Vajdaság
Tartalmas gyalogtúra Horgoson
Betűméret:             

A magyarkanizsai Természetjáró Egyesület szervezésében gyalogtúrát szerveztek Horgoson szombaton, ahol Horgos környéki látványosságokat járta körbe a mintegy 70 túrázó. Vajdaság több településéről is érkeztek résztvevők, akik kíváncsiak voltak a nevezeteségekre.

Már reggel 10 óra előtt szép számban gyülekeztek a túrázni vágyók a horgosi Művelődési Ház előtt, ahonnan aztán útjára indult a természetjáró csapat. Idősek és fiatalok egyaránt csatalkoztak a gyalogtúrához, köztük a magyarkanizsai Bata Rózsa is, aki elmondta, hogy a mindennapi életéhez tartozik a mozgás és szinte az összes túrán részt vesz, amit a helyi Természetjáró Egyesület szervez.

- Én Horgos környékét nem nagyon ismerem, tehát kimondottan vonzó volt számomra a program, ezeknek a kastélyoknak és a villáknak a megtekintése, úgy hogy érdeklődéssel vágtam neki az útnak.

A gyalogosoknak túravezetőjük is volt, a horgosi Berényi Miklós személyében, aki elkalauzolta a részvevőket a látványoságokhoz a több mint 16 kilométeres távon.

- Elsőként a helyi vasútállomást néztük meg, majd az Órás villához sétáltunk, később lementünk a Kamarás erdőbe, az egy védett terület, valamikor nagyon szép volt, ma sajnos elhanyagolt állapotban van, utána megnéztünk egy Reök sírhelyet, továbbá a Holt-Tiszát is és utána keresztülvágtunk Martonos alatt, Horgos egy másik részére és visszafelé megcéloztuk a Kárász-kastélyt, a katolikus templomot, majd a pravoszláv templomot is.

A magyarkanizsai Természetjáró Egyesület tagjai évről-évre tartalmas programokkal, túrákkal készülnek a természet szerelmeseinek. Szarvas Klaudia az egyesület tagja elmondta, hogy az idei évre is több tervvel készülnek.

- Egy nagyszabású terv van alakulóban, ez az 5 ország 1 folyó elnevezésű projektum, amely a Tisza állapotfelmérésére irányul a szerbiai szakaszon, s azt vizsgálja mekkor a folyó műanyag szennyezettsége - mondta Szarvas Klaudia.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény magyarkanizsai központi épületében tartományi támogatásból megvalósult a csoportszobák padlójának felcsiszolása és festése. Ez alkalomból látogatott el oda pénteken Fejsztámer Róbert polgármester, akit Veselinov Ibolya, az óvoda igazgatója fogadott. A Gyöngyszemeink...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 11:36 ]
Tomislav Žigmanov emberi és kisebbségi jogokért, valamint társadalmi párbeszédért felelős miniszter kijelentette, Szerbia kormányának alapvető elkötelezettsége a befogadás, az integráció, valamint a multikulturalizmus megőrzésének és fejlesztésének, továbbá a hagyományok és a kultúra megőrzésén és fejlesztésén...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 11:35 ]
Pénteken hajnali fél öt körül tűz ütött ki Újvidék Bangladesként ismert nyomornegyedében. Több tucat épület égett le. A tüzet megfékezték, de a terepen még mindig itt vannak az újvidéki tűzoltók, mentők, valamint a szociális központ munkatársai is. A tűz oltásában a NIS kőolajipari vállalat tűzoltói is...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 9:46 ]
Beolvasás folyamatban