Vajdaság
Megalakult Magyarkanizsán is az új összetételű Községi Képviselő-testület
Betűméret:             

Magyarkanizsa polgármestere továbbra is Fejsztámer Róbert marad, a VMSZ színeiben, míg az elnök-helyettesi posztot a Szerb Haladó Párt képviseletében Nebojša Rakić tölti be a következő négy éves időszakban is - többek között erről is döntöttek a ma újonnan megalakult Községi Képviselő-testületi ülésen.

Ezentúl, a KKT elnöki posztját Lackó Róbert, a helyi közösség jelenlegi elnöke tölti be, míg az elnök-helyettesi posztot Dencs Valéria Martonosról. Mindketten a VMSZ tagjai. Lackó Róbert elmondta, bízik abban, hogy együttműködésben gazdag négy év előtt állnak.

- Reményeink szerint egy olyan pozícióba került most a magyarkanizsai képviselő-testület, amivel a következő négy évben minden álmot meg tud valósítani, és ezeket a dolgokat zökkenőmentesen tudjuk véghezvinni, amelyekről természetesen a koalíciós partnerünkkel és az ellenzékkel meg fogunk egyezni – emelte ki Lackó Róbert.

A polgármester-helyettesi posztot a továbbiakban is Nebojša Rakić foglalja el a Szerb Haladó Párt színeiben, akik frakciójához csatlakozott az Ukrok polgári csoprt is. Az alpolgármester a minőségi munka fontosságára hívta fel a figyelmet.

- Azon leszünk a következő időszakban, hogy minden fejlesztést, amit eddig elkezdtünk és azokat, amelyekről majd még ezután döntünk, meg tudjuk majd valósítani. Bízom a jó együttműködésben és megköszönném a bizalmat az Ukrok képviselőinek, akik csatlakoztak a Szerb Haladó Párthoz – mondta az alpolgármester.

Fejsztámer Róbert maradt továbbra is a polgármester, aki az ülés után megtartott sajtótájékoztatón kiemelte, folytatják az eddig megkezdett munkát a község területén továbbra is, a kommunális beruházásokat, az ivóvíz javításét, a családok erősítését csakúgy, mint a turizmus fejlesztését.

- Külön kiemelném az idegenforgalom további fejlesztését és bízom benne, hogy sikerül majd felépíteni egy wellness-központot és egy hozzá tartozó szállodát is, ami majd ki tudja szolgálni a nagyobb turisztikai igényeket. Másrészről folytatni fogjuk a közintézményeink fejlesztését, úgy, ahogyan eddig is és az óvodák, iskolák felújítása is folytatódni fog – nyilatkozta Fejsztámer Róbert.

A 29 tagú Községi Képviselő-testületben 20 mandátumot a Vajdasági Magyar Szövetség tudhat magáénak, 5 képviselőt delegált a Szerb Haladó Párt, kettőt az Ukrok polgári csoport és egyet-egyet a Vajdasági Front és a Szerb Szocialista Párt. A hét tagú községi tanács tagjai közül 5 helyet a VMSZ kapott, kettőt pedig a Szerb Haladó Párt.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nyolc államtitkári tisztséget kapott az új szerb kormányban a legnagyobb délvidéki magyar párt, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ), csütörtökön nevezték ki őket. Szerbiában december 17-én tartottak előrehozott parlamenti választásokat, a kormány azonban csak május 2-án alakult meg. Pásztor Bálint, a vajdasági...
2024. MÁJUS 16.
[ 16:58 ]
Miloš Vučević szerb kormányfő ma azt mondta, hogy Újvidék az épülőfélben lévő két új híddal többé nem lesz ugyanaz a város, és egy új, jobb dimenzióba lép. „Az újvidékiek generációkon át álmodoztak erről, mi pedig remélem, abban a helyzetben vagyunk, hogy ezt megvalósítsuk”, mondta Vučević, aki Goran...
2024. MÁJUS 16.
[ 16:40 ]
Magyarkanizsa önkormányzata folytatja a támogatások odaítélését a 2023-as energiahatékonysági pályázatra vonatkozóan a Bányászati és Energetikai Minisztérium utólag megítélt újabb támogatásának köszönhetően lakóépületek, családi házak és lakások energiahatékonyságának növelésére. Az önkormányzati...
2024. MÁJUS 16.
[ 12:39 ]
Beolvasás folyamatban