Vajdaság
Szávaszentdemeter az új korona-gócpont Vajdaságban, 80 helyi lakos van kórházban

A járványügyi helyzet nem javul Vajdaságban, Szávaszentdemeter (Sremska Mitrovica) vált az új gócponttá, jelentette ki Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár.

Gojković hozzátette, hogy a helyi kórházban mintegy 80 koronavírussal fertőzött beteg van.

Elmondta továbbá, hogy Vajdaság területén az elmúlt 5-7 napban 110 és 120 között van az új koronavírusos esetek száma.

„Nem stabilizálódott a helyzet, az elmúlt egy hétben történtek miatt az esetek számának további növekedésére számítunk”, nyilatkozta Gojković a Pink televíziónak.

Közölte, hogy a vajdasági kórházakra lassan kitehetik a "megtelt" táblát, a Vajdasági Klinikai Központban pedig 219 személyt kezelnek, ebből 19-en vannak lélegeztetőgépen és folyamatosan érkeznek az új páciensek.

Hozzátette, hogy megtelt a pancsovai kórház és a verbászi Covid-központ is, a helyzetet súlyosbítja, hogy új gócpont alakult ki Szávaszentdemeteren, ahol mintegy 80 személyt kezelnek koronavírussal.

Kihangsúlyozta, hogy Vajdaság minden városában emelkedik a koronavírus-fertőzötek száma, kritikus a helyzet Rumán, Szabadkán és Zichyfalván (Plandište), de a legtöbb beteg Újvidéken van.

Gojković elmondta, hogy a betegek kórképe kifejezetten súlyos, és szinte az összes páciens súlyos tüdőgyulladással érkezik, és azonnali oxigénterápiára szorul.

„Meg kell értenünk, hogy az egészségügyi rendszer nem fogja kibírni, ha nem csökken a betegek száma a kórházakban. Ezt pedig csak úgy érhetjük el, ha betartunk minden intézkedést”, tette hozzá a tartományi egészségügyi titkár, aki szerint a koronavírus-fertőzés elleni harc alapja a megelőzés. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nagybecskerek lélegezni szeretne! - illusztráció
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 19:28 ]
A kisoroszi Torontál Magyar Oktatási, Művelődési és Ifjúsági Központ egy képzőművészeti pályázatot írt ki a begaszentgyörgyi, a magyarcsernyei és a nagykikindai község általános iskolás diákjai részére, akiktől azt kérik, hogy bármilyen technikával alkossák meg Szent István királyt, és azt lefotózva küldjék el...
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 18:49 ]
A Nagybecskereki Egyházmegye egyetlen Mária-kegyhelyén, Töröktopolyán elmarad a búcsú, illetve az ünnepi szertartásokra nem tudják fogadni a zarándokokat. A Nagykikinda Község válságtörzse a koronavírus járvány miatt nem engedélyezi a töröktopolyai búcsú megtartását, és a hivatalos rendelkezések értelmében csak 10...
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 17:22 ]
A Vajdasági Klinikai Központban jelenleg 181 koronavírussal fertőzött beteget kezelnek, közülük 9 személy lélegezetőgépen van – áll az intézmény által kiadott közleményben. Hozzáteszik, a Katonakórházban ápolt páciensek száma 14. Az egészségügyi intézmény illetékesei arra kérik a polgárokat, hogy továbbra...
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 16:48 ]
Beolvasás folyamatban