Vajdaság
Egy 68 éves asszony, lánya és unokája maradt fedél nélkül

Szombaton Szabadkán, egy kisbajmoki házban ütött ki tűz, s tette földönfutóvá az ott élő, 68 éves Marcela Stantićot, lányát és annak 4 éves gyermekét. Személyi sérülés nem történt, de a piciny lakóépület teljesen megsemmisült, írja a Subotica.com portál.

A tűz szombaton 18 óra körül keletkezett, s pár pillanat alatt minden a lángok martalékává vált. Az asszony azt meséli, hogy kiment fáért, s mire a szobába visszaért, már égett a heverő, ami a tűzhely mellett volt. Valószínűleg a kisgyerek dobott valamit a tűzre. Próbálta megfékezni a lángokat, de azok gyorsan terjedtek a pokrócokon és függönyökön keresztül. Amikor látta, hogy nem tud mit tenni, felkapta a gyereke és kimenekült az udvarra.

A tűzoltók hamar kiértek és megfékezték a lángokat, a családnak azonban szó szerint mindene odaveszett, csak az maradt meg, ami ruházat rajtuk volt. A háromfős család az asszony 28 ezer dináros nyugdíjából él, a lánya munkanélküli. Egyelőre az idősebb gyermekénél húzták meg magukat, hogy mi lesz velük, nem tudják.

A háznak, amiben éltek, a folyosóval együtt négy helyisége volt. Szerencsére az ólakat nem érte el a tűz, a kevés baromfijuk megmaradt.

A károsult család minden segítséget elfogad. Átmeneti szállásra lenne szükségük, illetve segítségre a ház helyreállításához. Aki pénzzel tudna segíteni, az a következő számlára utalhat: 205-9001001870059-06 (Komercijalna banka), vagy hívja személyesen Marcela nénit a következő telefonszámon: 060/30-51-018.

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Olivér megérkezett Budapestre - illusztráció
2021. JANUÁR 18.
[ 14:06 ]
Három fiatal férfi szerda reggel Szabadkán megtámadott egy helybeli fiatalembert, s el akarták venni tőle a táskáját. Dario Vidaković, a megtámadott személy a Suboticke.rs portálnak elmondta, hogy migránsok voltak az elkövetők. Az eset a Zentai úton történt az édességgyár és a központi autóbusz-állomás közötti...
2021. JANUÁR 18.
[ 11:36 ]
Ismét megnyitotta kapuit a pacséri termálvizes gyógyfürdő a látogatók előtt. Mindennap 11 és 19 óra között tart nyitva a létesítmény, az egyébként is kedvező áron vásárolható belépőjegy pedig az utolsó két órára féláron váltható meg. Szabolcski Szabolcs, a pacséri helyi közösség tanácselnöke elmondta,...
2021. JANUÁR 17.
[ 9:17 ]
Topolyán az egészségházban, csütörtökön kezdték meg a dolgozók koronavírus elleni védőoltását. Szombattal bezárólag mintegy száz egészségügyben foglalkoztatott kapta meg a Pfizer-BioNTech oltóanyag első adagját. A községi válságtörzs pedig kijelölte a lakosság részére is az oltópontokat. Az egészségház...
2021. JANUÁR 16.
[ 23:10 ]
Beolvasás folyamatban