Vajdaság
Influenzajárványt hirdettek ki Vajdaságban, javasolták az iskolák és óvodák bezárását

Vajdaságban az influenza széles körben elterjedt és egyre több polgár betegedett meg, a tartományi egészségügyi titkárság pedig közölte, hogy öt körzetben jegyezték az influenzának a járványküszöb feletti elterjedését.

A tartományi titkárság minderről értesítette az egészségügyi minisztériumot és a tartományi oktatási titkárságot, valamint a Vajdasági Közegészségügyi Intézet járványügyi szolgálatának becslése alapján azt ajánlotta, hogy ideiglenesen függesszék fel az óvodákban és az iskolákban is a munkát.

Vajdaságban az elmúlt napokban nagyon aktív a vírus, főként az iskoláskor előtti gyermekek és az iskolások körében, derült ki a Vajdasági Közegészségügyi Intézet legújabb jelentéséből.

Gyakori az akut légúti fertőzés is ebben az időszakban.

Az influenzához hasonló megbetegedést főként az 5 és 14 év közötti gyermekek körében jegyezték fel, de az influenza aktívan jelen van a felnőtteknél is. Összesen 979 ilyen jellegű megbetegedést jegyeztek fel Vajdaságban, minden korosztálynál. Ez majdnem kétszerese az előző időszakban mért adatoknak, amikor 587 esetet jegyeztek fel.

Akut légúti fertőzést több mint 2.300 esetben jegyeztek fel, ami a fertőzések számának alacsony mértékű csökkenését jelenti az előző időszakhoz viszonyítva.

Ezen a héten az 52 minta laboratóriumi vizsgálatából kiderült, hogy 29 polgárnál jegyeztek fel A típusú influenzát (H3N2), 10 polgárnál a szintén A típusú H1N1 vírust, egy páciensnél pedig B típusú vírust jegyeztek fel.

A 021.rs hírportál arra emlékeztet, hogy megelőző intézkedésként a Vajdasági Klinikai Központ betiltotta a látogatást.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
olvasó
2020. FEBRUÁR 12. [ 0:22 ]

Több mint egy hetet késtek az intézkedéssel. Félő, hogy így csak a pedagógusok és a diákok ontatási-nevelési feladatainak végrehajtásában okoznak még nagyobb zavart.


Szigorúbb intézkedések Verbászon - illusztráció
2020. JÚLIUS 5.
[ 16:04 ]
A Vajdasági Klinikai Központban jelenleg 139 koronavírus-fertőzöttet kezelnek, közülük négyen vannak lélegeztetőgépen. Az elmúlt 24 órában a Vajdasági Klinikai Központ 31 olyan pácienst vett fel, akiknél kimutatták a koronavírus jelenlétét. Az intézmény emlékeztet, hogy a vírus terjedésének megfékezése és a...
2020. JÚLIUS 5.
[ 11:36 ]
Vajdaság minden tájáról, sőt az anyaországból is érkezett csapat a muzslyai határban megtartott, 37. aratóünnepségre. Az aratócsapatok a falu központjában, a Muzslai Petőfi Sándor MME előtt gyülekeztek, ahol egy alkalmi művelődési műsorral kedveskedtek a műkedvelők, bemutatkozott a Harmatcsöpp és a Százszorszép...
2020. JÚLIUS 4.
[ 20:08 ]
A budapesti Katolikus Karitász Orvosmissziójának tagjai immár harmadik alkalommal érkeztek Muzslyára, a különféle szűrővizsgálatoknak az Emmausz Fiúkollégium adott helyet. Az anyaországi Katolikus Karitász Orvosmissziója 2017-ben kezdte meg munkáját Kárpátalján, azóta Vajdaságba is több alkalommal ellátogattak,...
2020. JÚLIUS 4.
[ 20:05 ]
Beolvasás folyamatban