Vajdaság
A Vajdasági Klinikai Központ szigorú védőintézkedések mellett visszatér korábbi munkarendjéhez

Az elmúlt napokban Vajdaságban a koronavírus-fertőzésnek csak szórványos eseteit jegyezték fel, a betegek közül pedig egyre többet bocsájtanak gyógyultan haza. A Vajdasági Klinikai Központ, ahol az elmúlt két hónapban szinte mindent alárendeltek a Covid-19 betegek ápolásának és gyógyításának, lassan visszatér korábbi munkarendjéhez.

Edita Stokić, a központ igazgatója a mojnovisad.com portálnak nyilatkozva elmondta, a rendelők már az elmúlt héten megkezdték a munkát, de tekintettel, hogy még mindig járványveszély van, a munkát némiképp átszervezték és szigorodtak az előírások is.

Az átszervezés a pácienseket annyiban érinti, hogy ezután csak korábban egyeztetett időpontban mehetnek orvoshoz, a belépéskor ellenőrzik a testhőmérsékletet és kötelező a kézfertőtlenítés. Új szabályok érvényesek a várótermekben is, ahol szigorúan be kell tartan a szociális távolságtartást és csak korlátozott számú személy tartózkodhat a helyiségben.

Az orvosok és az egészségügyi személyzet munkáját két váltásban szervezték meg, így délelőtt és délután is fogadják a pácienseket a Poliklinikán. A mágneses rezonancia vizsgálatokat hétvégén is végzik.

Noha a járványügyi helyzet enyhülést mutat, a Vajdasági Klinikai Központ továbbra is óvatosságra int. “Ez azt jelenti: maszk, maszk, maszk. És kesztyű, kesztyű, kesztyű. És mindenképpen a kézfertőtlenítést, mert egyedül ezek betartása eredményezheti azt, hogy belátható időn belül visszatérjünk a normális életbe”, hangsúlyozta dr. Stokić.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Két teljesen új és két felújított autóbuszmegállóval bővült Magyarkanizsa község, valamint hamarosan elkezdik kiépíteni a Kispiacot Szabadkával összekötő vízpumpa-állomást és a hozzá tartozó vívezeték-hálózatot. Az autóbusz megállókat és a vízpumpa-állomás helyét ma megtekintették az önkormánzat képviselői...
2020. JÚNIUS 5.
[ 12:59 ]
További tesztelések során nem találtak újabb koronavírus-fertőzöttet a magántulajdonban levő péterváradi Mass greeen house idősek otthonában. A tartományi népjóléti és népesedési titkárság közölte, hogy az elmúlt 24 órában további tizenkét bentlakót és alkalmazottat teszteltek és valamennyiüknél negatív lett...
2020. JÚNIUS 5.
[ 12:48 ]
Tíz napja adta át Szabadkán a Vajdasági Magyar Szövetség önkormányzati választási listáját, amit 4-es sorszám alatt ki is hirdetett a városi választási bizottság. A listavezető Pásztor Bálint, aki pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a polgárok megállítják az utcán, s kérdéseket tesznek fel neki. Mivel nem...
2020. JÚNIUS 5.
[ 12:38 ]
Beolvasás folyamatban