Vajdaság
Újvidék: Néhány ezren tüntettek, betörték az RTV ajtaját, megrongálták a városháza épületét
Betűméret:             

Mint ahogy tegnap este Belgrádban, ma Újvidéken is a kijárási tilalom bevezetésének bejelentése miatt tiltakoztak a polgárok. A tüntetők 18 órakor gyülekeztek a Szabadság téren.

A demonstrálók kövekkel és petárdákkal betörték a városháza épületének ablakait, később egy részét fel is gyújtották. A tűzoltók azonnal a helyszínre indultak, de mire megérkeztek, már eloltották a tüzet, tudósít a 021.rs portál.

A tüntetők azt kiabálták, „hol vagy Vučević”, és „mi sokan vagyunk”.

A tömeg később átvonult a Vajdasági Televízió épülete elé, ahol betörték a bejárati ajtó üvegét. Eközben egy férfi megsérült, így a mentősöknek is be kellett avatkozniuk.

A polgárok egy csoportja a televízió épülete előtt maradt, a másik része pedig visszatért a városházához, útközben pedig kövekkel dobálták meg a Szerb Haladó Párt irodáját és betörték az ablakait.

A rendőrség teljes készenlétben követte az eseményeket.

A gyülekezés kezdetén vita alakult ki az eltérő nézeteket valló polgárok között amiatt, hogy ki fog elsőként felszólalni, és hogy ki miért jött. A jobboldali tüntetők koszovói zászlót lengettek, míg a baloldaliak olyan táblákkal érkeztek, amelyeken azt írta „aki téged rendőrbottal, azt te forradalommal”.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
olvasó
2020. JÚLIUS 9. [ 13:09 ]

Mindkét oldalon bőven vannak bukott angyalok, ezért nem árt néha a gyanítókra is gyanakodni.


Alfonz
2020. JÚLIUS 9. [ 6:52 ]

Többen gyanítják, hogy a rendbontást a haladókhoz tartozók követték el. Az is lehet "megrendelésre" és azután lehet a békés tömeget is ütni-verni. Nisben a rendőrök nem verték a tömeget, máshol is ha úgy viselkednének a rendőrök a fő probléma rekord idő alatt megoldódna. A régi mondás most is aktuális: a haladók is a saját zsírjukban fognak megsülni. Várom a tepertőt, finom ropogós lesz és "haladó".


Az áldozat három évig nem vette fel a szociális segélyt, ez vált gyanússá. Kiderült, hogy a férfi már nem él, a saját fia gyilkolta meg. Az elkövető a 37 éves J. M., a borzalom pedig Szabadkán, a Szerb sor egyik házában történt még 2021-ben. Apa és fia összeszólalkozott, végül a veszekedés leszámolásba torkollott:...
2024. JÚNIUS 11.
[ 9:23 ]
Az európai parlamenti választások után a Fidesz-KDNP-nek 11 képviselője lesz az EP-ben. Ezzel az eredménnyel a listán nyolcadik helyen álló Vicsek Annamária, a Vajdasági Magyar Szövetség politikusa, a párt alelnöke is bejut az Európai Parlamentbe. A szakpolitikus közösségi oldalán fejezte ki köszönetét dr. Pásztor...
2024. JÚNIUS 10.
[ 12:17 ]
A hajnali órákban ismét vihar vonult végig Vajdaságon. Míg hajnali 4 óra körül villámlással, erős esővel indult a vihar, mire elérte Felsőhegyet és Zentát, már jég is társult hozzá. A közösségi oldalon megosztott képek szerint a jég nem volt túl nagy, borsónagyságú lehetett, ám bőségesen kaptak belőle az arra...
2024. JÚNIUS 9.
[ 16:34 ]
Beolvasás folyamatban