Vajdaság
Influenzajárványt hirdettek ki Vajdaságban, javasolták az iskolák és óvodák bezárását

Vajdaságban az influenza széles körben elterjedt és egyre több polgár betegedett meg, a tartományi egészségügyi titkárság pedig közölte, hogy öt körzetben jegyezték az influenzának a járványküszöb feletti elterjedését.

A tartományi titkárság minderről értesítette az egészségügyi minisztériumot és a tartományi oktatási titkárságot, valamint a Vajdasági Közegészségügyi Intézet járványügyi szolgálatának becslése alapján azt ajánlotta, hogy ideiglenesen függesszék fel az óvodákban és az iskolákban is a munkát.

Vajdaságban az elmúlt napokban nagyon aktív a vírus, főként az iskoláskor előtti gyermekek és az iskolások körében, derült ki a Vajdasági Közegészségügyi Intézet legújabb jelentéséből.

Gyakori az akut légúti fertőzés is ebben az időszakban.

Az influenzához hasonló megbetegedést főként az 5 és 14 év közötti gyermekek körében jegyezték fel, de az influenza aktívan jelen van a felnőtteknél is. Összesen 979 ilyen jellegű megbetegedést jegyeztek fel Vajdaságban, minden korosztálynál. Ez majdnem kétszerese az előző időszakban mért adatoknak, amikor 587 esetet jegyeztek fel.

Akut légúti fertőzést több mint 2.300 esetben jegyeztek fel, ami a fertőzések számának alacsony mértékű csökkenését jelenti az előző időszakhoz viszonyítva.

Ezen a héten az 52 minta laboratóriumi vizsgálatából kiderült, hogy 29 polgárnál jegyeztek fel A típusú influenzát (H3N2), 10 polgárnál a szintén A típusú H1N1 vírust, egy páciensnél pedig B típusú vírust jegyeztek fel.

A 021.rs hírportál arra emlékeztet, hogy megelőző intézkedésként a Vajdasági Klinikai Központ betiltotta a látogatást.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
olvasó
2020. FEBRUÁR 12. [ 0:22 ]

Több mint egy hetet késtek az intézkedéssel. Félő, hogy így csak a pedagógusok és a diákok ontatási-nevelési feladatainak végrehajtásában okoznak még nagyobb zavart.


Lassanként a nemrég bevezetett intézkedések szintje alá csökken az influenzajárvány Vajdaságban. A Vajdasági Közegészségügyi Intézet (IZJZV) megjelentetett adatai szerint kevésbé aktív az influenza, pontosabban közepes intenzitású a vírus, amely az elmúlt héten meghaladta a járvány szintjét az észak-bácskai és az...
2020. FEBRUÁR 19.
[ 11:47 ]
Lángoló férfihoz hívtak mentőt tegnap este, éjfél tájban Újvidéken, a Temerini és a Partizán utca sarkán lévő buszmegállóban. A mentősök közölték, hogy éjfél után 20 perccel látták el a férfit, aki szerencsére súlyosabb sérülések nélkül úszta meg az esetet. „Mentőegységünk az említett...
2020. FEBRUÁR 19.
[ 10:25 ]
A muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola volt a helyszíne a Ringató program első foglalkozásának, amelyre szép számban érkeztek az érdeklődők, kisgyermekes családok, anyukák, apukák, nagyszülők. A házigazdák nevében Molnár Attila iskolaigazgató köszöntötte a jelenlevőket, majd Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti...
2020. FEBRUÁR 18.
[ 23:57 ]
Beolvasás folyamatban