Vajdaság
Újvidék: Néhány ezren tüntettek, betörték az RTV ajtaját, megrongálták a városháza épületét
Betűméret:             

Mint ahogy tegnap este Belgrádban, ma Újvidéken is a kijárási tilalom bevezetésének bejelentése miatt tiltakoztak a polgárok. A tüntetők 18 órakor gyülekeztek a Szabadság téren.

A demonstrálók kövekkel és petárdákkal betörték a városháza épületének ablakait, később egy részét fel is gyújtották. A tűzoltók azonnal a helyszínre indultak, de mire megérkeztek, már eloltották a tüzet, tudósít a 021.rs portál.

A tüntetők azt kiabálták, „hol vagy Vučević”, és „mi sokan vagyunk”.

A tömeg később átvonult a Vajdasági Televízió épülete elé, ahol betörték a bejárati ajtó üvegét. Eközben egy férfi megsérült, így a mentősöknek is be kellett avatkozniuk.

A polgárok egy csoportja a televízió épülete előtt maradt, a másik része pedig visszatért a városházához, útközben pedig kövekkel dobálták meg a Szerb Haladó Párt irodáját és betörték az ablakait.

A rendőrség teljes készenlétben követte az eseményeket.

A gyülekezés kezdetén vita alakult ki az eltérő nézeteket valló polgárok között amiatt, hogy ki fog elsőként felszólalni, és hogy ki miért jött. A jobboldali tüntetők koszovói zászlót lengettek, míg a baloldaliak olyan táblákkal érkeztek, amelyeken azt írta „aki téged rendőrbottal, azt te forradalommal”.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
olvasó
2020. JÚLIUS 9. [ 13:09 ]

Mindkét oldalon bőven vannak bukott angyalok, ezért nem árt néha a gyanítókra is gyanakodni.


Alfonz
2020. JÚLIUS 9. [ 6:52 ]

Többen gyanítják, hogy a rendbontást a haladókhoz tartozók követték el. Az is lehet "megrendelésre" és azután lehet a békés tömeget is ütni-verni. Nisben a rendőrök nem verték a tömeget, máshol is ha úgy viselkednének a rendőrök a fő probléma rekord idő alatt megoldódna. A régi mondás most is aktuális: a haladók is a saját zsírjukban fognak megsülni. Várom a tepertőt, finom ropogós lesz és "haladó".


2008 óta rendezik meg Sándoregyházán az Anyanyelv Nemzetközi Napját. Tizenhat éve mutatják be évről évre a különböző nemzetiségek, hogy milyen gazdagok azok a közösségek, ahol több nemzetiség él együtt. Ilyen sokszínű település az esemény helyszínéül szolgáló Sándoregyháza is, amely a 2022-es népszámlálás...
2024. FEBRUÁR 21.
[ 22:34 ]
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjának kertész- és mezőgazdasági mérnök szakán az idén 16 diák végzett. A Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központjában megrendezett ünnepségen a végzős hallgatókat a magyarországi egyetem, a Magyar Nemzeti Tanács, a VMSZ és a zentai...
2024. FEBRUÁR 21.
[ 18:04 ]
Az újvidéki oroszok már napok óta búcsúznak az elhunyt Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezetőtől, a Putyin-diktatúra foglyától. A börtönben meghalt Navalnijnak ideiglenes emlékművet állítottak a Szerb Nemzeti Színház közelében. Virágokat, gyertyákat és üzeneteket hagytak az orosz ellenzéki vezető emlékére. Az...
2024. FEBRUÁR 21.
[ 13:54 ]
Beolvasás folyamatban