Vajdaság
Újvidék: Néhány ezren tüntettek, betörték az RTV ajtaját, megrongálták a városháza épületét

Mint ahogy tegnap este Belgrádban, ma Újvidéken is a kijárási tilalom bevezetésének bejelentése miatt tiltakoztak a polgárok. A tüntetők 18 órakor gyülekeztek a Szabadság téren.

A demonstrálók kövekkel és petárdákkal betörték a városháza épületének ablakait, később egy részét fel is gyújtották. A tűzoltók azonnal a helyszínre indultak, de mire megérkeztek, már eloltották a tüzet, tudósít a 021.rs portál.

A tüntetők azt kiabálták, „hol vagy Vučević”, és „mi sokan vagyunk”.

A tömeg később átvonult a Vajdasági Televízió épülete elé, ahol betörték a bejárati ajtó üvegét. Eközben egy férfi megsérült, így a mentősöknek is be kellett avatkozniuk.

A polgárok egy csoportja a televízió épülete előtt maradt, a másik része pedig visszatért a városházához, útközben pedig kövekkel dobálták meg a Szerb Haladó Párt irodáját és betörték az ablakait.

A rendőrség teljes készenlétben követte az eseményeket.

A gyülekezés kezdetén vita alakult ki az eltérő nézeteket valló polgárok között amiatt, hogy ki fog elsőként felszólalni, és hogy ki miért jött. A jobboldali tüntetők koszovói zászlót lengettek, míg a baloldaliak olyan táblákkal érkeztek, amelyeken azt írta „aki téged rendőrbottal, azt te forradalommal”.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
olvasó
2020. JÚLIUS 9. [ 13:09 ]

Mindkét oldalon bőven vannak bukott angyalok, ezért nem árt néha a gyanítókra is gyanakodni.


Alfonz
2020. JÚLIUS 9. [ 6:52 ]

Többen gyanítják, hogy a rendbontást a haladókhoz tartozók követték el. Az is lehet "megrendelésre" és azután lehet a békés tömeget is ütni-verni. Nisben a rendőrök nem verték a tömeget, máshol is ha úgy viselkednének a rendőrök a fő probléma rekord idő alatt megoldódna. A régi mondás most is aktuális: a haladók is a saját zsírjukban fognak megsülni. Várom a tepertőt, finom ropogós lesz és "haladó".


Hétfőtől ismét teljes nyitvatartással működik három átkelő a szerb-magyar határon - közölte honlapján a magyar rendőrség szombaton. Újra megindul az átléptetés a Tiszasziget-Gyála és a Bácsalmás-Bajmok közúti átkelőhelyen, valamint teljes nyitvatartással működik az Ásotthalom-Királyhalom közúti...
2021. JÚNIUS 12.
[ 9:06 ]
Topolyai látogatása után péntek délután Szabadkára érkezett Anđelka Atanasković gazdasági miniszter, hogy a helyi önkormányzatok vezetőségével és a vállalkozókkal a gazdasági lehetőségekről, a lakosság életszínvonalának javításáról tárgyaljon. A városházén megtartott tanácskozás után Stevan Bakić...
2021. JÚNIUS 11.
[ 17:38 ]
EcoBikeNet, azaz a határon átnyúló természetközeli kerékpárutak hálózatának együttes fejlesztése az elnevezése annak a projektnek, amelyben Magyarkanizsa is szerepelt vállalt. A cél az, hogy a nemzetközi Eurovelo 11 kerékpárút átszelje a kontinenst. Norvégia legészakibb területeiről indul az út, végighalad 11 országon,...
2021. JÚNIUS 11.
[ 17:03 ]
Beolvasás folyamatban