Vajdaság
Szabadka: Megerősítették, hogy megfertőződött koronavírussal egy orvos
Betűméret:             

A Dr. Dragiša Mišović Klinikai Kórházi Központ megerősítette, hogy megfertőződött koronavírussal egy szabadkai orvos, akit június 6-a óta Belgrádban kezelnek. Állapota jó, stabil, enyhe tüneteket produkál, írja a 021.rs portál.

A PCR tesztet június 8-án végezték el, ami pozitív lett. Az ellenőrző vizsgálatot, az RTG felvételt csütörtökre tervezik. A klinikai központ azt is közölte a Slobodna Subotica portál szerkesztőségével, hogy a pácienst a hét végéig átszállíthatják a Szerbiai Klinika központba, mivel az ő intézményük megszűnik Covid-19 gyűjtőközpontnak lenni.

A szabadkai portál korábban azt közölte, hogy a Szabadkai Közkórház nőgyógyászati részlegének orvosa betegen is bejárt dolgozni, sőt, két császármetszést is elvégzett. Később a ginekológiát lezárták a járvány miatt, s a kórház közölte, hogy három dolgozójuk, egy nővér és két ápoló megbetegedett. A portál szerint legalább egy kismama is megfertőződött, aki az egyik újvidéki intenzív osztályon fekszik.

Szabadkáról a szülés előtt álló kismamákat jelenleg más környékbeli városokba küldik, írja a portál.

Bogdan Laban polgármester pénteken cáfolta, hogy a Szabadkai Közkórházban fertőzés lenne, majd rögtön utána a kórház kiadta a közleményt a járvány megjelenéséről. Ebben azt írták, hogy három dolgozójuk elkapta a vírust, azt azonban nem közölték, hogy a kórházban lévő páciensek közül hányan fertőződtek meg.

A Slobodan grad civil szervezet az eset miatt követelte a kórház igazgatójának és Bogdan Laban polgármesternek a lemondását.

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Beolvasás folyamatban