Vajdaság
Kishegyes: Folyamatos a restitúció
Felszámolják a Népegyetemet
Betűméret:             

Kishegyesen is folyamatos az utóbbi években a vagyon-visszaszármaztatás. A község hatáskörébe tartozó és így bérbe adható állami földterület folyamatosan csökken. A képviselő-testület jelenlegi összetételben megtartott második ülésén a földterületekre vonatkozó programot is elfogadták.

Megalakulása után a második ülését tartotta meg a kishegyesi községi-képviselő testület. A járványügyi előírásoknak megfelelő körülmények között megtartott első munkajellegű ülésen mind a 25 megválasztott képviselő jelen volt, közülük négy most tette le az esküt, ők azok helyére kerültek, akik a listákról bejutottak ugyan, de összeférhetetlenség vagy más okok miatt le is mondtak a képviselői helyről. Kishegyes község 2019. évi költségvetésének zárszámadásáról is beszámoltak és egy határozati javaslatot fogadtak el erről. Sárközi István a testület elnöke elmondta, hosszú idő után először történt meg, hogy a zárszámadást minden szempontból jónak találták, tehát a revízió semmilyen kifogást nem fogalmazott meg. Tavaly a községi költségi költségvetésnek 563 millió dinárt tett ki a bevételi oldala, 520 milliót tettek ki a kiadások, a különbséget áthozták az idei évre.

A Kishegyes község területén lévő mezőgazdasági földterületek védelmének, rendezésének és használatának 2020. évi programjavaslata is napirenden szerepelt. Míg néhány éve még 3600 hektárnyi földre vonatkozott az ilyen tervezet, a mostani 1830 hektárról rendelkezik. Ez annak a következménye, hogy folyamatosan zajlik a vagyon visszaszármaztatása. A most lezárt időszakban 200 hektárt származtattak vissza.

Határozati javaslat szerepelt napirenden a szeghegyi Népegyetemre felszámolására vonatkozó jelentés elfogadásáról. A Népegyetem felszámolása ezzel az utolsó szakaszába ért.

Mint arról beszámoltunk, a kishegyesi testület augusztus 21-én tartotta meg alakuló ülését. A polgármester tisztségre Marko Lazićot (SNS) szavazták meg, aki előtte is ezt a tisztséget töltötte be. A képviselő-testület elnöke Sárközi István (VMSZ), míg az alpolgármester Sándor István (VMSZ) lett az új összetételben. A képviselő testület titkári teendőit Szitás Angéla végezheti. A haladóknak 12, a VMSZ-nek szintén 12, a szocialistáknak egy képviselője van a 25 tagú testületben.

T. P.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nagybecskereken a városháza előtti Szabadság téren gyűltek össze a környék motorosai, hogy hivatalosan is megnyissák számukra az idényt. A cél az, hogy felhívják magukra a közlekedésben szereplő autósok figyelmét, hogy a szép időnek köszönhetően megnő a motorosok száma az utakon, és a közlekedés résztvevői legyenek...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 15:13 ]
A közlekedési rendőrök szombaton este Bácskossuthfalván, a szokásos közlekedési ellenőrzés keretében megállítottak egy tehergépjárművet. A sofőrről hamarosan kiderült, hogy erősen ittas állapotban van. Ezt erősítette meg az alkoholszonda is, ami 2,18 ezrelékes véralkoholszintet mutatott ki. A teherautót azonnal...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 11:33 ]
A szabadkai rendőrség egy 17 éves fiút vett őrizetbe, miután marihuánát és amfetamint talált nála, de a házkutatás során egy hangtompítóval ellátott maroklőfegyver is előkerült. A rendőrök a fiú lakásának átkutatása során kb. 1 kilogram marihuánát, kisebb mennyiségű amfetamint és négy digitális, a...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 10:46 ]
Beolvasás folyamatban