Vajdaság
Stokić: Kevesebb a páciens, ezért bezárták a Vajdasági Klinikai Központ covid-részlegeit

Edita Stokić, a Vajasági Klinikai Központ (KCV) igazgatója ma reggel kijelentette, hogy ebben az intézményben csökkenő tendenciát mutat az új koronavírus-fertőzöttek száma.

Stokić az RTS-nek elmondta, hogy jelenleg a klinikai központban 216 pácienst kezelnek, akik közül 13-an vannak lélegeztetőgépen. A KCV-ben kezelt koronavírusos betegek átlagéletkora 40 és 60 év között mozog.

Hozzátette, hogy a rehabilitációs, az idegsebészeti valamint az ortopédiai osztály covid-részlegeit bezárták, mivel jelentősen csökkent az új, kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek száma.

Az igazgató elmondta azt is: örül annak, hogy csökken a páciensek száma, de ez kétélű dolog, mert az ilyen kijelentések után az emberek kevésbé tartják be az óvintézkedéseket.

„A pozitív tendenciától függetlenül, ezek azok a pillanatok, amikor be kell tartanunk minden óvintézkedést. Nem szabad elengednünk magunkat, távolságot kell tartanunk, és meg kell akadályoznunk, hogy nagyobb számban gyűljenek össze az emberek”,

emelte ki Stokić.

Újvidéken egyébként összesen 1.461 fertőzött van, közülük 235-en a Vajdasági Klinikai Központban és a péterváradi katonakórházban.

A Vajdasági Közegészségügyi Inézet tegnap, egy hét után, ismét közölte a fertőzöttek számát. Az intézmény továbbra is kedvezőtlennek minősítette a tartományi járványügyi helyzetet, de javuló tendenciával. Az intézet hozzátette, hogy az elmúlt egy hétben főként a munkaképes lakosság körében fertőződtek meg az emberek. (021.rs, RTS)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Magyar Nemzeti Tanács közreműködve a Magyar Szó Lapkiadó Kft-vel a gyermek- és diáklapok népszerűsítő körútja során eljutották Muzslyára is a kiadványokat, így a Mézeskalács, a Jó Pajtás és a Képes Ifjúság legújabb példányát a kezükbe vehették a muzslyai diákok. Molnár Attila, az MNT tagja, a Szervó Mihály...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 18:03 ]
A határszakasz forgalmának optimalizálása – kerékpárutak tervezése és építése elnevezéssel tartottak ma tanácskozást Szabadkán, a Városháza dísztermében. A tanácskozást, amelyen az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló Opti-Bike projektum eddig elért...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 17:11 ]
Újvidéken 250 koronavírussal fertőzött személy van, Vajdaságban pedig 594, közölte a Vajdasági Közegészségügyi Intézet azzal az értékeléssel, hogy bizonytalan a járványügyi helyzet a tartományban. Az egészségügyi intézmény egy hónap után most közölt először adatokat az újvidéki és a tartományi járványügyi...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 15:05 ]
Beolvasás folyamatban