, tehát mindazt, ami kell egy vízi élménycsónakázáshoz. Emellett egy olyan mobil raktárhelyiséggel bővült a Vízitelep, amely majd megkönnyíti ezeknek a kenuknak a szakszerű és hatékony tárolását, hogy ezek hosszú távon is kibírják az idő vasfogát. Korábban mólókat is helyeztünk le, amelyeket most is használnak, valamint a konyha is már teljesen felszereltté vált – emelte ki Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere.

Fejsztámer Róbert hozzátette, mivel ez a terület főként a gyerekeknek, fiataloknak lett kialakítva táborozásra, a természet megismerésére, a Tisza mint folyó megszerettetésére, ezért kiemelten fontos az önkormányzat számára is, hogy a Vízitelep minden évben egy kicsit fejlődjön, és emellett talán szebb is legyen.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Évről évre népszerűbbek a Vajdaságban is A szakkör tanfolyamai. Három évvel ezelőtt indult az első képzés, akkor még kísérleti jelleggel. A most is zajló harmadik évadban a szakköri foglalkozások már 18 szakmát öleltek föl, és Vajdaság-szerte 29 településre jutottak el. A magyarországi Nemzeti Művelődési Intézet...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 12:54 ]
A rendőrség ma fokozottan ellenőrzi a forgalmat. Az ellenőrzés célja, hogy felfedjék az autóbusz- és teherautó-vezetők által elkövetett szabálysértéseket és bűncselekményeket, közölte a szabadkai rendőrigazgatóság. Mint fogalmaztak, az akció során a közlekedési rendőrök ellenőrzik a veszélyes árukat...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 12:29 ]
Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
Beolvasás folyamatban